голям разход Passat 1.9 tdi 130 к.с. 2002 г.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Re: голям разход Passat 1.9 tdi 130 к.с. 2002 г.
Ма мене не ми е разхода проблем..проблем ми е дохода
..А разхода зимно време, каквото и да правиш ,си е винаги по-висок

-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм със същия автомобил и моят разход е голям 13/100 градско, на място 1/л. на час ,моля знаещите дайте някакъв съвет.Благодаря.
Гледам тук много колеги ме репликират защо ходя на 2км на работа с кола! Сега сутрин е -6 градуса! Пеша ли да ходя, като имам кола. Пролет, лято, като не вали се разхождам и е полезно, но в този студ при наличие на кола хайде да не си кривим душите, всеки би си я ползвал. Относно това, че я прецаквам така...ами колкото толкова, като се счупи ще я правя. Трудно е да се кара оптимално постоянно, но все пак се старая събота и неделя да и навъртам повечко км. Не виждам какво се хванахте с мен, че си карам колата на 2км? Аз си наливам нафтата, аз ще си чистя геометрията като се прецака... Не всеки може да си кара колата всеки ден по 10-15км, да загрява добре и да я настъпва да прочиства турбото, нали? Относно този разход на Пасат 3.5/100, даже твърди и градско, много се смях! Това може да се постигне ЛЯТОТО и то ако се кача на Бистрица, нулирам борда, пусна се надолу до околовръстното, без да има трафик. Тогава може и 2.0/100 да ми даде! Не знам защо въобще се коментират такива разходи, като е ясно, че се получават при изключителни частни случаи и при мноооого ППХ, когато всички знаем разхода е 0! НЕ мисля да коментирам повече "разход на гориво"! Категоричното ми мнение е, че при сегашните температури от -5-6 градуса сутрин, 1.9ТДИ 131к.с. автомат в СОФИЯ през задръствания дори и 10-15км да го караш и да загрее аккто трябва, то под 9-10/100 няма да даде! Ако го караш на под 4-5км ще е 12-13/100! това е нромално! Мисля, че изчерпах темата... Ако на някой му гори Пасат 4/100 при сегапните условия в София при трафик, да дойде да ми го докаже пълен-пъелн резервоар и ще го черпя един резервоар, да се вози 1800-2000км в СОфия 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Всеки си шета на акъла. На който не му е кеф да му гори 10-12 нафта си има много алтернативи. Презумпцията на много от хората, които си купуват дизел е той да им гори 5/100, както гласи една много стара легенда, още от времето, когато цитираните в тая тема мотори ги нямаше на пазара и не бяха ги измислили 
А колкото до снимания разход - по-скоро е изключение, отколкото нормален за такъв автомобил. Затова призовавам колегите, които четат тая тема и в джоба им се мотаят едни пари, които трябва да се похарчат за нова кола, да не вземат под внимание тая снимка

А колкото до снимания разход - по-скоро е изключение, отколкото нормален за такъв автомобил. Затова призовавам колегите, които четат тая тема и в джоба им се мотаят едни пари, които трябва да се похарчат за нова кола, да не вземат под внимание тая снимка

- Supawiza
- Автомобил:
- Двигател:
Някой път се чудя какво кара хората да пишат всевъзможни глупости по форумите
.
Имате много свободно време ли,или пък пишете да изглеждате умни ли не знам и сигурно няма да разбера.
Дизел от ново поколение да гори над 10 гориво това не мога да го повярвам пък дори да е само градско.
Я се замислете малко как при 12-14 литра градско ще докарате примерно 6 смесен разход ако сте изминали 100 километра 50 в града 50 извън него.
И какво излиза примерно за 50 километра в града ви изгаря 6 литра и за 50 извън него още 3(ако приемем че гори 6 литра извън него)и какво става 9 литра среден разход за 100 километра
.
Запомнете едно или не засичате вярно или не са ви наред колите за горят над 10 дизел в града дори и това е много ама да отпусна малко.
И аз карам дизел от около 4 години само за информация.

Имате много свободно време ли,или пък пишете да изглеждате умни ли не знам и сигурно няма да разбера.
Дизел от ново поколение да гори над 10 гориво това не мога да го повярвам пък дори да е само градско.
Я се замислете малко как при 12-14 литра градско ще докарате примерно 6 смесен разход ако сте изминали 100 километра 50 в града 50 извън него.
И какво излиза примерно за 50 километра в града ви изгаря 6 литра и за 50 извън него още 3(ако приемем че гори 6 литра извън него)и какво става 9 литра среден разход за 100 километра

Запомнете едно или не засичате вярно или не са ви наред колите за горят над 10 дизел в града дори и това е много ама да отпусна малко.
Заради такива мнения, като твоето, хората се объркват и тичат по сервизите да дават луди пари, без да им има нищо на колите! Щом някой си запали колата сутринта, мине 2-3 км в София при -7 градуса, спре и види 12-13/100 разход, и като е чел такива умни коментари, че дизел не може да има разход над 8-9 където и както и да се кара, и хуква да му взимат парите и си мисли, че колата му е развалена! Това е... Аз съм се обосновал максимално подробно как и къде си карам колата и защо мисля, че такъв разход е нормален! Ти ми наричай писаниците глупости, но поне малко се обоснови. То трябва и мислене малко, иначе утре някой може да си запали колата, да я чисти 10 минути от сняг, да мине после 2км през 3 светофара и да види 20/100 разход, да се оцъкли и да я закара в моргата!
- Shakez
- Автомобил: Passat CC
- Двигател: CBAB
Да, това си беше интересно мнение. Дали ще е дизел, дали ще е бензин, нормално е на къси разстояния да даваш висок разход. Имайки предвид, че колата не е загряла, висиш по кръстовища/светофари/задръствания - съвсем нормално си е да удариш разход над 10. Само за справка, че от Дружба 2, докато се кача на Цариградско при 2 светофара, които минавам в момента, в който стъпя на булеварда средния ми разход по борд е между 10 и 12. Това горе-долу са 2 километра, а и не я оставям дълго време да загрява сутрин.
- Благовест
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Хора,карайте си колите...Стига с тия бордови компютри...
ТДИ и каквото и да е кола от този ранг не гори 5/100!Поредните лъжи на автоджамбазите и като дойде зимата се озъбват начинащите дизелджии
(изключвам полота,лупота,скутери...).За да загрее ТДИ трябва да се КАРА!
Файда от чакане няма(не повече от няколко минутки).Зимата мори всичко...
Каквото и да ги коландрисвате зимата е така!От 5 лв нафта,квото и да ликим молим все тая!
Другия вариянт е дебелите ботуши,шаловете,шапките,ръкавиците и така

ТДИ и каквото и да е кола от този ранг не гори 5/100!Поредните лъжи на автоджамбазите и като дойде зимата се озъбват начинащите дизелджии

Файда от чакане няма(не повече от няколко минутки).Зимата мори всичко...
Каквото и да ги коландрисвате зимата е така!От 5 лв нафта,квото и да ликим молим все тая!
Другия вариянт е дебелите ботуши,шаловете,шапките,ръкавиците и така

Напълно в реда на нещата да минава 10/100 на къси разстояния в тези температури и условия. Още повече, че е автомат. Това не е AFN в купе на Ибиза или Толедо.
От Боровец до София успях да стигна заводските данни на тези коли 4,9/100. Обратното обаче...7,3/100.
В София последно време разхода ми е около 8,5/100 (ръчка) с нафта на Еко. Сутрин умишленно избягвам задръстванията и карам в нормален трафик.
От Боровец до София успях да стигна заводските данни на тези коли 4,9/100. Обратното обаче...7,3/100.
В София последно време разхода ми е около 8,5/100 (ръчка) с нафта на Еко. Сутрин умишленно избягвам задръстванията и карам в нормален трафик.
- legaltk
- Автомобил: 1.9 TDI
- Двигател: AXR
Средния разход е статистика и се измерва в литри на 100 км, нали? Според мен всякакви показания на дистанции под 100 км. не са статистически значими величини и не трябва да се коментират. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Supawiza написа:Някой път се чудя какво кара хората да пишат всевъзможни глупости по форумите.
И какво излиза примерно за 50 километра в града ви изгаря 6 литра и за 50 извън него още 3(ако приемем че гори 6 литра извън него)и какво става 9 литра среден разход за 100 километра.
Колега,покарай няколко шестака 2,5 ТДИ и после ще си поговорим колко гори в града и колко извън.Под 10 градско е мит и легенда да го свалиш,освем ако не го караш само по инерция
-
- Автомобил:
- Двигател:
legaltk написа:Средния разход е статистика и се измерва в литри на 100 км, нали? Според мен всякакви показания на дистанции под 100 км. не са статистически значими величини и не трябва да се коментират.

- RadoShopa
- Автомобил: Vw Passat
- Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
- Контакти:
Ей....аз взех малка,градска и УЖ икономична кола (атмосферка 1.5D)-викам си повече от 5.5-6/100 няма да е.....е да,ама не
До капачка след 100 км. пак до капачка.....8.5/100
Е,вярно е,че по-голямото количество гориво в резервоара не е баш как трябва,ама....все пак
След обаче като се замислих точно как се кара и какъв е маршрута-нещо като в правоъгълник 700х600х900 м.=2.2 км. сутрин и вечер с 3 сфетофара ми се струва,че не е чак толкова много.....а какво да говорим за голяма кола (пасат)Аз на моя никога не съм гледал градския разход....знам,че е доста относително,но най-вече знам че си ГОРИ добре (зимата особенно)
Както и да е,утре ще засичам пак калинката,но този път взех малко мерки-бръмченето на място,начин на каране,а и налях малко свежо/истинско гориво
надявам се да съм паднал на не повече 6.5-7/100....ама да видим-ще пиша 

Както и да е,утре ще засичам пак калинката,но този път взех малко мерки-бръмченето на място,начин на каране,а и налях малко свежо/истинско гориво

- BruDoNe
- Автомобил:
- Двигател:
Andonov написа:А тази температура от 18С къде я намери вечер?
Ей като вземете да ги пишете тия разходи, все едно карате скутери.
Пусне се от Шипка със занулен борд и ще видиш какъв разход ще даде?
Колега това е през лятото ..

Който не вярва да дойде мога да го повозя .. това го казвам без лоши чувства !

-
- Автомобил:
- Двигател:
BruDoNe написа:Andonov написа:А тази температура от 18С къде я намери вечер?
Ей като вземете да ги пишете тия разходи, все едно карате скутери.
Пусне се от Шипка със занулен борд и ще видиш какъв разход ще даде?
Колега това е през лятото ..
Който не вярва да дойде мога да го повозя .. това го казвам без лоши чувства !
А докато се возим дали трябва да сме със очила и тапи в ъшите за да невиждаме как ни светят с фаровете и ни свирят с клаксоните изнервените шофиори зад нас??? Аз съм съгласен да се повозим,но ще караме с нормална скорост и няма да гледаме борда,а ще засичаме пълен пълен и да видим тогава какво ще даде колонката?Ако така ти е по-добре като караш с 20 км/ч градско и с 50км/ч извън градско продължавай да си караш така,но не се опитвай кажеш ,че този разход е нормален при нормално каране.
Има много колеги,които карат като твоя мотор и могат да кажат дали е така или не,а не да пишем само глупости.Моята е Голф 4 1,9 101 коня и градско сега гори около 8-8,5 ,а извън градско около 5-6 литра.Това е при скорост 90-130км/ч
Върни се в “Дизелови агрегати”