stefan4o написа:Нали се слагаше бензин в нафтата, според температурата навън. Мисля, че в някоя книжка за експлоатация го бях чел, но не мога да се сетя количеството и съотношението бензин:нафта
Ето:

stefan4o написа:Нали се слагаше бензин в нафтата, според температурата навън. Мисля, че в някоя книжка за експлоатация го бях чел, но не мога да се сетя количеството и съотношението бензин:нафта
vaiper 1 написа:Зареждаи от лук оил и тая с добавките или слагаи по малко бензин оправия нема
samo_pechka написа:Загубена и алчна държава сме.Продават се "горива",ама автомобилни ли са ,корабни ли са ...Утре ще направя една проба ,ще купя "качествено" гориво от реномирани "горивопродавници" ,ще напълня две туби от по пет литра ,после от всяка в малки пластмасови бутилки и ще ги оставя във фризера на - 20 градуса ...Да видим какъв ще е резултата..
zfa159 написа:Само да вметна за биодизела - всяка една нафта в момента,която се продава на територията на ЕС, съдържа поне 10% биодизел в себе си.Причината да е така,е спогодба,която е в сила за ЕС от средата на 2011-та,според която 10% от нафтата,трябва да се замени с биодизел с цел екология и т.н. .В момента Лукойл се ограничват с тези 10% и не прекаляват с биодизела в петролната нафта (поне не на едрови количества,защото ние взимаме по 30 тона седмично и там в сертификата гарантират,че вътре има не повече от 10% биодизел).Тъпичкото е,че истинския биодизел,който горе-долу става за нещо,е на цена,която е по-висока от на петролната нафта (грубо около 3лв за литър без ДДС е някъде,по думите на познат от терминала на Лукойл,от който зареждаме цистерната).Съответно заради тези 10%,които са длъжни да слагат в горивото,то накрая хем е по-некачествено,хем е и по-скъпо,от колкото ако беше чист петролен продукт...Концепцията е постепенно тези 10% все повече да се увеличават през годините напред.
Иначе по темата - и на мен ми е замръзвала нафта,която бяхме сипали от Шел преди 3-4 години.Само че колата беше гаранционна и ни излезе много скъпо удоволствието,да се оправи проблема (сваляне на резервоара,промивка на цялата система,смяна на филтъра за горивото и т.н.).Тогава сипвахме само V-Power,ама това никак не я спря да си замръзне и то още на -5-6 градуса някъде (в движение).
hooligan_sk написа:Във всеки случай ако зареждаш от ОМВ/лукойл/петрол, мисля няма да имаш ядове.
hooligan_sk написа:Ромпетролската нафта е по-хубава като базов продукт, но се твърди че често я смесват с биодизел. Освен това самата верига е доста нискооборотна, а нафтата няма трайноста на бензина. Затова лично ги избягвам, въпреки че съм изгарял няколко резервоара от тях заради добрите отзиви - разлика 0
Върни се в “Дизелови агрегати”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 49 госта