Golf 4 1.9 TDI: Проблем с първа предавка

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf 4 1.9 TDI: Проблем с първа предавка

Мнениеот nasko1978 » Вто 22 мар 2011 13:28

Колеги защо не опитате по-лесни варианти,като тези които предлага колегата H2O. :screwy mhihi Май ,че е по-лесно и по-евтино от разглобяването на половината кола и харчене на няколоко стотин лева,а как мислите! :012:
При мен ефекта е супер,нищо че може и да сменявам съединител ,но не се знае след колко хиляди км,все пак моя АХФ е на около 270 000 км. :да: http://www.myturbodiesel.com/1000q/mult ... W-Audi.htm

Потребителски аватар
vuryss
Автомобил: VW Golf MK4 TDI
Двигател:

Мнениеот vuryss » Вто 22 мар 2011 15:40

С предварително задържане на съединителя няколко секудни преди да я включа за сега влиза по-лесно, но доста ситуации изискват по-бързо превклюване и тогава става сконфузено :D
Чудя се вече при кой да я заведа, един техник ми каза, като я погледна, че нищо уж и нямало. Знаете ли някой стабиляга от Ямбол да може да я прегледа ?

ПС: Благодаря на всички за вниманието и съветите! :kissy:

Потребителски аватар
KORANDE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KORANDE » Вто 22 мар 2011 17:27

приател,виж си каренцето под колата ,щангата на скоросния лост към скоростите се захваща към скоростите с едно малко каре,ако има луфт във него сам си отговори на въпроса! :dummy:

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 22 мар 2011 18:17

vuryss написа:С предварително задържане на съединителя няколко секудни преди да я включа за сега влиза по-лесно, но доста ситуации изискват по-бързо превклюване и тогава става сконфузено :D
Чудя се вече при кой да я заведа, един техник ми каза, като я погледна, че нищо уж и нямало. Знаете ли някой стабиляга от Ямбол да може да я прегледа ?

Щом задържането на съединителя помага значи всички предложения на колегите за ремонтни комплекти и други бъзикания по лостовата система директно отиват в кофата и почваш да се подготвяш за съединител :) :012:

Потребителски аватар
hobsy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hobsy » Вто 22 мар 2011 18:59

Stivi написа:
vuryss написа:С предварително задържане на съединителя няколко секудни преди да я включа за сега влиза по-лесно, но доста ситуации изискват по-бързо превклюване и тогава става сконфузено :D

Щом задържането на съединителя помага значи всички предложения на колегите за ремонтни комплекти и други бъзикания по лостовата система директно отиват в кофата и почваш да се подготвяш за съединител :) :012:

А какво следва ако си с нов съединител и пак си го има този проблем?

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Вто 22 мар 2011 21:33

hobsy написа:
Stivi написа:

А какво следва ако си с нов съединител и пак си го има този проблем?

Е да де и аз това се питам!Стиви ти мислиш ли ,че не съм го правил на мойта кола!За някои всеки втори шум от колата значи " маховик" и "съединител" :не:

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Сря 23 мар 2011 9:59

Според мен този проблем най-често идва от системата за избиране на предавки - втулки-тампон-лостове. Същи и "избирача" на скоростите може да е мръднал. След последното чукване на сеата скоростите се намират на крайно необичайни места, ако търсиш първа на мястото й, въобще няма да тръгнеш... такаче по-добре да се видят тези неща, най вероятно втулките са за смяна. Най-честия ефект като се износят е че вкарваш 1ва, 2ра и пак 1ва за да тръгнеш :да:

Потребителски аватар
hobsy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hobsy » Сря 23 мар 2011 14:25

Сега е момента някой да даде информация и снимки къде се намират точно , как се сменят , какво се разглабя и колко струва защото лично на мен ми е пълна мъгла специално скоростите и тия лостови с-ми или жила ли са не знам и аз.

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Сря 23 мар 2011 15:23

hobsy написа:Сега е момента някой да даде информация и снимки къде се намират точно , как се сменят , какво се разглабя и колко струва защото лично на мен ми е пълна мъгла специално скоростите и тия лостови с-ми или жила ли са не знам и аз.

Колега ,нали по-нагоре дадох линк с доста обяснения и снимки! :да:

Потребителски аватар
tih
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tih » Сря 23 мар 2011 16:20

На този линк ми се струва, че обяснението за Г4 са го представили като за МК3, т.е. първото, за по-новите има клипче, а за Г4 нека някой по-добър с инглиша да разясни, показано е че трябва се развие въпросното болтче и после жилото трябва да се издърпа напред и пак се стегне болтчето и после да се тества, аз поне това разбирам, някой да обясни дали е така моля :roll:

Потребителски аватар
hobsy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hobsy » Сря 23 мар 2011 18:01

Честно казано аз нищо не разбирам от този линк.Тея неща с пружинките ли се сменят?Ако е така цена някой знае ли и как изобщо им се казва на тия работи? :D

Потребителски аватар
tih
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tih » Пет 25 мар 2011 17:57

няма ли никой колега който е правил тая процедура, да сподели някакви тънкости ако има :roll:

Върни се в “Дизелови агрегати”