1Y тракане при отпускане на газта или при

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
ivo1_r
Автомобил:
Двигател:

Re: 1Y тракане при отпускане на газта или при

Мнениеот ivo1_r » Съб 14 яну 2012 0:08

samo_pechka написа:
vladko1001 написа:само да спомена,че маншоните на външните карета са пластмасови,а не гумени и са по 25 кинта парчето и много гадно изхвърлят граф. смазка през една почти незабележима пукнатинка...... :beer

vladko1001 написа:
ето цитат от AUTODATA : оригинално сложените маншони от термопласт са вечни :bishop... :beer
Много противоречия колега...един път са "вечни" ..после са с "пукнатини"
vladko1001 написа: .. колегата с пе4ката да вземе да смени един маншон от термопласт,но ще му трябва един спец. инструмент за тази цел :beer
Дай да видим за какъв инструмент иде реч ...любопитен съм.. :beer
за специални клещи става въпрос да може да се стегне скобата

Потребителски аватар
vladko1001
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vladko1001 » Съб 14 яну 2012 18:50

навремето...1993г. си купих ауди80,1,6 бенз...та на другия ден се почва едно пълно тех. обслужване-масла,филтри,ремъци,накл. и пр...оказа се че маншоните на външн.карета бяха пропукани и купих два "голи" маншона-тюркиш без съответните скоби,тубичка с дозирана граф. смазка...отидох в тогавашния москвич-сервиз :Mr Green Fun и баш-майстора почна да сменя маншоните,по едно време го гледам че бърка с една "мистрия" в една голяма кутия с граф. смазка и напълни двата маншона на макс,като за десерт използва "свински опашки" вместо скоби...та батко владко потегли за софия със 100км/ч :Mr Green Fun и около Д.Дъбник се наложи да спра внезапно и се оказа че аудито не спря,а задните гуми подпушиха...какво се оказа:двата предни спир. диска бяха омазани с изхвърлената излишна граф. смазка :beat_butt2 ...та после в най-близката пароструйка и наново ориг. маншони
от аутоюниън :beer

evn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот evn » Пет 27 яну 2012 20:19

И при мен го има това "чаткане" като отнема и подам газта, шума идва някъде от пред но не мога да го хвана точно, най-много се чува на 2-ра и то в ниските обороти.Прави го само когато е студено навън и не мога да си обясня защо.Дали това е въпросното каре на ск.кутия????? Колата е Голф 4 АHF.

Потребителски аватар
pepi_iliev
Автомобил: Seat Ibiza 1.9 TDI 2000
Двигател: AGR

Мнениеот pepi_iliev » Съб 28 яну 2012 1:40

evn написа:И при мен го има това "чаткане" като отнема и подам газта, шума идва някъде от пред но не мога да го хвана точно, най-много се чува на 2-ра и то в ниските обороти.Прави го само когато е студено навън и не мога да си обясня защо.Дали това е въпросното каре на ск.кутия????? Колата е Голф 4 АHF.

И аз го имам но на Сеат Ибиза AGR. Аз по-клоня към тампон на скоростната кутия, защото разбрах, че те са маслени някакви, а при мен когато е топло навън или е мокро, въобще не тропа. :roll:

evn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот evn » Съб 28 яну 2012 10:33

Да ясно....но дали е точно този тампон не е ясно.Трябва да се кара на "чичо доктор", или ако някой ако е имал този проблем нека сподели как го е премахнал.

Потребителски аватар
villa21
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот villa21 » Съб 28 яну 2012 14:06

Колеги здравейте . Този проблем и аз го имам АТЖ мотор пасат обаче при мен и на свободна си го праи а кат натисна газта спира
Забелязах че го прави когато оборотите станат на 900 (демек кат паднат)

Върни се в “Дизелови агрегати”