Поло 1.9-сама мени оборотите, двигателя .99 год.РЕШЕНО

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Re: Поло 1.9-сама мени оборотите, двигателя се форсира.99 год.

Мнениеот samo_pechka » Нед 13 май 2012 20:27

Може ли да са картерни изпарения в повече ? :roll: Знам ,че понякога е заради замърсен възд. филтър (позадръстен)

al3xbg
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AKL 98

Мнениеот al3xbg » Нед 13 май 2012 20:53

samo_pechka написа:Може ли да са картерни изпарения в повече ? :roll: Знам ,че понякога е заради замърсен възд. филтър (позадръстен)

Надявам се и аз да е това, понеже и около клапана отпред има малко кръгче като конденз при загрял двг, но отзад си направо мазно. Филтърът е на около 3700км и едва ли е свършил. Ще наблюдавам. Благодаря все пак :)

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Пон 14 май 2012 8:34

Колега алекс, при мен и при колегата стивен е малко трудно да задържа жилото защото съм ги гледал и двете(несъм майстор, но си натягам жилото на спирачките на велосипед-а Балкан). Тресенето най-вероятно, което имаш на свободна, е от маховика. Ако още си с него и казваш, че ти свършва феродовия диск, около 700лв. излиза твърд маховик с феродоф диск и смяна. Тея радоти за тампоните и аз ги слушах и карах така около 30хил.км. докато един път изтрещя нещо и колата стана с двоен съединител. Омасляването по черната кутия на входящия колектор в задната част е от части от незапушен EGR и замърсен филтър за въздуха на двигателя.

stivenj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stivenj » Пон 14 май 2012 9:11

grishitu написа:Колега алекс, при мен и при колегата стивен е малко трудно да задържа жилото защото съм ги гледал и двете(несъм майстор, но си натягам жилото на спирачките на велосипед-а Балкан). Тресенето най-вероятно, което имаш на свободна, е от маховика. Ако още си с него и казваш, че ти свършва феродовия диск, около 700лв. излиза твърд маховик с феродоф диск и смяна. Тея радоти за тампоните и аз ги слушах и карах така около 30хил.км. докато един път изтрещя нещо и колата стана с двоен съединител. Омасляването по черната кутия на входящия колектор в задната част е от части от незапушен EGR и замърсен филтър за въздуха на двигателя.

Точно така,много правилни прогнози е написал колегата гришо,и аз съм на неговото мнение.

stivenj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stivenj » Чет 17 май 2012 15:41

Така, обещах ,че каквото ремонтирам ще пиша ,направих пълна профилактика на стартера,сменен бендикс,сега пали преди да е видяла ключа,но другото не е оправено ,продължава да си мени оборотите и да се форсира сама.В края на месеца ще я закарам дюзите да свалят и почистят и смятам това да е последното нещо преди да е угаснала окончателно,повече пари за ремонти за този котурник по този проблем не давам,това е позор за немското автомобилостроене.

bread1978
Автомобил: VW Polo
Двигател: AEF 1997

Мнениеот bread1978 » Пет 18 май 2012 10:40

Чак пък позор :Mr Green Fun
Това си е кола с характер - прави каквото и когато си иска. Не можеш я разбра...
Ама верно са и доста скъпички ремонтчетата на кошницата :drunk

al3xbg

Мнениеот al3xbg » Пон 21 май 2012 8:50

Koлеги, да използвам темата, понеже ми предстои да реша какво да правя с маховика.
Този алтернативен комплект на В*лео за преминаване към твърд маховик най-тънко го намирам за 803лв + 100лв работа.
Гледам из разни сайтове има комплект съединител с демф маховик за 770лв, но незнам до колко е реално.
В Аут*+ ми искат 1448 лв само за депферен маховик - НЕНОРМАЛНИЦИ, колатан е струва толкова.

И така, дилемата е следната:
1)Да търся този комплект - съед + демпф маховик за 770 лв. Тук лошото е, че не дават гаранция, понеже твърдят, че чисто нов демпф маховик можел да се скапе от жена за 1 ден от притрисане/камшичен ефект, ако гасяла колата често и то не на съединител, а аз точно така я гася винаги, само че не като женската работа от не подаване на гас, а когато си паркирам, държа колата на 0ва и на ръчна. Вече я оставям на 1ва без ръчна, но след дъжд качулка. Чух че трябвало тази кола да се палела и на съединител, а аз пак я паля на 0ва, държейки крачната. Може и тези неща да са ми добили маховика.

2)Да взема този алтернативен комплект на Валео , но за твърдия маховик говорят, че колата с него се държала лошо. Тресенето, което толкова ме дразни, било налично и с твърдия маховик, т.е единственото което печеля е евентуално по-мек съединител от адски твърдия ми почти заминал в момента.

Моля да споделите впечатления, ако някой има преки наблюдения.

stivenj написа:
grishitu написа:Колега алекс, при мен и при колегата стивен е малко трудно да задържа жилото защото съм ги гледал и двете(несъм майстор, но си натягам жилото на спирачките на велосипед-а Балкан). Тресенето най-вероятно, което имаш на свободна, е от маховика. Ако още си с него и казваш, че ти свършва феродовия диск, около 700лв. излиза твърд маховик с феродоф диск и смяна. Тея радоти за тампоните и аз ги слушах и карах така около 30хил.км. докато един път изтрещя нещо и колата стана с двоен съединител. Омасляването по черната кутия на входящия колектор в задната част е от части от незапушен EGR и замърсен филтър за въздуха на двигателя.

Точно така,много правилни прогнози е написал колегата гришо,и аз съм на неговото мнение.

Проблем ли е ,че този ЕФР клапан не е запушен и до какви проблеми могже да доведе това омасляване отзад на въздушния филтър ?

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Пон 21 май 2012 12:21

Колега Алекс, това омасляване не може да доведе до абсолютно нищо, защото там горе е една кутия с 4-ти "тромпета" който освен да насочват въздуха към смукателните клапани друго неправят. Както си забелязал една дебела тръба отива към предния ляв фар, че там от долу ти е въздушния филтър. За съединителя неможах много да разбера какво искаш да кажеш.
А за да е по темата, онзи ден като палих трактора в началото се чудеше дали да работи равномерно или като трактор "Булгар", но след първите 100м се оправи.

stivenj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stivenj » Сря 23 май 2012 9:43

Колеги ,ще допълня още нещо ,което открих вчера.Когато излизам с колата на задна скорост и изкача въпросната височина ,няма проблем,работи си двигателя супер,а когато тръгна напред както е логично на височината като стигна започва да придръпва сваля оборотите ,гасне понякога и сама се изсилва.Мамка му това ще е нещо дребно ,което ме нерви,взех присадка за почистване на помпата,дюзите,ще сменя отново и горивния филтър.Пак ще споделя какво е станало.Но Ви уверявам ,че следващата ми кола няма да бъде VW.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Сря 23 май 2012 17:57

Учуди ме колега..назад добре ,напред не е добре....На самата помпа няма ли клапан за гасенето? Я му виж кабела как е ! За проба(диагностика) ,му сложи един байпас с друго кабелче от акумулатора ( плюса му)на стоп клапана и покарай да видим как е . Може още като е угасена колата на спокойствие да си закачиш кабела ,че да не стане някой фал... . Съмнява ме нещо кабела или по веригата за клапана, нещо да не е в ред там .Назад ,като върви колата ,се измества леко мотора напред и променя по някакъв начин положението на кабела за стоп клапана, като тръгнеш напред - мотора се накланя назад и тогава нещо може да има слаба връзка към клапана и почва филма :banghead: Виж дали не е тази причината :roll: може пък да се оправи :roll: и вече ,ако се окаже това,ще си оправиш кабела(връзката) до стоп клапана както трябва. Звучи ми много невероятно наистина ,да е това , ама знае ли човек ....

stivenj
Автомобил:
Двигател:

Re: Поло 1.9-сама мени оборотите, двигателя се форсира.99 год.-

Мнениеот stivenj » Чет 24 май 2012 12:40

Проблема е решен от части,важното ,че пали вече от раз,остана само придръпването и ускоряването.Та проблема се оказа даване на предварение ,доста голямо.Сега има леко ръмжив звук,но важното ,че пали от миг и върви много ,другото ще го преживея.Оборотите дето мени са сигурно от въздух някъде смучи,но няма откриване.

al3xbg

Мнениеот al3xbg » Пет 25 май 2012 21:44

stivenj написа:Проблема е решен от части,важното ,че пали вече от раз,остана само придръпването и ускоряването.Та проблема се оказа даване на предварение ,доста голямо.Сега има леко ръмжив звук,но важното ,че пали от миг и върви много ,другото ще го преживея.Оборотите дето мени са сигурно от въздух някъде смучи,но няма откриване.

До колко оборота я докара на загрял ДВГ ?
Моята и бях дал предварение до 1000, да палеше от раз, но тресеше и го върнах към 970. Сега пали с не на 2-я, а на 3я оборот и така по-малко тресе. Разбира се, тресенето е от почиващия си маховик при мен, ми се струва , че множко и идва предварение около 1000 на 0-ва.

stivenj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stivenj » Съб 26 май 2012 9:24

al3xbg написа:
stivenj написа:Проблема е решен от части,важното ,че пали вече от раз,остана само придръпването и ускоряването.Та проблема се оказа даване на предварение ,доста голямо.Сега има леко ръмжив звук,но важното ,че пали от миг и върви много ,другото ще го преживея.Оборотите дето мени са сигурно от въздух някъде смучи,но няма откриване.

До колко оборота я докара на загрял ДВГ ?
Моята и бях дал предварение до 1000, да палеше от раз, но тресеше и го върнах към 970. Сега пали с не на 2-я, а на 3я оборот и така по-малко тресе. Разбира се, тресенето е от почиващия си маховик при мен, ми се струва , че множко и идва предварение около 1000 на 0-ва.

При мен оборотите като загрее са 980 а студена около 1100-1200,няма тресене,радостен съм ,че пали вече при всякакви ситуации, топла -студена.Много се настрадах почти месец, като загрее избягвах да я гася,ако не се налага да спирам за дълго .

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Съб 26 май 2012 10:53

Можеше да кажеш нещо по мой адрес... май си прекалил с предварението обаче.

stivenj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stivenj » Съб 26 май 2012 11:02

Zinoto написа:Можеше да кажеш нещо по мой адрес... май си прекалил с предварението обаче.

Дааа,предположението ти беше вярно,не се наложи да сипвам масло в нафтата ,тя работи супер и така.Само се чудя,как така се е върнало предварението само преди 3 години го дадохме напред и сега само се е върнало в средно положение.Затова не искаше да пали топла.Ти поне видя какви кълбета бял пушек излизаше,сега и помен няма от тях.

Върни се в “Дизелови агрегати”