-4C, първо палене, Passat B5, AFN - Има ли проблем? Ъпдейт!

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
bkunev
Автомобил:
Двигател:

Re: -4C, първо палене, Passat B5, AFN - Има ли проблем?

Мнениеот bkunev » Нед 15 яну 2012 20:25

Бате, проблем нямаш никакъв, карай си колата!!! И при мене е така, ама след 1 мин. запушва бяло, според мен конденз. Доста повече от тебе. Аз го отдавам на това че спират да греят свещите... Според мен колата ти е "крик", наливай и карай... :beer :beer

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 15 яну 2012 20:30

krasiganev написа:До скоро карах една Vectra A на 230000 км беше и дори и през зимата не съм я виждал изобщо да пуши. Може би затова и аз като колегата се притеснявам от пушаците.

Вектрата не я давай за пример. Сигурно има 20 дупки по изпускателната система и пушекът излиза доволно през тях mhihi Няма кола, която да не пуши зимата, все едно като е студено да говориш и да не ти излиза пара от устата mhihi

Потребителски аватар
bkunev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bkunev » Нед 15 яну 2012 20:34

stefan4o написа:
krasiganev написа:До скоро карах една Vectra A на 230000 км беше и дори и през зимата не съм я виждал изобщо да пуши. Може би затова и аз като колегата се притеснявам от пушаците.

Вектрата не я давай за пример. Сигурно има 20 дупки по изпускателната система и пушекът излиза доволно през тях mhihi Няма кола, която да не пуши зимата, все едно като е студено да говориш и да не ти излиза пара от устата mhihi

Колегата е прав, тоя пушек ако изчезва на 3-4 метра от колата е конденз и е пара. Пушека не изчезва...

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Нед 15 яну 2012 20:51

А какво прави пушека?
Обикаля колата докато не го подгониш и избяга ли? mhihi

Потребителски аватар
bkunev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bkunev » Нед 15 яну 2012 21:10

Даскала™ написа:А какво прави пушека?
Обикаля колата докато не го подгониш и избяга ли? mhihi

добре разбираш какво точно се мъча да обясня!

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Нед 15 яну 2012 21:11

колеги стига сте се бъзикали......между пушек и пара(конденз) има разлика.......да обяснявам сега разликата ли?Човека пита сериозно!!!!!!какво го заблуждавате, че е нормално да има бял пушек,след някой ден ще почнете(майтапя се)и за син и черен пушек да пишете ,че е нормално.......моля ви се поне 10 ТДИ-та съм карал непушещи.....че може да се кара така то е явно......но не е нормално

Потребителски аватар
bkunev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bkunev » Нед 15 яну 2012 21:13

luboveliki написа:колеги стига сте се бъзикали......между пушек и пара(конденз) има разлика.......да обяснявам сега разликата ли?Човека пита сериозно!!!!!!какво го заблуждавате, че е нормално да има бял пушек,след някой ден ще почнете(майтапя се)и за син и черен пушек да пишете ,че е нормално.......моля ви се поне 10 ТДИ-та съм карал непушещи.....че може да се кара така то е явно......но не е нормално

ти нещо ненормално и обезпокояващо видя ли в клипа? :roll:

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Нед 15 яну 2012 21:16

от тоя клип не може да се каже,ако ставаше с клип ....ехеееееее,ние от форума щяхме да сме помогнали на хиляди хора с проблеми.......човека има възможност да направи клип и това е .....но щом той казава че пуши...явно не му харесва нещо....е вярно че има хора кадето заради парата са пускали теми и са се вкарвали във филми.....но колегата едва ли е от тия

Потребителски аватар
bkunev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bkunev » Нед 15 яну 2012 21:19

Следвайки заглавието и въпроса зададен в него...за мене няма проблем!!! :beer

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Нед 15 яну 2012 21:28

ако е пушек се разсейва по бавно (особено в безветрие)...........парата изчезва по бързо...това го казвам да го проследи колегата... на мойте приятели с пушене сами са си правили проби и наистина е бял ПУШЕК...... heavy metal zork heavy metal zork а относно конкретния клип не може да се разбере на 100%....и понеже не съм специалист който по клипче в нета да определя точна диагноза и аз казавам....карай смело колега и няма какво да се плашиш колата си е твоя, какъвто и проблем да има пак си е твой...идеално те съветваме...сега си по спокоен нали? heavy metal zork :да:

Потребителски аватар
SoManyRetards
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SoManyRetards » Нед 15 яну 2012 21:38

Аз като цяло въобще не съм се вкарал във филми, нито пък съм тръгнал да ходя по майстори. :wink:
За мен колата си върви, не ми създава никакви проблеми(дай боже да не ги създава и за в бъдеще), разхода си е нормален за зимно време, не ми е забивала/влизала в авариен режим.
Предполагам знаете девиза на тези, които караме ТДИ - "Пуши и върви - Т Д И" mhihi

В момента я карам само градско и въобще даже не съм я и цедил сериозно, максимум до 3000 оборота.
Просто направих този клип с цел някои по-компетентни колеги от мен, примерно, да кажат, споделят, за какво иде реч, дали е нещо фрапиращо, и дали ако се кара така колата, би бил възникнал някои по-сериозен проблем.

Потребителски аватар
RadoShopa
Автомобил: Vw Passat
Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Нед 15 яну 2012 21:50

Ех.....че не мога да намеря клип от миналата зима-пак на Пассат,само че на -11 и там беше интересно :twisted: Абе сякаш не е лошо да се пусне тема с клипове на палещи ТДИ-та....така ще имаме база за сравнения и коментари....мнооого коментари :да: :beer

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 15 яну 2012 22:54

jos написа:Свещите са проверявани миналата зима, тогава имах 2 изгорели и ги смених всичките, тази зима не съм ги проверявал, дали може да е това? :?:

По принцип доскоро моята при студен старт доста намирисваше на неизгоряла нафта и при проверка се каза че паля с една свещ,след смяната на всички вече е доста по-различно положението така че нищо не ти пречи за всеки случай да ги провериш пак !

Потребителски аватар
krasiganev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krasiganev » Нед 15 яну 2012 23:18

Моята при паленето не пуши, а чак след около 1-2 минути започва. Дали пък не са вярно свещи...? Грешки в компютъра нама, стойностите за дюзите са 0,56 -1,21, 0,63 ... Иначе си върви колицата.

Потребителски аватар
SoManyRetards
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SoManyRetards » Нед 15 яну 2012 23:25

RadoShopa написа:Ех.....че не мога да намеря клип от миналата зима-пак на Пассат,само че на -11 и там беше интересно :twisted: Абе сякаш не е лошо да се пусне тема с клипове на палещи ТДИ-та....така ще имаме база за сравнения и коментари....мнооого коментари :да: :beer

Този клип на -11, пак съм го правил аз на мойта кола, само, че тогава имах 2 изгорели свещи и малък акумулатор, след смяната им, нещата се подобриха.
Аз също съм ЗА такава тема. :да:

Ето го клипа:

Ето я и темата:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=24&t=245602

Върни се в “Дизелови агрегати”