Подгревни свещи ТДИ

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
cecoa1
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Passat 4motion[откраднат вече]
Двигател: AVF

Re: Подгревни свещи ТДИ

Мнениеот cecoa1 » Пон 30 яну 2012 11:00

gancho написа:
датчика за температурата

:да:
Извади му куплунга и с изваден куплунг подгрей и запали!Още като подгряваш ще разбереш дали си за нов датчик-ще подгрява продължително mhihi
...

Да, сега се сещам, че така се включват принудително свещите. Ще го пробвам, благодаря за съвета. Обаче се сещам също, че на тестера на VAG, си отчиташе коректно температурата(ама преди два месеца :idea: ), а това трябва да е същия датчик. Та все пак ще пробвам.

А по принцип за мигането, знам че е за грешки.Но при мен не е мигане, а само при първоначално стартиране. И стоп-машинката дава също сигнал в компа, та затова отчита грешки като се повреди. Аз съм пробвал на Аудито в движение, на неутрална, с натиснати спирачка и газ, мотора не може да се форсира, явно нещо се обърква, защото тези двата сигнала не е нормано да ги получава едновременно. А на Пасата си му работи стоп-машинката, стоповете си светят нормално. Вижда се като паркирам до някоя стена в тъмното.

Благодаря за бързите отговори!

Потребителски аватар
krasiganev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krasiganev » Пон 30 яну 2012 11:17

Проблема със стоп машинките не е че не се включват стоп светлините, а че контакта не е добър, т.е. при контакт съпротивлението не е 0 ома , съответно при отворен контакт не е безкрайност. На мен ми се е случвало сутрин при палене без да натискам спирачката стоп светлините да светят, съответно лампата за подгрева запчва да мига до натискане на педала на спирачката и съответно дава грешка в компютъра.

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Пон 30 яну 2012 12:22

Обаче се сещам също, че на тестера на VAG, си отчиташе коректно температурата(ама преди два месеца ), а това трябва да е същия датчик. Та все пак ще пробвам

Датчика е с 4 пина,тоест два сензора-единия за стрелката на таблото,другия за компа.С ВАГ КОМ нямам представа кое от двате показания виждаш.

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Вто 31 яну 2012 1:29

Към компа вижда-таблото е пред него

cecoa1
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Passat 4motion[откраднат вече]
Двигател: AVF

Мнениеот cecoa1 » Нед 05 фев 2012 14:20

Днес смогнах да проверявам подгряването на Пасата, за което питах. Изключих датчика за температурата(при Аудито е с отделни датчици, а тук е един), но няма промяна. Лампата гасне почти веднага след подаването на контакт. Сега я загледах по-внимателно, оказва се, че лампата гасне, светва отново и гасне окончателно. Всичко това в рамките на секунда, секунда и половина, независимо дали е изключен датчика за температурата...(като премигването при изгасването е съвсем кратко). Мотора пали лесно и поддържа повишените обороти на празен ход( с включен температурен датчик), което ме навежда на мисълта, че температурния датчик си работи коректно. След минутка-две работа на място, оборотите на празен ход плавно намаляват до нормалната си стойност(903/min :D ).
Някакви идеи къде да търся проблема?
Знам, че беше хубаво да замеря и какво идва на свещите, ама нещо метеорологичните условия не ме радват навън :? , та за сега съм в застой :lol: .(А и мотора си пали и така 8) )
Остава да е релето или предпазителя, ама не съм много в час къде се намират в Пасата, та освен да пусна една търсачка тук(или някой знаещ, да помага ако не Ви домързи :lol: )

Потребителски аватар
CASTELLO82
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CASTELLO82 » Сря 28 мар 2012 20:25

Колеги кажете къде се намира този температурен датчик и релето за подгрев на свещите Пасат ТДИ 1Z.Мерси предварително!

Потребителски аватар
boss_901
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boss_901 » Сря 18 апр 2012 14:36

Колеги мога ли да направя свещите да ги включвам с копче????? Голф3 тди 1з

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Чет 19 апр 2012 0:12

При добро желание и малко умения всичко можe.Ще ти трябва малко кабел,копче и едно реле за да си сигурен,че няма да сменяш копчета през два дни.

Последна промяна от red.devilll на Пет 20 апр 2012 11:31, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ДАНЧО
Автомобил: Audi A4 B6
Двигател: AVB 2003

Мнениеот ДАНЧО » Пет 20 апр 2012 8:52

boss_901 написа:Колеги мога ли да направя свещите да ги включвам с копче????? Голф3 тди 1з

Питам от чисто любопитство: За какво ти е тази процедура?

Потребителски аватар
boss_901
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boss_901 » Пет 20 апр 2012 10:00

Колеги разбрах че има термодатчик за включване на свещите. Може ли да се регулират градусите на включване. Сега като се стопли времето свещите не ми включват и колата пали по трудно ДАНЧО :да:

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Съб 21 апр 2012 6:58

Оправи си стартера.

Потребителски аватар
boss_901
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boss_901 » Съб 21 апр 2012 8:53

Стартера на колата ли???

Потребителски аватар
ChristianPetrow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChristianPetrow » Нед 02 фев 2014 19:38

Извинявам се за ъп-а, но не намерих тема в която е описан моя проблем та той е, днес подгрявам колата беше -2 към 16;30 ч. подгря си запалих отидох до Кауфланд качвам се давам контакт запалвам и я оставих 2 мин на място да поработи и на таблото започна да мига индикатора за свещите изгасих я пак я запалих карах из града не светна повече някой има ли представа защо е станало така аз си мисля че някоя свещ ще да е за смяна, но нека някой по компетентен да се включи?

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Нед 02 фев 2014 20:12

Да не казвам нещо грешно , но понякога при слаб акумулатор мисля така прави . И като се позареди-спира.

Потребителски аватар
ChristianPetrow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChristianPetrow » Нед 02 фев 2014 20:26

Акумулатора ми е чисто нов на 2 месеца има няма Ennexy 75 am/h окото свети зелено.. един колега каза че ще е стопмашинката

Върни се в “Дизелови агрегати”