mm4ista4a написа:меси на всички предварително но ако мога да попитам 5w40 не е ли много рядко за 12 годишна кола при положение че 10w40 го гори като нафтата![]()
и не знам на колко км. е наистина тази кола може примерно да е 1000000км като е от IT сега вече знам защо всички бягат от този нов внос така да се каже но между другото когато я закупих изобщо не пушеше и сега се сещам че може би е имало някаква добавка която е уплътнявала луфтовете в ДВГ и когато смених маслото вече всичко се промени но не веднага ми примерно след около 500 км мерси пак и ако може да ми покажете подобната тема за да си направя сметката дали или си заслужава да я правя или направо да си купя нов ДВГ.
Аз имах същия проблем, при мен даже много трудно палеше (2.0 тди).
Отиваш при кадърен майстор, сваляш главата, смяна на сегменти, нови клапани, шлайфане на глава и вече дано буталата и цилиндрите не са отишли. Не се притеснявай от един такъв ремонт, около 500-600 лв ми излезна (сегменти и клапани). Само ще си дадеш парите по диагностики и накрая пак до там ще опре:) Иначе компресията иди да ти премерят и ще разбереш какво е положението.