Съвместим ли е дизелов двигател 110 коня с компютър от 90 ко

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Golf4_jen
Автомобил:
Двигател:

Re: Съвместим ли е дизелов двигател 110 коня с компютър от 90 ко

Мнениеот Golf4_jen » Съб 20 окт 2012 19:22

Ще ползвам цялата стара периферия на колата. Как мога да разбера с каква турбина съм? @ Zinoto : Значи според теб спокойно мога да взема двигателя, който е 110 коня и да си правя колата?

Golf4_jen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf4_jen » Съб 20 окт 2012 19:49

IvailoOo написа:Всичко е идентично.Единствено дюзите и софтуера са различни. Хардуера и електрониката са 1:1

Т.е. възможно ли е това, което казва колегата :

Zinoto написа:Колегата това иска да ти каже, че ако сложиш дюзите от стария ти на този 110 коня и се управлява от твоя си компютър той си става пак 90 като стария ти и нямаш никакакъв проблем. Това при условие, че ползваш старата ти турбина и останалите неща от периферията, защото не знаем с каква турбина си.

Да вземам ли двигателя или не :)

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Съб 20 окт 2012 21:43

Мацка, я вземи си погледни първо големия талон и напиши номера на мотора, важни са буквите с които започва. После ще ти кажем точно какво да правиш! :wink:

Потребителски аватар
viktoris
Автомобил: Passat 98 AFN Galaxy AHU 97
Двигател:

Мнениеот viktoris » Съб 20 окт 2012 21:50

Е нали каза ALH

И аз така знам че ако си останеш с твойте карантий,и смениш само гол двигател,няма да има проблем.

Потребителски аватар
Golf`mafia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf`mafia » Съб 20 окт 2012 21:56

ако карантията става нема как да не се получат нещата

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Съб 20 окт 2012 22:29

Zinoto написа:Мацка, я вземи си погледни първо големия талон и напиши номера на мотора, важни са буквите с които започва. После ще ти кажем точно какво да правиш! :wink:

Не съм видял поста ти, че мотора е ALH, значи всичко е едно към едно със стария ти освен дюзите. Аз лично се съмнявам, че в цената ти е обявена и турбината, а и помпата, по принцип ги продават отделно /еднакви са със старата ти турбина и помпа/, но ако ти ги дават ги вземай, че може да ти потрябват след време. Отделно помпата върви към 300 лева, а турбината към 400. Дюзите можеш да не ги пипаш, ще върви даже по-добре и с твоя си софтуер, ако случайно имаш оплаквания от към разход на гориво или пушене можеш да си сложиш твоите. Освен това има и разни настройки, които могат да се направят. Така, че вземай мотора и я прави и да се похвалиш после!

Golf4_jen
Автомобил:
Двигател:

Re: Съвместим ли е дизелов двигател 110 коня с компютър от 9

Мнениеот Golf4_jen » Нед 10 мар 2013 17:10

Сега да ви кажа какво стана с моето Голфче. Сложихме двигателя и работи нормално. Пасна си с компютъра и върви супер. Проблема е в регистрацията. Оказа се, че слагайки по-мощен двигател съм променила конструкцията на автомобила и от КАТ не искат да ме пререгистрират. Трябва да мина технически тестове ( около 200лв) , за да може от министерството на транспорта да ми издадат един сертификат( около 100лв), че конструкцията на колата ще издържи по-мощния двигател. И от там вече, трябва да правя пререгистрация + смяна на номерата ( тях ги знаете колко струват). От министерството на транспорта обаче още не са решили кой сервиз да легитимират за техническите тестове и става дълга и широка. Но важното е, че Гуфи вече върви :))) Останаха ми доста части от стария двигател, които са ок - всичко без ризата и някакви втулки или както там се казва :)) Имам идеална глава, колянов вал и някакви ролки, другите неща не знам как се казват. Ако някой има нужда от нещо да казва :)

Потребителски аватар
jrc2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jrc2 » Нед 10 мар 2013 17:20

Ау ау...в къв филм са те вкарали,предполагам щото си жена са си ги измукали тия "промени в конструкцията" от пръстите... :stumm ...Няма такъв филм..промяна в конструкцията е ако пипаш шасито...90 и 110 коньовите коли разликата е в мотора..не в купето..кви са тия глупости където ти говорят...новия мотор има ли номер на ДВГ..?? кога в КАТ ще се научат,че мотора на колата е консуматив като в Европа..кога...

Последна промяна от gr_kanev на Нед 10 мар 2013 20:02, променено общо 1 път.
Причина: Освен бутон "цитат", има и "нов отговор" - използвай го !

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Пон 11 мар 2013 10:23

Наредба № Н-3 от 18 февруари 2013 г. за изменение в конструкцията на регистрираните пътни превозни средства и
индивидуално одобряване на пътни превозни средства, регистрирани извън държавите – членки на Европейския съюз, или друга
държава – страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство

Глава втора
ИЗМЕНЕНИЕ В КОНСТРУКЦИЯТА НА РЕГИСТРИРАНИТЕ ПЪТНИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА
Раздел I
Общи разпоредби
Чл. 3. (1) Изменение в конструкцията на ППС е:
1. всяка процедура по промяна в техническите данни на ППС, посочени в свидетелството му за регистрация или в конструктивни или
технически характеристики на ППС, които са заложени от производителя по време на неговото производство или които са били одобрени по
реда на наредбата;
2. добавянето на системи, компоненти, отделни технически възли и оборудване.
(2) Не е изменение в конструкцията на ППС:
1. промяната на цвета му;
2. смяната на двигателя му с двигател от същия тип, марка, модел и код – когато има и неизменено окачване.

Потребителски аватар
bobitur
Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
Двигател: 1Z

Мнениеот bobitur » Пон 11 мар 2013 10:41

А защо трябва да минаваш пред кат? Ако не я продаваш просто си я караш, ако решиш да я продаваш после му мисли с регистрация и т.н. Познавам хора които са слагали по-мощни двигатели и си карат колата и нямат проблеми. Плащат по-малък данък. На мен лично на малката ми кола не можаха да прочетат двигателя, поради ръжда (не бях изчистил номера му) и я писаха в големия талона, не се чете. И в малкия талон не пише номер на двигател. Така че ако те спрат случайно и искат да се заядат за нещо, едва ли ще разберат като нямат големия талон.
Аз лично бих си карал колата с малък данък и по-добър мотор.
Поздрави.

Потребителски аватар
jrc2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jrc2 » Пон 11 мар 2013 13:38

Тая наредба май е ново 20...преди нямаше такива неща за ДВГ....сблъсквал съм се с подобен проблем на едно бмв 3ка,с преминаване от малък на по-голям мотор..и не искаха такива простотий като подобни на техностест и т.н.,а просто документи за новия мотор...и това е..

Golf4_jen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf4_jen » Чет 14 мар 2013 14:56

Нещо ново било, и мотора е различен, с различен номер, кубатура, мощност.... А трябва да пререгистрирам, защото номера на двигателя е друг и ако направят проверка трябва да доказвам, че не съм си откраднала колата... Отделно като ми сменят кубатурата в талона, ще трябва да плащам по-висок данък - от 30-40 лв - 170-180 лв.

Потребителски аватар
hristodj
Автомобил: golf 3 kombi
Двигател: AHU 97
Контакти:

Мнениеот hristodj » Чет 14 мар 2013 15:09

Не сменяш кубатура а мощност.Не може ли да се каже че е използван само блока и колата си е абсолютно същата .

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Чет 14 мар 2013 15:27

Кубатурата наистина си е същата, но номера на блока е друг вече, ако стария блок е използваем и ремонта беше извършен с него, нямаше да има грижи нито трябваше да декларира, че е правено нещо по колата, но сега...

Потребителски аватар
hristodj
Автомобил: golf 3 kombi
Двигател: AHU 97
Контакти:

Мнениеот hristodj » Чет 14 мар 2013 17:36

Това имам в предвид да се каже че е използван само блока от 110та.Ама вече май е късно.Знам че номера е там.... Да се търси вариант.Ако може да се изтрие и да се направи нов талон без номер на двигателя.Познат в кат да съдейства нещо.Пък и почерпка :mhihi .

Върни се в “Дизелови агрегати”