Питане за майстор на съединител и маховик

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
c1ick
Автомобил:
Двигател:

в крайна сметка...

Мнениеот c1ick » Нед 14 яну 2007 20:25

В крайна сметка не е ясно кое колко струва, в еМ-Комплект ми обявиха цена за нов около 900, при Италианеца няма, обаче моя човек се предаде, не му се обикаля по морги и тъй като майстора му предложил разсрочено плащане, ще прави и ще плаща парите поетапно.
та така.
мерси на отзовалите се, може да се заключва.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Нед 14 яну 2007 23:08

ами то това направо си е изработка;щом маистора дава и на разсро4ено плащане=ясна работата,пласира си 4астите,но съм 100процента сигурен 4е на стария нищо му няма

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Нед 14 яну 2007 23:42

Дааа защо ли и аз съм на същото мнение.Верно че стана модно да те изработват с разсрочено плащане щото колкото дадеш се са на кирия,ама чак за маховик.То парите едно на рака ама аз ни бих си оставил колата в рацете на такъв майстор :cry:

Потребителски аватар
mishu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mishu » Пон 15 яну 2007 0:06

Това се получава, защото се ходи при някакви псевдо-майстори. Трябва да се ходи или при клубните ни истински майстори или в доверени големи сервизи, където за отирецателно време ти оправят колата и частите купени от тях ти излизат по-евтини от колкото ти да си ги търсиш сам. За всяка по-фрапантна разлика в цената се обаждат да те питат. Аз съм много доволен и от двата вида майстори, които препърочах. За сервизите визирам Autobox (има писано в Сервизи).

c1ick
Автомобил:
Двигател:

Абсолютно си прав

Мнениеот c1ick » Пон 15 яну 2007 10:17

Прав си, бате, аз предпочитам при Никси и Люси (vit-autosofia) да оправям возилото, даже и Никси го тормозих с ЛС за тая колица, ама то късно, майсторът я разчастил вече, а и на моя човек му писна, щото е с малко детенце и колата му трябва, а няма време да обикаля по морги и Симеон.
Като питал майстора дали не може да стане маховик втора употреба, майсторът експертно му казал "ми че ти вече си имаш втора употреба". И му обяснил, че не се знае тоя маховик, дето ще го купува втора ръка, дали не е със свалян (препилван) ръб, дали не е разбалансиран и прочие, което и на мен ми звучи смислено. Въпреки че продължавам да си мисля, че е просто форма на монтьорско изнудване. Като стана колата, ще пишем кой е сервиза.

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Пон 15 яну 2007 12:34

mishu написа: За всяка по-фрапантна разлика в цената се обаждат да те питат.

Винаги го правя това когато се получи разлика от това което съм казал първоначално, защото има и такива случай. Примерче: нормално комплект съединител LUK за повечето коли е между 220-280 лв., но малко преди нова година имаше случай в който се оказа комплекта 450 лв, а пък за един друг мотор се оказа над 600 лв.

c1ick написа:даже и Никси го тормозих с ЛС за тая колица, ама то късно, майсторът я разчастил вече,

Писах ти и на Л.С. просто няма какво да направя в случая - не мога да отида и да му кажа кво да прави и кво да слага особено след като е и разглобена при "майстора" колата.
Искайте стария съединител и маховик ... искам да го видя след като я направят колата.

Потребителски аватар
GAD
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GAD » Пон 15 яну 2007 14:24

Колега, опитай да намериш abc.it виж тук какво ми е писал преди време... Явно доста е препатил и може да ти е от полза...

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... E%E2%E8%EA

Мисля, маховика е едно неразглобяемо цяло с компенсаторния диск... оттам идва и дебелата цена :idea:

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 15 яну 2007 18:24

Какво като е разглобена колата!? При тая цена дето се иска ще е в пъти по евтино да вземеш някой от клубните майстори /може и с такси/ да идете да погледне на място и ако се установи че това с маховика е тесла да си я натовариш на пътна помощ да я закараш при него и да се сглоби с нов съединител. Не ми се смята колко ще е по-евтино но ще е МНОГО !!! Е ако на човека не му пука за парите то си е негова работа !

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 15 яну 2007 20:35

Абе прав е колегата ,че веднъж нагъзят ли те после общо зето няма каде да мърдаш.Като е разглобил колата тоя "келеш" па тепърва ходи си я зимай па се разправяй,па дебни дали не ти е направил някоя магария-изгледайте сериите на "Баш майстора"-тоя филм е поучителен за нашта действителност независимо че е на 20 години и отгоре.Ама цялата работа е че не е трябвало да се стига до тука :!:

Потребителски аватар
dar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dar » Вто 30 яну 2007 10:33

Колеги,

Съвсем нормално е да се търси и маховик за този автомобил. Простата причина е че той е двойнодействащ и играе ролята на притискател и демпфер. Но цената от 1400лв е малко висока (предполагам че е бил LUK), обикновено почват от около 900лв.
Много неприятно ама е факт......

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Вто 30 яну 2007 13:30

dar написа:Колеги,

Съвсем нормално е да се търси и маховик за този автомобил. Простата причина е че той е двойнодействащ и играе ролята на притискател и демпфер. Но цената от 1400лв е малко висока (предполагам че е бил LUK), обикновено почват от около 900лв.
Много неприятно ама е факт......

:да:
Точно така е. Упражнението го правих през лятото на 2006-та и с очите си видях за какво иде реч. Същото нещо в момента се дискутира в раздела Passat. Износи ли се механизма започва да приплъзва и при незначително износен съединител (шофьора остава с впечатлението, че приплъзва съединителя). Старите части са при мен у мазето - за неверниците - безплатни демострации при първа възможност.
Маховик Luk в АутоПлюс около 1,000лв. (около=малко под). Доставка не по-малко от месец. (в моя случай повече от два)
Маховик оригиналдъ Юнитрейд/СакарАуто около 1,500лв. (около=малко над). Доставка 5-7 дни.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Вто 30 яну 2007 18:51

само 4е става въпрос за поло :!: системата не е като на пасат а е от по старите модели и маховика е като на г2 г3

Върни се в “Дизелови агрегати”