Как мога да си вдигна налягането на турбото?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Re: Как мога да си вдигна налягането на турбото?

Мнениеот emiltd » Сря 27 юли 2011 21:47

Разхлабваш ли контрагайката?

krasen68
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krasen68 » Чет 28 юли 2011 16:31

Разбире се че я разхлабих и то доста .Това си мисля да не съм обрал само някакъв празен ход?!? Но не се вартеше чак толкова лесно шпилката- неставаше да се върти ключето на дълго.Невярвам и пружината да е мнаго твърда иначе шпилката щеше да е по яка.А и 1 бар налягане на тая площ не е кой знае каква сила сигурно-може да се сметне.Ще пробвам да я махна изцяло и да чукна с нещо през отвора дано мръдне напред-другите вариянти май отпадат.

Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emiltd » Чет 28 юли 2011 18:32

Нормално е шпилката да може да се завърти докато върха и се изравни с гайката и не би трябвало да законтря така :roll:

krasen68
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krasen68 » Чет 28 юли 2011 21:33

Ако нормално може да се навие цялата шпилка и пружината не и оказва такова голямо съпротивление тогава има вероятност при мен клапана да е останал в отворено положение и пружината е свита.Ще пробвам да махна шпилката и да чункна с нещо. Но дори и да се намести ще е нещо временно сигурно....
Лесно ли се навива шпилката по принцип?
Благоваря ви за мненията и напътствията

krasen68
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krasen68 » Съб 30 юли 2011 16:28

Налягането ми се увеличи до почти 1 бар.
Направих следното:
Махнах шпилката и пъхнах на нейно място парче 4 мм електрод около 5см дълго.
С помоща на щанга натисках електрода докато преодолея пружината и така 20 тина пъти като при достигане до упор се мъчех де се получи удар.Запалих колата без шпилката и форсирах за да се поразмести клапана и в обратна посока без съпротивлението на пружината.
Сега шпилката ми е навита около 19 оборота и пак е почти на твърд упор предполагам че оригинално е била навита на около 13 оборота.Все още доста стърчи над гайката.
Не ми е верен оборотомера но ми се струва че вдига налягането малко късно при доста желадско натискане на гаста. Може след време да пробвам да навия още половин или 1 оборот.Незнам само дали ще разтовари или това е максимума на тая турбина....

Потребителски аватар
ventotdi
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ALH 1998

Мнениеот ventotdi » Съб 30 юли 2011 20:58

колега,с оригиналното гориво 1 бар налягане ще идва на около 3000 оборота...не очаквай като вдигнеш още бууста ,че той ще дойде по рано ....няма смисъл от много налягане и малко гориво .Дизела върви добре на бедна смес но чак толкова не вярвам да е добре ;)

krasen68
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krasen68 » Вто 23 авг 2011 21:36

Минах 1000 километра за няколко дни.Половината във средни родопи.Колата се представи добре малко късно развърта турбото но когато ти трябва е на мястото си.И ми даде разход 5.1 като или бях на климатик или в планината на 3-4 скорост мисля че е добре. Бях забравил какво е да изпреварваш бързо сега е друго....
Благодаря за съветите!

venislav94
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот venislav94 » Нед 15 яну 2012 16:33

emiltd написа:Относно въпроса ти на ЛС :wink:Това е к24,а дето съм оградил,там е чалъма :Mr Green Fun

Аз имам голф3 1.9тд и нямам това на турбото дето ти си отбелязал за увели4аване налягането на турбото .. :(

Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emiltd » Нед 15 яну 2012 21:12

venislav94 написа:
emiltd написа:Относно въпроса ти на ЛС :wink:Това е к24,а дето съм оградил,там е чалъма :Mr Green Fun

Аз имам голф3 1.9тд и нямам това на турбото дето ти си отбелязал за увели4аване налягането на турбото .. :(

защото си с гарет Т2...там пък има гайка на рамото зад байпаса и съответно тя се върти,но много често е безвъзвратно клеясала,затова ти препоръчвам бууст контролер

Върни се в “Дизелови агрегати”