Миене на ТДИ двигател на водоструйка
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Миене на ТДИ двигател на водоструйка
наистина няма проблем при миенето , моя съм го мил 1-2 пъти и няма проблеми . за бензиновите е кофти че там по запалителната система може нещо да се намокри и да не запали докато не изсъхне . така че давай смело
- Booster
- Автомобил:
- Двигател:
Моя съм го мил два пъти миналото лято , не съм имал проблеми.Отделно съм мил също доста двигатели , пак не е имало проблем.При бензиновите обаче , както каза колегата "k_garchev" , се случва да не запалят от първия път.Имахме един случай с един пасат V6 ТДИ Б5.5 май беше , отпред каналите за стичането на водата бяха позапушени и акумулатора беше покрит с вода , ама поседя си час може би , изгребвахме водата от зоната около акумулатора и си запали де.
Последна промяна от Booster на Вто 22 мар 2011 8:43, променено общо 1 път.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
k_garchev написа:Преди доооста години,като бях студент бачках на една автомивка!Колко двигателя съм измиллл!Нито веднъж не е имало проблем с дизелов двигател!Само слагах една найлонова чантичка на сирената!Докато бензиновите двигатели,като ги измиех и после колите стояха по 1-2 дена на паркинг при нас!Само по-новите,които имат повечко пластмаси нямаха проблем с паленето след това!
Ами преди доооооста години дизелите не са имали и 1/3 от датчиците т електрониката,която имат сега.....а вие все за запалителната система на бензинката мислите....тя е белия кахър...всички уважавани от мен техници са категорични,че е рисковано ДВГ на съвременен автомобил(какъвто и да е той) да се мие директно със струя вода...но който желае да си поема риска

-
bnick
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
Не бих си го мил, както и на мой познат с Корола'07 бензин, му казаха от вносителя по никакъв повод да не мие двигателя
- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз моя го мия по следната схема - една опаковка меглио, една кофа вода и една четка.Става чудно.Пръскаш навсякъде с меглиото, изчакваш една цигара време, после с четката на по-зацапаните места и накрая с едно канче изплакваш.Резултата е 

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Velko написа:Аз моя го мия по следната схема - една опаковка меглио, една кофа вода и една четка.Става чудно.Пръскаш навсякъде с меглиото, изчакваш една цигара време, после с четката на по-зацапаните места и накрая с едно канче изплакваш.Резултата е
Ами това е начина
!!!!Така и аз съм правил с 1.8 ABS-a!!!! Не с водоструйка!- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
С водо струйка според мен е по-безопасно!Ходи много по-малко количество вода!
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Да ама и водата е с по голямо налягане,лично аз съм я мил мойта със водоструйката и със маркуча директно съм пръскал и с кофа съм заливал,но всичко е премерено-в смисъл не е някво ламерско пръскане на посоки по някои неща не съм пръскал.А за колегата с королата-те японките мразят водата едно коматцу мих на работата и намокрих една букса за датчика на седалката,абе японска му работа 

- hooligan_sk
- Модератор

- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Мил съм го, предлага се такава услуга. Мие се от долу при вдигната кола на подемник!!!
Аз двигателят съм си го мил няколко пъти сам, с водоструйка и меглио.
1-во, стремя се двигателят да е максимално студен.
2-ро, вземам си няколко найлонови пликчета и увивам, буксата на дебитомера, буксата която захранва шината, която захранва PD елементите, увивам също и алтернатора целият за да предпазя и ролката му, която е със съединител и струва много пари
, увивам и клапаните Н75 и Н18. Може да сложите торбичка и на бушоните които се намират над акумулатора. Така също ако тапата на маховика ви я няма, е хубаво да напъхате и там една найлонова торбичка, щото иначе ще напълните съединителя с вода.
3-то след като измиете двигателя, премахвате абсолютно всички торбички особено тази на тапата на маховика и тази на алтернатора.
4-то, не палете колата колкото се може повече време, за да може да си изсъхне двигателя и да се окапе.
5-то не се престаравайте с пръскането с вода, няма смисъл. Просто напръскайте с меглио, и после напръскайте с вода, но не го давете
1-во, стремя се двигателят да е максимално студен.
2-ро, вземам си няколко найлонови пликчета и увивам, буксата на дебитомера, буксата която захранва шината, която захранва PD елементите, увивам също и алтернатора целият за да предпазя и ролката му, която е със съединител и струва много пари
, увивам и клапаните Н75 и Н18. Може да сложите торбичка и на бушоните които се намират над акумулатора. Така също ако тапата на маховика ви я няма, е хубаво да напъхате и там една найлонова торбичка, щото иначе ще напълните съединителя с вода.3-то след като измиете двигателя, премахвате абсолютно всички торбички особено тази на тапата на маховика и тази на алтернатора.
4-то, не палете колата колкото се може повече време, за да може да си изсъхне двигателя и да се окапе.
5-то не се престаравайте с пръскането с вода, няма смисъл. Просто напръскайте с меглио, и после напръскайте с вода, но не го давете
Ljubon написа:Няма проблем с миенето.Гледай да не мокриш и сирената на алармата, ако има.
Какво ще стане ако се намокри сирената на алармата
- stypkata
- Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
- Двигател: AEK
Измил съм хиляди двигатели преди години .Единствено електрониката на пежо 406 HDI е проблемна.С други коли не съм имал проблеми.Още повече с дизелите ,били те съвременни или от комунистическо....
- hobsy
- Автомобил:
- Двигател:
Аз също съм си мил двигателя на автомивка с препарат и пароструйка , и не съм имал никакви проблеми , само да се оправи времето пак ще го измия. 
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
hobsy написа:Аз също съм си мил двигателя на автомивка с препарат и пароструйка , и не съм имал никакви проблеми , само да се оправи времето пак ще го измия.
Аз в събота направих тази процедура!Водоструйка и меглйо,перфектна комбинация!
- RadoShopa
- Автомобил: Vw Passat
- Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
- Контакти:
Хе,темата съвпада с моето намерение утре да направя процедурата с Меглио и водоструйка,че преди затапването на ЕГР въпросният беше доста "оакал"
Следва да сменя 2 О-пръстена долу на кулера,че сълзи и се почва козметиката...!Пистолета е с 2 накрайника -за по силно и концентрирано и за по-слабо пръскане.Преди да изляза от гаража огледах "опасните" зони,утре пак ще гледам и като се внимава мисля да няма проблем
Старата кола мина през същото действие,но там се бях престарал много (нали я продавах) и бях понамокрил съединителя,та едвам се измъкнах от гаража
Също издухах пространството м/у двата радиатора-имаше доста ЗЛА ГАД и утре ще видя дали мога да направя това с Пасату
Та така де,ако се мие с разум би трябвало да е 

Върни се в “Дизелови агрегати”