1.9 TDI 90hp и чип ?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Re: 1.9 TDI 90hp и чип ?

Мнениеот milmar » Чет 14 юли 2011 15:12

the_tupan написа:
achodemo написа:
goshy написа:Извинявам се за офф-топика.
Искам да попитам - когато колата е 90 к.с. и се сложи чип и стане над 100 к.с., променя ли се данъка или си остава същия т.е. все едно е 90 к.с.?

ами ако сам не се похвалиш в кат ,че си вдигнал конете , няма да ти се вдигне данъка

:063: :063: :063:
ОФФ: Сори, ама не се сдържах!

Не вярвам да има писано основание за това , дори и да се похвалиш :D .

Иначе , на нашите 15+ годишни коли без чип , все някои и други коне са преплели петалите вече mhihi , ама няма как да плащаме за по-малко ...

Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Мнениеот achodemo » Чет 14 юли 2011 18:28

milmar написа:
the_tupan написа:
achodemo написа:
goshy написа:Извинявам се за офф-топика.
Искам да попитам - когато колата е 90 к.с. и се сложи чип и стане над 100 к.с., променя ли се данъка или си остава същия т.е. все едно е 90 к.с.?

ами ако сам не се похвалиш в кат ,че си вдигнал конете , няма да ти се вдигне данъка

:063: :063: :063:
ОФФ: Сори, ама не се сдържах!

Не вярвам да има писано основание за това , дори и да се похвалиш :D .

Иначе , на нашите 15+ годишни коли без чип , все някои и други коне са преплели петалите вече mhihi , ама няма как да плащаме за по-малко ...

в България не знам дали има основание , но в белите държави съм чувал ,че официално чипната кола се пререгистрира като такава. Но в дивия запад няма такива закони , все още.

по темата , всяко тди може да се чипира, резултата е различен само. Варианта със 90 к.с. е най удачен финансово ,защото за 20лв данък и 200лв за чип при brezel :deal получаваш 120к.с. без допълнителни интервенции.

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Чет 14 юли 2011 19:02

Моят ALH e с 40 лева данък :screwy не вярвам в Габрово да е само 20 лева, а за 120 те коня след чипиране ако само това им е кусура на тия стари коли с издъхващо турбо... допълнителните разходи предстоят след това, а конете "никога не стигат" и колко често ти трябва такава мощност?

Потребителски аватар
ventotdi
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ALH 1998

Мнениеот ventotdi » Чет 14 юли 2011 20:34

веднъж в живота си ще направиш най неправилното изпреварване и само мощността която се крие в мотора ще успее да те добере отново в дясната лента жив и здрав :)

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Чет 14 юли 2011 21:50

ventotdi написа:веднъж в живота си ще направиш най неправилното изпреварване и само мощността която се крие в мотора ще успее да те добере отново в дясната лента жив и здрав :)

Сигурно , сигурно mhihi .

Аз съм забелязал обратното - по-мощните коли (и съответните им шофьори) правят все по безумни изпреварвания . С всякаква кола можеш да караш неадекватно , дори и такава с жива тяга :D .

Разума ще те върне в дясната лента , не мощността :012: !

Потребителски аватар
achodemo

Мнениеот achodemo » Чет 14 юли 2011 22:20

Zinoto написа:Моят ALH e с 40 лева данък :screwy не вярвам в Габрово да е само 20 лева, а за 120 те коня след чипиране ако само това им е кусура на тия стари коли с издъхващо турбо... допълнителните разходи предстоят след това, а конете "никога не стигат" и колко често ти трябва такава мощност?

20лв е образно казано ,малко повече е разбира се, но не е и 136лв както плащам аз за 110к.с.

Потребителски аватар
achodemo

Мнениеот achodemo » Чет 14 юли 2011 22:24

ventotdi написа:веднъж в живота си ще направиш най неправилното изпреварване и само мощността която се крие в мотора ще успее да те добере отново в дясната лента жив и здрав :)

Мощноста никога не може да бъде гаранция за оцеляване в критична ситуация ,ако няма никой зад волана. В този случай същата мощност ще ти даде по мощен удър в насрещното возило mhihi

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Чет 14 юли 2011 22:53

Доста пъти съм избягвал проишествие с подаване на газ не само при изпреварване и мисля, че добрия шофьор с много опит просто не попада в рискова ситуация, а ако попадне и с 50 коня кола с подаване на газ се спасява, просто защото не надценява възможностите си и тези на автомобила. Наистина тези с "напомпаните" коли правят обикновенно белите.

Потребителски аватар
achodemo

Мнениеот achodemo » Чет 14 юли 2011 23:06

Zinoto написа: добрия шофьор с много опит просто не попада в рискова ситуация, а ако попадне и с 50 коня кола с подаване на газ се спасява, просто защото не надценява възможностите си.

Абсолютно вярно

Потребителски аватар
1637
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 1637 » Пет 15 юли 2011 10:15

Данъците в България са тотално сгрешени :evil: Недопостимо е такава рязка граница на кола с 90к.с и на такава със 110к.с като купето е едно и също.Данъка трябва да е плавен,защото все пак не караме коли по 250к.с.Освен мощност за да не се претрепеш в насрешното мисля на първо място както спомена колега по-горе е разума,а на второ място добрите спирачки.По темата наистина,ако колата ще се ползва от жена мисля 90к.с са и напълно достатъчни освен,ако не е титулована състезателка.

Потребителски аватар
ventotdi
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ALH 1998

Мнениеот ventotdi » Пет 15 юли 2011 13:47

ей успяхте да ме затапите ;) .Тогава нека всички да се вдигнем на митинг и да сме "Против чипването" ... ще бъде яко ...ще пием бири ,ще си разказва ме случки ...ще се хвалим със стоковите си мотори ...кеф майче ;)

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Пет 15 юли 2011 14:28

Ми аз карам стоков мотор и съм си доволен от вървежа. Ама то зависи кой какво търси у една кола. На мен лично за сега 110 дизелови катъра на 1240 кг. купе са ми напълно достатъчни. Карал съм чипнат АФН на Сеат Толедо и определено върви повече от моя Голф, но в крайна сметка всеки сам си определя приоритетие.

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Пет 15 юли 2011 18:18

То гледам достигнахте до заключение но да добавя и аз нещо-човек се простира според чергата-със стокова кола за изпреварване по преценка на водача ти трябват примерно 500 метра свободен път,а ако е чипната колата преценката пада на 300 метра да речем.Така че ако някой кара със стокова кола той си свиква с тая мощност и си прави преценката,ако чипне след време се пренастройва преценката и свиква с нея.А белите са на 90% от лоша преценка независимо от обстоятелствата.Благодаря за вниманието :beer

Потребителски аватар
iGolf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iGolf » Нед 17 юли 2011 22:13

Zinoto написа:Глупости, почти не се усеща климатика дали е пуснат, но разхода естествено се вдига малко с около 0.5 литра на 100 км.

Абе препъват се 90те кончета с климатика,и доста се усеща...поне при мен,без климатик много прилично върви инъче,добре че съм фен на отворения прозорец и клима пускам ако возя някой изнежен

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Пон 18 юли 2011 21:08

iGolf написа:
Zinoto написа:Глупости, почти не се усеща климатика дали е пуснат, но разхода естествено се вдига малко с около 0.5 литра на 100 км.

Абе препъват се 90те кончета с климатика,и доста се усеща...поне при мен,без климатик много прилично върви инъче,добре че съм фен на отворения прозорец и клима пускам ако возя някой изнежен

Странно! С ALH ли си? Може би има нужда от някой настройки или примерно дебитомера да е за почистване.

Върни се в “Дизелови агрегати”