Замръзнал дизел в движение !!!

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Re: Замръзнал дизел в движение !!!

Мнениеот Ljubon » Нед 29 яну 2012 10:57

stefan4o написа:Нали се слагаше бензин в нафтата, според температурата навън. Мисля, че в някоя книжка за експлоатация го бях чел, но не мога да се сетя количеството и съотношението бензин:нафта :beer

Ето:
Изображение

Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dragozow » Нед 29 яну 2012 13:13

Баси мамата,аз карамс обикновена нафта и нямам проблеми. Утре сутринта ще бъде поне -15.

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Нед 29 яну 2012 16:02

не е вода а парафин той се съдържа в нафтата в по-малки количества по закон гранична температура на филтруемост на зимната нафта е -15 а в газьола има повече парафин и температурата на замръзване на зимния газьол е не повече от -10 градуса по закон

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Нед 29 яну 2012 16:05

Горивата са БОКЛУЦИ,това е цялата драма!Бензин ми е замръзвал в движение,естествено ''български'' бензин...

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Нед 29 яну 2012 16:16

Зареждаи от лук оил и тая с добавките или слагаи по малко бензин оправия нема :deal

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Нед 29 яну 2012 16:20

Ами това не е нормално, сега не е чак толквоа студено :) Може би колата не връща гориво към резервоара? Във всеки случай ако зареждаш от ОМВ/лукойл/петрол, мисля няма да имаш ядове. Ромпетролската нафта е по-хубава като базов продукт, но се твърди че често я смесват с биодизел. Освен това самата верига е доста нискооборотна, а нафтата няма трайноста на бензина. Затова лично ги избягвам, въпреки че съм изгарял няколко резервоара от тях заради добрите отзиви - разлика 0 :beer

vaiper 1 написа:Зареждаи от лук оил и тая с добавките или слагаи по малко бензин оправия нема :deal

:bowdown

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Нед 29 яну 2012 16:40

Загубена и алчна държава сме.Продават се "горива",ама автомобилни ли са ,корабни ли са ...Утре ще направя една проба ,ще купя "качествено" гориво от реномирани "горивопродавници" ,ще напълня две туби от по пет литра ,после от всяка в малки пластмасови бутилки и ще ги оставя във фризера на - 20 градуса ...Да видим какъв ще е резултата..

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Нед 29 яну 2012 16:46

samo_pechka написа:Загубена и алчна държава сме.Продават се "горива",ама автомобилни ли са ,корабни ли са ...Утре ще направя една проба ,ще купя "качествено" гориво от реномирани "горивопродавници" ,ще напълня две туби от по пет литра ,после от всяка в малки пластмасови бутилки и ще ги оставя във фризера на - 20 градуса ...Да видим какъв ще е резултата..

Давай, обаче и прави снимки в процеса :да:

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 29 яну 2012 17:03

Само да вметна за биодизела - всяка една нафта в момента,която се продава на територията на ЕС, съдържа поне 10% биодизел в себе си.Причината да е така,е спогодба,която е в сила за ЕС от средата на 2011-та,според която 10% от нафтата,трябва да се замени с биодизел с цел екология и т.н. .В момента Лукойл се ограничват с тези 10% и не прекаляват с биодизела в петролната нафта (поне не на едрови количества,защото ние взимаме по 30 тона седмично и там в сертификата гарантират,че вътре има не повече от 10% биодизел).Тъпичкото е,че истинския биодизел,който горе-долу става за нещо,е на цена,която е по-висока от на петролната нафта (грубо около 3лв за литър без ДДС е някъде,по думите на познат от терминала на Лукойл,от който зареждаме цистерната).Съответно заради тези 10%,които са длъжни да слагат в горивото,то накрая хем е по-некачествено,хем е и по-скъпо,от колкото ако беше чист петролен продукт...Концепцията е постепенно тези 10% все повече да се увеличават през годините напред.

Иначе по темата - и на мен ми е замръзвала нафта,която бяхме сипали от Шел преди 3-4 години.Само че колата беше гаранционна и ни излезе много скъпо удоволствието,да се оправи проблема (сваляне на резервоара,промивка на цялата система,смяна на филтъра за горивото и т.н.).Тогава сипвахме само V-Power,ама това никак не я спря да си замръзне и то още на -5-6 градуса някъде (в движение).

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Нед 29 яну 2012 17:10

zfa159 написа:Само да вметна за биодизела - всяка една нафта в момента,която се продава на територията на ЕС, съдържа поне 10% биодизел в себе си.Причината да е така,е спогодба,която е в сила за ЕС от средата на 2011-та,според която 10% от нафтата,трябва да се замени с биодизел с цел екология и т.н. .В момента Лукойл се ограничват с тези 10% и не прекаляват с биодизела в петролната нафта (поне не на едрови количества,защото ние взимаме по 30 тона седмично и там в сертификата гарантират,че вътре има не повече от 10% биодизел).Тъпичкото е,че истинския биодизел,който горе-долу става за нещо,е на цена,която е по-висока от на петролната нафта (грубо около 3лв за литър без ДДС е някъде,по думите на познат от терминала на Лукойл,от който зареждаме цистерната).Съответно заради тези 10%,които са длъжни да слагат в горивото,то накрая хем е по-некачествено,хем е и по-скъпо,от колкото ако беше чист петролен продукт...Концепцията е постепенно тези 10% все повече да се увеличават през годините напред.

Иначе по темата - и на мен ми е замръзвала нафта,която бяхме сипали от Шел преди 3-4 години.Само че колата беше гаранционна и ни излезе много скъпо удоволствието,да се оправи проблема (сваляне на резервоара,промивка на цялата система,смяна на филтъра за горивото и т.н.).Тогава сипвахме само V-Power,ама това никак не я спря да си замръзне и то още на -5-6 градуса някъде (в движение).

Така е, за Ромпетрол знам че го правят от край време. Като спомена за цени, от 01.01.2012г акциза на горивата е по-висок(планово), и така вече ще свикваме на цени твърдо над 2,50лв :talk:

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Нед 29 яну 2012 17:43

Горко им на тия с новите дизели и скъпа поддръжка.
Ще слагаме двойна доза от добавките и ще се надяваме, че има полза.

Потребителски аватар
dobrev
Автомобил: Tiguan
Двигател: TSI2013
Контакти:

Мнениеот dobrev » Нед 29 яну 2012 17:46

Здравейте,
Някой вече си е направил труда с дизел от ОМВ, Петрол, Ромпетрол ,но не успях да намеря и опит с гориво от Лукойл ,а мисля че бях гледал някъде:

http://www.offroad-bulgaria.com/showthr ... 76&page=33

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Нед 29 яну 2012 17:50

Както казваха 1 време зимата е.......ва техниката а горивата я доваршват :D

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Пон 30 яну 2012 8:51

hooligan_sk написа:Във всеки случай ако зареждаш от ОМВ/лукойл/петрол, мисля няма да имаш ядове.

Нашия бус при зареждане от Петрол му замръзваше нафтата. Ставаше ледено блокче за 2-3 дни, докато се размръзне

hooligan_sk написа:Ромпетролската нафта е по-хубава като базов продукт, но се твърди че често я смесват с биодизел. Освен това самата верига е доста нискооборотна, а нафтата няма трайноста на бензина. Затова лично ги избягвам, въпреки че съм изгарял няколко резервоара от тях заради добрите отзиви - разлика 0 :beer

Вече са го написали. Всички са задължени да слагат биодизел. Аз с ромпетролска нафта паля спокойно на -20С, без допълнителни добавки, проверено вече трета зима :beer

Потребителски аватар
Supawiza
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Supawiza » Пон 30 яну 2012 16:27

Вижте дали всичко е наред с пътя на излишната нафта!
Излишното гориво е топло и служи донякъде да стопля нафтата във филтъра и резервоара.

Върни се в “Дизелови агрегати”