:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Въпрос за 1Z с водородна система

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
bobitur
Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
Двигател: 1Z

Re: Въпрос за 1Z с водородна система

Мнениеот bobitur » Чет 01 сеп 2011 17:15

Благодаря на всички с изчерпателните си отговори ще следя темата с интерес.
Оправих заглавието, което дразни някои хора.

dando78
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dando78 » Вто 21 фев 2012 21:02

Здравеите колеги! Аз си монтирях таква система на бус Спринтер 2.9 ТДИ скоро! когато имам резултат относно икономията ще пиша пак!

minimalizum
Автомобил: OCT1
Двигател: AHF

Мнениеот minimalizum » Вто 21 фев 2012 22:16

сега остава да кажеш и за какви разходи става въпрос....пък дано да има така очаквания ефект от цялата процедура :)
Успех :beer

didopoli
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didopoli » Сря 22 фев 2012 0:02

Ето малко за четене по темата:http://www.hho-bulgaria.com/

А и доста отдавна има коли(и доста таксита),които карат с такива уредби има доста клипове в тубето и бокса.

DarkOneBg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DarkOneBg » Сря 22 фев 2012 5:59

Погледнете това :))) -> мисля , че по синтезирано няма как да е http://www.beinsa.info/index.php?option ... &Itemid=13

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Сря 22 фев 2012 6:16

didopoli написа:... има доста клипове в тубето и бокса.
И какво като има? В нета има много клипчета с бай ви Галин - това означава ли, че всички трябва да правим като него?

dando78
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dando78 » Пет 24 фев 2012 20:55

Днес имах пътуване Пловдив-София-Пловдив. Пътувал съм тази дестинация доста със същата машина! Преди ми харчеше 11.5-12л./100км. Днес с клетката смъкнах на 10л./100км! Ще пътувам скоро Пловдив-Русе-Пловдив! Като засеча пак ще пиша!

Потребителски аватар
lenovec
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за 1Z с водородна система(брайлов газ)

Мнениеот lenovec » Съб 25 фев 2012 0:06

velinsl написа:
valio_style написа:Дали ще изгаря по ефективно да, поне според това което съм чел в нета, но да харчи 30-40% по-малко едва ли. Докато някой не ми покаже че става не вярвам.

Ако наистина е ефективно, за което не мога да дам категоричен отговор, то тогава ще постигаш същите мощности с по-малко натискане педала на газта и от там ще идва икономия т.е. ако сега караш с 80км/ч при 40% натиснат педал, то с такова "ефективно" устройство ще правиш същите километри с 25% натиснат педал, помпата ще хвърля близо 50% по-малко гориво и от там ще падне разхода.
Интересно какъв би бил ефекта върху двигателя само.

Обаче......като сложиш колко ток ти трябва за да разградиш водата може да се окаже че ще ти трябват не 25 а 50 % натиснат педал за 80 км/ което е същото и без тази клетка. Неможе да искараш повече енергия от колкото си вкарал!!!! Това с тази клетка са митове и легенди! Естествено че никой няма да признае този патент тъй като разграждането на водата е познато от преди столетия. Това че някой е сложил името на самия гас които се отделя ха и кво от тва?? Все едно да смеся нафта и бензин и да искам патент за нафтобензоат примерно.

Потребителски аватар
bay mip
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bay mip » Чет 26 апр 2012 20:35

Вече работя по въпроса за монтаж на системата.Много от колегите се запалихме и сме на финала.Изработих си клетка, колега ми направи мудулатора, два бълбукатора реле 30А и т.н.Остана да ги монтирам и вържа с кабели.Нямам решение как да направя "стартирането" с цел по добра защита.Трябва да стане след стартирането на двигателя.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Чет 26 апр 2012 20:47

bay mip написа:Вече работя по въпроса за монтаж на системата.Много от колегите се запалихме и сме на финала.Изработих си клетка, колега ми направи мудулатора, два бълбукатора реле 30А и т.н.Остана да ги монтирам и вържа с кабели.Нямам решение как да направя "стартирането" с цел по добра защита.Трябва да стане след стартирането на двигателя.

По принцип за мен тая идея с HHO газа си е....айде няма да казвам mhihi Сега по въпроса на колегата : според мен ,най-лесно и най-подходящо е като към управлявашата верига ,се подвърже датчика за маслото ,дето се намира на фланеца на масления филтър.Палиш и когато датчика "включи" тогава тръгва и бълбукарника :Mr Green Fun

Последна промяна от gr_kanev на Чет 26 апр 2012 21:04, променено общо 1 път.
Причина: И за чий беше нужно да цитираш всичко в предходния пост ? http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=4&t=11939 (последният пост на dobrin)

Потребителски аватар
bay mip
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bay mip » Чет 26 апр 2012 21:26

Идеята за датчика на маслото е много добра, но как трябва да го вържа към схемата.Щото е "нормално затворен" контакт.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Чет 26 апр 2012 21:57

blaze написа: пламък от 1-2см достига над 5000градуса по целзий

Тия градуси за нищо ги нямате, ако наистина градусите са толкова (а не мах 2000 колкото се развива при горенето на смес от водород и кислород) водата получена при горенето отново ще се разложи на водород и кислород (дори водородните и кислородните молекули, ще се разложат на атоми, пък и атомите ще станат на плазма), които пак ще изгорят и така докато колата пукне гума и се наложи да спре mhihi mhihi
Доколкото знам за тази идиотщина има издадени хиляди патенти (патентоването е много просто и на практика може да се патентова всичко, а не само полезни изобретения) по целия свят, но това ни най-малко не и помага да проработи.
Ако напишете в Гугъл Хофманов апарат ще разберете, че разлагането на водата с електрически ток е открито много преди да се роди дядото на Илия Вълков. Хаотичното движение на частиците на газовете се нарича брауново движение и самото име Браунов газ също е един вид кражба за да звучи цялата простотия малко по-научно.
Не си давайте изкараните с труд пари за подобни шарлатании :!:

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Пет 27 апр 2012 8:40

bay mip написа:Идеята за датчика на маслото е много добра, но как трябва да го вържа към схемата.Щото е "нормално затворен" контакт.
Точно долния дето е,е "нормално отворен" и като направи налягане от 0.9 бара (при дизел -1.9 тд,при другите не знам ,но няма да има голяма разлика)) -затваря!

Потребителски аватар
bay mip
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bay mip » Пет 27 апр 2012 19:18

Ще го проверя и ако е така :beer

Потребителски аватар
2.4I
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 2.4I » Пет 27 апр 2012 19:40

bay mip написа:
bobitur написа:Има ли хора от форума, които са слагали водородна система на двигател 1Z. Интересува ме разход, вървене и всичко което може да ми е от полза на мен и колегите относно водородната система при ТДИ.
Поздрави на всички.

Един от колегите ми си поръча генератор за получаване на Браунов газ, но идеята му е да го ползва за рязане на метали.За сега чисто експериментално, защото капацитета на генератора е малък.Покрай това се запали друг колега който има намерение да пробва газа на стар двутактов двигател.Ако има развитие, бих помислил за моя 1з двигател.Има доста писано за откритието на Юл Браун.

Малко върнах темата назад с този цитат ,но искрено ме вълнува - колегата който е поръчал този генератор получил го е ,работи ли?
Да допълня нещо ,гледам има ентусиасти да монтират система на автомобила си ,внимавайте какво правите щото като гледам ако нещо се обърка ,то има вероятност вода да влезе в цилиндрите при запалед дизелов ДВГ ,на ефекта „воден удър" не случайно му казват така.

Върни се в “Дизелови агрегати”