Дори мисля, че тези дни попаднах на подобна тема. Та имам TDI 110 AHF без чип и един SR 101 1.6 (benz), и двата са в отлично състояние, и искам да споделя че въпреки подщи двоино по-големия въртящ момент с който разполага TDI -то не смятам че е значително по мощен автомобил. ( тук за разход и практичност м/у двата автомобила не говорим- ясно е кой е водещия в това отношение) Та това впечетление го имам не защото някои ми го е казал или видял, а защото имам база за сравнение от първа ръка.Паралелно с това доста често карам и един 110 кс. TDI което е леко поработено по него ( с турбо от 150кс. , сменени разпрасквачи, чип, малко поолекотен и още 2 3 неща по него са пипнати и на колелца изкарва 170кс. ) Та вече тук вазликата е много , много голяма. Бенза може да е малко куц но и той си има своите качества. По него съм правил (1.6 ) имам предвит, гарнитура -издухана беше, така го взех( немски е, може да звучи тъпо но за мен е важно) полирах клапаните, (смених гумичките естествено), махнах катализатора и придоби някаква динамика. И точно с тази кола съм ги дърпал 2 броя TDI 90кс - не е голяма разлика ако трябва да съм честен но по си върви.
И тези неща ги пиша не за да споря, а просто да кажа че малко се спекулира с този мотор 1.6 101кс. това си е съвсем обикновенна кола в краина сметка.