Загуба на антифриз: Г4 ALH - РЕШЕНО

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Ludiq
Автомобил:
Двигател:

Re: Загуба на антифриз: Г4 ALH

Мнениеот Ludiq » Пет 01 юли 2011 18:40

IvailoOo написа:Моя протече преди известно време и го смених,понеже О-пръстенът му беше прещипан и от там скъсан. Е няма това нещо пак тече... Малко червен силикон и се оправят нещата :beer

:да:

Потребителски аватар
tih
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tih » Вто 12 юли 2011 17:56

Проблема си го има още, преди седмица си помислих че може би нямам проблем, но събота и неделя карах извънградско и доста си пийна :banghead: днеска пак се пулих и гледах и нищо, искам да питам има ли начин да ми тече от водната помпа и да не мога да го видя с просто око, отдоло имам кора но ми прави петно след престой, в момента нямам възможност да я вдигна на подемник, но ако в вдигна може ли да се установи дали тече от нея без да се сваля самата водна помпа?

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Сря 13 юли 2011 20:10

проблема сам няма да изчезне.сваляй главата докато е време, че съм виждал доста нацепени бутала.

Потребителски аватар
tih
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tih » Пон 18 юли 2011 17:29

След обстоен преглед днес, колата беше вдигната на подемник, установихме че не е водна помпа, теч имаше и антифриза се е стичал някъде отгоре от към блока и беше полу засъхнал точно по средата на картера, имаше съмнения да не е някоя тапа на блока, но те бяха сухи, в крайна сметка намерихме капки в долната част на пластмасовия фланец който държи термостата, а там е много трудно и почти невъзможно да се види, свалихме го и видяхме че е леко крив в средната част и явно гуменото уплътнение вече не е можело да компенсира кривината и от там е изпускало. Смених фланеца с нов и засега е ок, ще я наблюдавам няколко дни да видя как ще е нивото, дано всичко е точно.

ПС: извода е че точно тоя фланец е добре да се сменя с всяка смяна на антифриза, струва само 5лв и то без отстъпка

Потребителски аватар
Ludiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludiq » Пон 18 юли 2011 20:26

Дай снимка нещо,че не се сещам за кой фланец говориш.

Потребителски аватар
tih
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tih » Пон 18 юли 2011 21:49

Ето за този пластмасов накрайник говоря, ползвал съм снимка от темата за смана на термостат на Г4, а в предния си пост имах предвид че е добре да се сменя със сманата на термостата.
Радвам се, че прогнозата на колегата Ифидик не се сбъдна :wink:

Изображение

Върни се в “Дизелови агрегати”