AFN счупен повдигач при палене при -24°C. Причина?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
viktoris
Автомобил: Passat 98 AFN Galaxy AHU 97
Двигател:

Re: AFN счупен повдигач при палене при -24°C. Причина?

Мнениеот viktoris » Вто 21 фев 2012 2:01

Пробал съм с 5W-30 май беше Cstrol EDGE да карам колата преди 4-5 зими беше но го гореше страшно много ,и се отказах....

Колата ми е на близо 400 000 км,когато я взех бе на 160 000 от една фирма беше служебна и беше първи собственик....но и бяха разказали играта вече....сменях гарнитура на главата тогава.....

Сега есента преди 10-12 000 км ми смениха сегментите и ремъци на мотора,щот беше започнала да гори доста масло и то 10W-40,но след това спря...(гореше пак де но заради една друга турбина която сложих...когато карам с мойта старата си няма разход на масло)....

Абе явно е станало от много сгъстеното масло.....много студено беше тази нощ....и е дало зор някъде.....

А това с втулката на клапана и според мен е най вероятно....ще трябва да се отваяря пак да се види.....но първо искам пак да погледна турбото щот съм пак с това дето гореше много масло.... пък уж го бяха оправили и беше спряло ...да не би то да пропуска пак.....

Катраници.....писна ми от ремонти....ама то аз съм си виновен....така и не се научих да карам по кротко :banghead:

Потребителски аватар
passatfen
Автомобил: Vw Golf Mk7
Двигател: CLHA++
Контакти:

Мнениеот passatfen » Вто 21 фев 2012 2:18

дано да си оправиш колата колега :roll:
аз преди имах подобен проблем само , че със пасат б2 който е със механични повдигачи
та понеже колата е на половин милион километри решихме да му метнем сегменти да изкара още известно време..
отворихме капака на клапаните с цел да разглобяваме двигателя и какво да видим счупен повдигач и пула от горе беше доста наранен и то си е паднало отстрани и така си работеше до последно :shock
мисля , че беше смукателния на 3-ти цилиндър
пушеше и тракаше леко след определени обороти никакви други признаци за счупен подвигач
та при нас се оказа доста износен вал

при теб има ли наранявания при леглата на повдигачите ?

Потребителски аватар
viktoris
Двигател:

Мнениеот viktoris » Вто 21 фев 2012 10:27

Имаше доста, според мен, наранявания по леглата на повдигачите....

Абе за сега върви и работи много добре,но много масло гори.....
http://siggath77.snimka.bg/automobiles/koli.629710.26272832

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Вто 21 фев 2012 10:31

Колега viktoris когато сменяхте повредения повдигач,погледнахте ли и другите повдигачи за подбитости и дупки в местата където натискат клапаните?Притеснява ме това ,че ако не сте ги вдигнали да ги огледате и другите ,може да стане сериозен фал-да се натрошат челата и на другите повдигачи :banghead: :banghead:.

Потребителски аватар
viktoris
Двигател:

Мнениеот viktoris » Вто 21 фев 2012 22:46

Огледах ги уж....вадих ги всичките но не намерих нищо необичайно....

Не знаех че повдигачите от голфа 2 гтд стават на пасата....имах един нов останал от преди ,който не можах да сложа на голфа тогава....и тои пасна идеално....мерих с шублера всичко едно към едно....???????

Върни се в “Дизелови агрегати”