Циганията е,че нивомера показва много некоректно.Много пъти ми е светвала резервата и стрелката до долу,загася и след час е на една черта над резервата. 25,5 литра сипах и да съм имал 6-7,5 човека по 100 кг средно (имаше повече от 100) постоянно с климатик,смесено каране,и с тия литри изкара 550 км.Като махнем 2-3 защото беше на 2та червена чертичка,с 28 литра,какво прави... 5,27,а на мен ми даде 5.5
А ми е давал разход 7 по резервоар (зимата) а по БК -6
Неправилни показания на бордовия Б5 АФН
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Неправилни показания на бордовия Б5 АФН
Лично съм изпробвал: с вдигане на процентите се вдига и разхода по БОРД, като моя го оставих на 115% и сега показва абсолютно вярно!
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
най-често бордовия компютър лъже с разхода,ако е бутана главата на помпата за да се вдигат волтажите ...ако не се лъжа АФН е с 4.48В натоварено положение ,а може да се достигне и до 4.52В ,което увеличава мощността може би с 2 милиграма ...От тук нататък мотора работи извън всички графики 

- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Бе аз за моя,на 99% съм сигурен,че не е баран.Как да разбера дали е човъркан ?
feikot написа:Бе аз за моя,на 99% съм сигурен,че не е баран.Как да разбера дали е човъркан ?
Ами логваш се на 17-ти канал и ако нищо не е барано стойността трябва да е 100.
- rocky
- Автомобил:
- Двигател:
Моят борд пък ми показва повече с около 2 литра, когато я карам градско на дълъг път е по - точен. Реалния ми разход е 8/100, а борда смята 10,5/100км. Опитвам да се логна на 3 канал както казвате, но вагком дава ERROR и не може да го проче. Имам ККL кабел и кракнат Ваг 409.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Уф и моя АФН лъже яко... ей на днес се прибрах : Балчик - София и по борд ми пише 3.3 л/100. Направи ми впечатление че след като ми бутнаха леко помпата започна да лъже повече и все лъже към по малко.
- rocky
- Автомобил:
- Двигател:
моят мотор е ASZ aко има значение...
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Корекцията със % е оферта само ако отклонението е константно (примерно със 10%). По-горе колегата е писал, че не го лъже всеки път еднакво, та това там няма да мине.
На ASZ би трябвало да го прави само от софтуера. Износнването на елементите по горивоподаващата система обикновенно води до по-ниски показания по бордовия.
Няма значение каква е нафтата - компютъра казва на таблото колко гориво е пуснал и таблото отчита на база на това. А това не зависи от нафтата. Ако е лоша нафтата за да върви пак толкова ще се компенсира с повече впръскано гориво и съответно по-високо показание по бордовия.
Начини за корекция има, но стават със софтуер и доста правилно калибрирани карти за впръскването. Нещо което е адски трудно за правене... Бях успял да докарам да показва със 0.1л до максимум 0.2л разлика само по сметки. Ама после смених помпата и мисията стана невъзможна по сметки ...
На ASZ би трябвало да го прави само от софтуера. Износнването на елементите по горивоподаващата система обикновенно води до по-ниски показания по бордовия.
Няма значение каква е нафтата - компютъра казва на таблото колко гориво е пуснал и таблото отчита на база на това. А това не зависи от нафтата. Ако е лоша нафтата за да върви пак толкова ще се компенсира с повече впръскано гориво и съответно по-високо показание по бордовия.
Начини за корекция има, но стават със софтуер и доста правилно калибрирани карти за впръскването. Нещо което е адски трудно за правене... Бях успял да докарам да показва със 0.1л до максимум 0.2л разлика само по сметки. Ама после смених помпата и мисията стана невъзможна по сметки ...
- rocky
- Автомобил:
- Двигател:
Странни сметки прави моя борд... Днес пак го засякох, извън града показва "точен" разход 6/100км,а градско както писах по горе 10,5/100км, а реалния разход е 8,5/100км...
Голфа е на около 285к реални километри, явно при мен се получава обратното...
Износнването на елементите по горивоподаващата система обикновенно води до по-ниски показания по бордовия.
Голфа е на около 285к реални километри, явно при мен се получава обратното...

Разликата ми 2 литра по-малко в показанията. Можели да се корегира. Имам и чип на колата . Дали от това е проблема?
-
- Автомобил: OCT1
- Двигател: AHF
от доста време и аз правя опити да ги докарам показанията по- реални
ето така изглежда логиката на изчисления при литри на километър
и галон на миля( зависи кой каква машина кара
ето така изглежда логиката на изчисления при литри на километър
и галон на миля( зависи кой каква машина кара

- ventostz
- Автомобил:
- Двигател:
на моя пасат, лятото с бавно каране съм го смъквал до 3.3 по борд комп, сега зимата за 600 км изминати вчера и днес, средния разход по борда все се въртеше около 3,9 до 4.2 . разлика в реално изгорената нафта обаче няма, и лятото ми даваше точно 5/100, сега пак точно толкова. та за това с тия проценти дето могат да се мърдат нагоре и надолу.. май няма много голяма файда от тях
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
За разхода - чух, че милиграмите на празен ход като се налгасят на колкото трябва и ставал точен (при кола без чип). И е доста логично като се замисля
.

brum написа:За разхода - чух, че милиграмите на празен ход като се налгасят на колкото трябва и ставал точен (при кола без чип). И е доста логично като се замисля.
Точно така е. Аз като взех моята кола милиграмите на загрял мотор без консуматори бяха около 1.0 и колата претрисаше доволно на празан ход,но пък разхода по борд беше уникален-смъквал съм го до 2.4/100.

Сега милиграмите са 4.2 и борда ме лъже с не повече 100-200 грама в минус.
До колкото знам това е стойност близка до фабричната и затова компа смята разхода коректно.
Върни се в “Дизелови агрегати”