За маховик на Пасат АФН 99г.

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
penko_pulev
Автомобил: Passat
Двигател: AFN

Re: За маховик на Пасат АФН 99г.

Мнениеот penko_pulev » Нед 03 юни 2012 20:07

Колегата Supawiza е прав, сам съм си виновен mhihi Ще Ви слушам повече за напред. :kissy: Няма какво да го дъвчем толкова. Както казах да сме живи и здрави и :drunk

Както обещах пускам снимките на маховика от 1Z. Дано да е правилният вече mhihi
Само още един, два въпроса имам. Централните отвори с които трябва да се хване за вала така ли трябва да бъдат. Единият гледам, че не е симетричен и е изместен. При АНФ-а на пасата пак ли е така? И другия въпрос е какъв съединител на 228мм. с притискател да се търси и шлиците на съединителя 23 ли трябва да бъдат. :kissy: Питам защото чета много различни мнения като повечето са, че на 228мм с големите пружини няма да намеря и, че трябва да се пробиват нови отвори на които да се нареже резба за притискателя, както и да се преместят щифтовете. Всичко това за съединител на 240мм. от S2 мотор заради силния притискател и големия феродов диск с пружините. :обичам ви

V@lDo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот V@lDo » Пон 04 юни 2012 18:48

Точно така трябва да изглежда, споко. 23 са шлиците, но никога не съм ги броил :lol: просто искаш за еди каква си кола и така.

Потребителски аватар
Supawiza
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Supawiza » Пон 04 юни 2012 19:18

Той Владко е с тази комбинация от S2 но е малко по-сложна за изпълнение.
Трябва да се престърже малко маховика за да влезе 240-ката и се правят нови дупки за да се хване притескателя към маховика и май общо взето е това.

penko_pulev

Мнениеот penko_pulev » Пон 04 юни 2012 20:33

Щом ще се пристъргва иска и баланс след това. За сега мисля да остана на 228мм. ако намеря достатъчно здрави съединител и притискател които да издържат на чип, пък нататък ако има проблеми ще се мисли. Благодаря отново колеги.

Малко да допълня. Намирам съединител комплект за този маховик от Б4 115 конски сили. Какво Ви е мнението, дали ще държи или да правя маневрата с 240мм. и S2?

V@lDo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот V@lDo » Вто 05 юни 2012 17:51

От пасат б4 не става, напречни са му моторите, гледай по внимателно и маховика от b4 не става. Твоя оригинален съединител ще държи само на чип, споко. Търси си за твоята кола или от ACE мотор на ауди. Първо си тръгва демпферния маховик, обикновено.

penko_pulev

Мнениеот penko_pulev » Вто 05 юни 2012 23:19

От Ауди Б4 115 коня имах предвит ама съм изпуснал да го напиша. Ще погледнем и тези от АCE и моят и ще избирам от тях. Благодаря отново и мисля, че темата се изчерпа. Разбрах нужната ми информация :) :beer

Потребителски аватар
garsona
Автомобил: Passat B5TDI Honda Accord6 vtec
Двигател: ATJ F18B2

Мнениеот garsona » Нед 10 юни 2012 20:13

Колеги , днес на бащата колата A4 AVANT AFN отказа да включи на скорост (абсолютно всяка предавка) на запалена кола-на загасена влизат трудно , на стартер с включена скорост я запалих и я покарах малко да я разкарам и ... о боже раздрънча се яко спирам , гледам отдолу 2 нита изпаднали и някаква капачка омаслени, качихме я в къщи на канала и отдолу корпуса на кутията на 2 места счупен ... това от маховика ли се е случило защото аз си мислех че зацепваше с лек удар заради друго ... а може да е бил демпфера ... утре ще я караме на лекар ... ама си мисля че е баш от него , при гасене и палене има едно дрънкане кат на стар дизел .... как е процедурата с 1z маховик , може ли да се ползва старите части от съединителя или трябва други за 1зет , и маховик от а4 1z двигател добра идея ли е ?

Потребителски аватар
garsona
Автомобил: Passat B5TDI Honda Accord6 vtec
Двигател: ATJ F18B2

Мнениеот garsona » Вто 12 юни 2012 20:47

Както си и мислех така и стана , демпфера направо изхвърлил всички нитове , по кутията няма никакви поражения ... :)!

audienergy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот audienergy » Сря 20 юни 2012 19:01

Здравейте колеги.
Гореспоменатия маховик се върти на моята кола ауди А3 1.9 тди, съединителя е от голф 3 GTI 150 к.с.
Благодаря на Пенко за маховика, на Владо който ми даде съвет за съединителя. Имах малко препятствия с болтовете, но нещата се оправиха.

penko_pulev

Мнениеот penko_pulev » Чет 21 юни 2012 16:11

audienergy радвам се, че свършихме работа и всичко е на ред. Със здраве да си я караш колата. Между другото болтовете които са от демпферният маховик ако са със същата резба (няква цолова е) могат да се отрежат на струга и да паснат на плътния маховик без проблем. Поне така си мисля де :beer mhihi

audienergy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот audienergy » Чет 21 юни 2012 18:38

Болтовете на демпферния маховик са 12 броя 6мм и са по къси поне при напречните мотори.
:beer

Върни се в “Дизелови агрегати”