velinsl написа:Лъвчо написа:mccoy написа:лично според мен по-добрия вариант е:
90кс. + чип = около 120кс - по-малък данък, по-малък разход на гориво, по-добро вървене
И аз така мисля
+1
А лично според мен най-добрия вариянт е 110 конски сили,регистриран на 90 к.с !!!
Братовчед ми преди 2 години продаде такова АУДИ А4 ( МНОГОКРАТНО СЪЖАЛЯВАМ ЗАЩО НЕ ГО ВЗЕХ ТОГАВА ).
Иначе по сайтовете за технически характеристики виждам,че 110 к.с гори със 100 грама по малко градско,а за извънградско горят еднакво !!!! Обаче данъка ти е много, много по-висок при 110 коня.
Според мен е по-добре да си вземеш 90 коня,единствено заради данъка.И двата двигателя са пословично здрави.90 к.с са достатъчни,а и реално се замисли колко често ще ти се налага да използваш въпросните 20 к.с повече?!!!
Преди месец си продадох колата-Тойота Селика 143 к.с .Когато я купувах,не ми пукаше за данъка...................както се казва КЕФ ЦЕНА НЯМА. оБАЧЕ 2 ГОДИНИ СЛЕД ТОВА ПЛАТИХ ДАНЪКА НА КУП- 440 лв И НАПРАВО МИ СЕ СВИ СЪРЦЕТО !!!
БРАТ МИ ПЛАТИ ЗА 4 ГОДИНИ НА НЕГОВАТА 980 лв ДАНЪК.....................,а хората плащат по 15 лв за година.
Така че колега,не зная колко си голям на години и с какви финансови възможности си,но ако си някое младо момче и караш бясно,взимай 110 к.с ,а ако търсиш икономия-вземи си 90 к.с.
Аз лично бих взел 90 к.с и както каза един колега в по-горните постове-лесно се докарва колата до 120 к.с с минимални доработки.