samo ra4na na zavoite написа:Zinoto написа: Преди 4 години бях написъл тук в една тема за голф 3, че е най-несполучливия модел на Фолксваген и целия форум се дигна срешу мен.
Наистина гният малко повече от нормалното, но кое друго не и е на ред на 3-ките???? Окачване ли,двигател ли, салон ли?
Към автора на темата. Аз ще похваля 1Z с добър вървеж, нисък разход на гориво евтин за поддръжка и доказал се с годините ,че е "корав" двигател. Мисля си ,че AHU е същия.
Гниенето никак не малък проблем (падане под нивото на Опел), доста проблеми от тъй наречените "детски". Ако беше успешен модел нямаше да бъде спрян от производство само за 6 години - от 1991 до 1997. Още със създаването си дизайнът му е по-слаб от модели пуснати преди него - Форд Ескорт, Опел Астра и други. TDI мотора е добър за времето си, но досадния проблем със стружките в ел.блока на помпата е много често явление, да кажем, че за това вината е на БОШ, но все пак. Бензиновите мотори с малки изключения не са добри. Още много има да се пише, но за мен беше достатъчно да се повозя преди години на един бензинов, произведен 1994 година. След реномето на Golf II, Golf III e пълна излагация.
http://autobild.bg/?go=articles&p=detai ... ticleId=89"Представеният през 1991 г. Golf III се оказа истински кошмар, защото при него за пръв път Golf страдаше от нови и необичайни дефекти – тракане, проблеми с двигателите (най-вече при TDI), както и много дефекти на окачването. Всичко това съсипа изграденото добро име, което се дължеше на Golf II. Като капак на всичко това при Golf III се завърна и призракът на ръждата, поради което трябва изключително внимателно да оглеждате екзеплярите от първите години на производството. Каква е ползата от ABS, въздушни възглавници или VR6 под предния капак, след като безбройните слабости в изработката или дефектите на двигателите съсипват реномето на този модел?"
п.п Наблюденията ми напоследък над няколко тройки обявени за продан е, че се продават изключително трудно /по-трудно от форд дори

/ Не съм очаквал, че дори с легендарния AFN мотор 110 коня можеш да се "отървеш" само на бартер! Цените също вече са смешни и то на гледани коли. Приятел продава от 2 години, 1996 г., TDI 90 коньов, 4 врати, климатик и всички екстри, на реални километри, помпата не е отваряна никога, вече го дава за 1600 лева и никой не го взема.