Максимална скорост на Пасат 4 1Z ?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Re: Максимална скорост на Пасат 4 1Z ?

Мнениеот milmar » Сря 01 юни 2011 13:34

the_tupan написа:0-100 km/h 14.40 s
Top speed 172 km/h (107 mph)
Power-to-weight ratio 70.04 bhp/ton
Това е според Гугъл. :wink:

:Mr Green Fun

Тоз Гугъл , тоз Гугъл и това Гугъл-поколение :| ... и какво , ако пишеше 172,9 км/ч ще си сигурен че не може 173 км/ч , така ли ? Или това "Power-to-weight ratio 70.04 bhp/ton" - ами ако шофьора е пил една бира по-малко ще стане 70.05 - тогава вече ще дигне 173 :mrgreen: !
Повечето от вас са студенти , лабораторни упражнения не сте ли правили ? Е няма такава повторяемост , факторите са различни и много комплексни . Някой карал с 172 км/ч и се е поуплашил , но това не значи че не може да се "засили" тенекето още малко , естествено ако изкачваш Шипка няма да стане . Зависи от състоянието на колата , колко е натоварена , посока на вятъра :) ...

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 01 юни 2011 13:39

venelintomov написа:Според мен е напълно възможно да ги вдигне!Моя пасат б3 1.8 ми 90 кс 88-ма година ,спокойно вдига 180 км/ч ! Веднъж по нанадолнище на магистралата вдигна и 190,напълно стоков мотор само че е РП ! А когато карам с гпс,разликата е 2-3 км по-малко от скоростомера до няколко секунди(т.е. има някакво закъснение) Така,че според мен не се хващай на бас :)

Не зная дали си се изразил неправилно или наистина мислиш, че спокойно ги вдига, при положение, че 190 ги вдига по надолнището. Според мен по-скоро 180 са предела на силите му, но не и "спокойна" и препоръчителна скорост mhihi ...

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Сря 01 юни 2011 14:12

Ми спокойно де...за половин час.

Потребителски аватар
Krasi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Krasi » Сря 01 юни 2011 14:24

Моя Пасат 95г. стоков 1З комби с 14 цола гуми вдигнах 185, можеше и малко още....
Джипиеса със сигурност ще ви даде около 10-15 км/ч по-малко, но имайте впредвид, че и той има грешка, поради различния път който изминава спътниковия сигнал от спътника до приемника ви.
От моя личен опит, километража показва винаги малко повече, джипиеса показва винаги малко по-малко, истината е някъде по средата. Това го установих, за съжаление по трудния начин - гръмнаха ме куките за превишена скорост, а имам радар детектор, чух че ме гръмнаха и скоростта си беше моята....
Успех, и не се увличайте все пак :)

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Сря 01 юни 2011 14:34

Пасата ми на стрелка 210км/ч - по навигацията показва точно 200км/ч.
Голфа ми на стрелка 200км/ч - по навигация и по климатроник 192км/ч.

Не съм съгласен с предният пост на колегата че ГПС греши. Като грешка имам в предвид повече от 1км/ч.

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Сря 01 юни 2011 15:04

Добре де,на мен при 190 км/ч ми даваше и по гпс 190 и на таблото айде да речем 192 км/ч.Нещо ми се бъркат нещата.Има ли значение гпс устройството ? Пък мааму стара не се сетих за климатроника да погледна,нали там е най-точно,ако си с подходящите гуми,защото отчита от скоростната кутия директно ?

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Сря 01 юни 2011 15:07

Климатроника па как отчита скороста :roll:

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Сря 01 юни 2011 15:11

milmar написа:
the_tupan написа:0-100 km/h 14.40 s
Top speed 172 km/h (107 mph)
Power-to-weight ratio 70.04 bhp/ton
Това е според Гугъл. :wink:

:Mr Green Fun

Тоз Гугъл , тоз Гугъл и това Гугъл-поколение :| ... и какво , ако пишеше 172,9 км/ч ще си сигурен че не може 173 км/ч , така ли ? Или това "Power-to-weight ratio 70.04 bhp/ton" - ами ако шофьора е пил една бира по-малко ще стане 70.05 - тогава вече ще дигне 173 :mrgreen: !
Повечето от вас са студенти , лабораторни упражнения не сте ли правили ? Е няма такава повторяемост , факторите са различни и много комплексни . Някой карал с 172 км/ч и се е поуплашил , но това не значи че не може да се "засили" тенекето още малко , естествено ако изкачваш Шипка няма да стане . Зависи от състоянието на колата , колко е натоварена , посока на вятъра :) ...

Да-вземете всяко ръководство за експлоатация на автомобил-за маскимална скорост пише:"при сух и равен път и натоварен автомобил,без вятър-максимална скорост не по-малко от ...."За предишната ми кола-мах 155 по книжка съм правил 165 по километраж.10-15км отгоре-може,но 20-30-40 и повече км отгоре-или в сферата на фантазиите или пътя трябва да е с поне 8-10% наклон на спускане,но такива наклони на магистрали няма по стандарт за проектиране-запознатите с пътно строителство го знаят.
Всичко казано е за "стоков" автомобил,разбира се :beer

Последна промяна от gancho на Сря 01 юни 2011 15:13, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 01 юни 2011 15:11

feikot написа:Добре де,на мен при 190 км/ч ми даваше и по гпс 190 и на таблото айде да речем 192 км/ч.Нещо ми се бъркат нещата.Има ли значение гпс устройството ? Пък мааму стара не се сетих за климатроника да погледна,нали там е най-точно,ако си с подходящите гуми,защото отчита от скоростната кутия директно ?

При Б3/Б4 километражът не е ли с жило на някои модели (и при двата модела има километраж с цифрово отчитане и обикновен, като при по-старите коли)? Щото ако е така, както си мисля, то отчитането е... аналогово. Т.е. вероятно е да отчита по-неточно от този при Б5 и 5.5, който е с датчик на скорстната кутия. Все пак говорим за коли на по 20 години, чиито измервателни уреди, в случая - километражи не са калибровани (доколкото знам всеки аналогов уред е нужно да се калиброва през някакъв период от време, за да отчита верни стойности). Плюс това мисля в ръководството на Мк2 Джета/Голф мисля, че имаше засегнато някъде из буквара за отклонението на километража - респ.спидометъра.

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Сря 01 юни 2011 15:15

KirilGeorgiev написа:Климатроника па как отчита скороста :roll:

В сервизното му меню,има канали показващи различни стойности на различни датчици-интензитет на предно стъкло примерно,температура отвън и вътре,скорост (от датчика на скоростната), на някой ауди-та показвал и налягането на турбината...

stefan4o написа:При Б3/Б4 километражът не е ли с жило на някои модели (и при двата модела има километраж с цифрово отчитане и обикновен, като при по-старите коли)? Щото ако е така, както си мисля, то отчитането е... аналогово. Т.е. вероятно е да отчита по-неточно от този при Б5 и 5.5, който е с датчик на скорстната кутия. Все пак говорим за коли на по 20 години, чиито измервателни уреди, в случая - километражи не са калибровани (доколкото знам всеки аналогов уред е нужно да се калиброва през някакъв период от време, за да отчита верни стойности).

Така е,ама пък на около 120-130 км/ч има разлика.

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Сря 01 юни 2011 15:18

feikot написа:

В сервизното му меню,има канали показващи различни стойности на различни датчици-интензитет на предно стъкло примерно,температура отвън и вътре,скорост (от датчика на скоростната), на някой ауди-та показвал и налягането на турбината...

Малко допълнение и от мен... http://pics.tdiclub.com/data/517/Climat ... ostics.pdf

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Сря 01 юни 2011 15:21

Мерси ама много сложно тва за мен :beer

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 01 юни 2011 15:22

feikot написа:

stefan4o написа:При Б3/Б4 километражът не е ли с жило на някои модели (и при двата модела има километраж с цифрово отчитане и обикновен, като при по-старите коли)? Щото ако е така, както си мисля, то отчитането е... аналогово. Т.е. вероятно е да отчита по-неточно от този при Б5 и 5.5, който е с датчик на скорстната кутия. Все пак говорим за коли на по 20 години, чиито измервателни уреди, в случая - километражи не са калибровани (доколкото знам всеки аналогов уред е нужно да се калиброва през някакъв период от време, за да отчита верни стойности).

Така е,ама пък на около 120-130 км/ч има разлика.

Не зная защо е така. По принцип знам, че ако грешката е от порядъка да кажем на до 4%, то това значи, че при 100 км/ч отклонението ще е +-4км/ч (което значи, че при даден аналогов уред показанието може да е 96, а при друг 104 и това е в рамките на нормалното), докато при 200 км/ч ще е +-8км/ч. Само че тези проценти не са точно определени, а са от-до, може и да е +2 процента, може и да е -1.

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Сря 01 юни 2011 15:29

Тези проценти се определят и от друго.Колко са ти надути гумите,колко е натоварена колата и това при случай че си с подходящ размер гуми.Понеже малко или много като са меки гумите все едно самият радиус на гумата е по-малък и от там идват известни отклонения

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 01 юни 2011 15:36

Абсолютно съм съгласен. Но производителят на колата ги определя въз основа на еди си какъв размер гуми с еди си какво налягане. Предполагам, че се вземат предвид няколко фактора, от които зависи и се изчислява някакъв допустим процент за отклонение на уреда. 8)

Върни се в “Дизелови агрегати”