Миене на ТДИ двигател на водоструйка

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Миене на ТДИ двигател на водоструйка

Мнениеот Peteff » Пет 04 мар 2011 10:31

наистина няма проблем при миенето , моя съм го мил 1-2 пъти и няма проблеми . за бензиновите е кофти че там по запалителната система може нещо да се намокри и да не запали докато не изсъхне . така че давай смело

Потребителски аватар
Booster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Booster » Пет 04 мар 2011 10:41

Моя съм го мил два пъти миналото лято , не съм имал проблеми.Отделно съм мил също доста двигатели , пак не е имало проблем.При бензиновите обаче , както каза колегата "k_garchev" , се случва да не запалят от първия път.Имахме един случай с един пасат V6 ТДИ Б5.5 май беше , отпред каналите за стичането на водата бяха позапушени и акумулатора беше покрит с вода , ама поседя си час може би , изгребвахме водата от зоната около акумулатора и си запали де.

Последна промяна от Booster на Вто 22 мар 2011 8:43, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 04 мар 2011 16:06

k_garchev написа:Преди доооста години,като бях студент бачках на една автомивка!Колко двигателя съм измиллл!Нито веднъж не е имало проблем с дизелов двигател!Само слагах една найлонова чантичка на сирената!Докато бензиновите двигатели,като ги измиех и после колите стояха по 1-2 дена на паркинг при нас :mrgreen: !Само по-новите,които имат повечко пластмаси нямаха проблем с паленето след това!

Ами преди доооооста години дизелите не са имали и 1/3 от датчиците т електрониката,която имат сега.....а вие все за запалителната система на бензинката мислите....тя е белия кахър...всички уважавани от мен техници са категорични,че е рисковано ДВГ на съвременен автомобил(какъвто и да е той) да се мие директно със струя вода...но който желае да си поема риска :deal

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Пет 04 мар 2011 17:17

Не бих си го мил, както и на мой познат с Корола'07 бензин, му казаха от вносителя по никакъв повод да не мие двигателя

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Пет 04 мар 2011 17:22

Аз моя го мия по следната схема - една опаковка меглио, една кофа вода и една четка.Става чудно.Пръскаш навсякъде с меглиото, изчакваш една цигара време, после с четката на по-зацапаните места и накрая с едно канче изплакваш.Резултата е :да:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 04 мар 2011 19:04

Velko написа:Аз моя го мия по следната схема - една опаковка меглио, една кофа вода и една четка.Става чудно.Пръскаш навсякъде с меглиото, изчакваш една цигара време, после с четката на по-зацапаните места и накрая с едно канче изплакваш.Резултата е :да:

Ами това е начина :да: !!!!Така и аз съм правил с 1.8 ABS-a!!!! Не с водоструйка!

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Пет 04 мар 2011 19:08

С водо струйка според мен е по-безопасно!Ходи много по-малко количество вода!

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Пет 04 мар 2011 19:43

Да ама и водата е с по голямо налягане,лично аз съм я мил мойта със водоструйката и със маркуча директно съм пръскал и с кофа съм заливал,но всичко е премерено-в смисъл не е някво ламерско пръскане на посоки по някои неща не съм пръскал.А за колегата с королата-те японките мразят водата едно коматцу мих на работата и намокрих една букса за датчика на седалката,абе японска му работа scare

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 04 мар 2011 22:26

Мил съм го, предлага се такава услуга. Мие се от долу при вдигната кола на подемник!!!

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Нед 06 мар 2011 19:00

Аз двигателят съм си го мил няколко пъти сам, с водоструйка и меглио.

1-во, стремя се двигателят да е максимално студен.
2-ро, вземам си няколко найлонови пликчета и увивам, буксата на дебитомера, буксата която захранва шината, която захранва PD елементите, увивам също и алтернатора целият за да предпазя и ролката му, която е със съединител и струва много пари :Mr Green Fun , увивам и клапаните Н75 и Н18. Може да сложите торбичка и на бушоните които се намират над акумулатора. Така също ако тапата на маховика ви я няма, е хубаво да напъхате и там една найлонова торбичка, щото иначе ще напълните съединителя с вода.
3-то след като измиете двигателя, премахвате абсолютно всички торбички особено тази на тапата на маховика и тази на алтернатора.
4-то, не палете колата колкото се може повече време, за да може да си изсъхне двигателя и да се окапе.
5-то не се престаравайте с пръскането с вода, няма смисъл. Просто напръскайте с меглио, и после напръскайте с вода, но не го давете :wink:

Потребителски аватар
tomo8889
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tomo8889 » Пон 07 мар 2011 20:47

Ljubon написа:Няма проблем с миенето. :да: Гледай да не мокриш и сирената на алармата, ако има.

Какво ще стане ако се намокри сирената на алармата :?:

Потребителски аватар
stypkata
Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
Двигател: AEK

Мнениеот stypkata » Пон 07 мар 2011 20:59

Измил съм хиляди двигатели преди години .Единствено електрониката на пежо 406 HDI е проблемна.С други коли не съм имал проблеми.Още повече с дизелите ,били те съвременни или от комунистическо....

Потребителски аватар
hobsy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hobsy » Пон 07 мар 2011 23:30

Аз също съм си мил двигателя на автомивка с препарат и пароструйка , и не съм имал никакви проблеми , само да се оправи времето пак ще го измия. :)

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Пон 07 мар 2011 23:33

hobsy написа:Аз също съм си мил двигателя на автомивка с препарат и пароструйка , и не съм имал никакви проблеми , само да се оправи времето пак ще го измия. :)

Аз в събота направих тази процедура!Водоструйка и меглйо,перфектна комбинация!

Потребителски аватар
RadoShopa
Автомобил: Vw Passat
Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Пон 07 мар 2011 23:47

Хе,темата съвпада с моето намерение утре да направя процедурата с Меглио и водоструйка,че преди затапването на ЕГР въпросният беше доста "оакал" :wink: Следва да сменя 2 О-пръстена долу на кулера,че сълзи и се почва козметиката...!Пистолета е с 2 накрайника -за по силно и концентрирано и за по-слабо пръскане.Преди да изляза от гаража огледах "опасните" зони,утре пак ще гледам и като се внимава мисля да няма проблем :roll: Старата кола мина през същото действие,но там се бях престарал много (нали я продавах) и бях понамокрил съединителя,та едвам се измъкнах от гаража :lol:Също издухах пространството м/у двата радиатора-имаше доста ЗЛА ГАД и утре ще видя дали мога да направя това с Пасату :) Та така де,ако се мие с разум би трябвало да е :да:

Върни се в “Дизелови агрегати”