колата ми изпушва и придърпва

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
dani_94
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dani_94 » Пон 22 яну 2007 21:44

Е кажи тогава при кой майстор в Монтана те прати Любо и колко ти взе за диагностиката? В движение правихте ли тест с компа ???

veni_vw
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот veni_vw » Пон 22 яну 2007 23:18

При момчетата на канала, там винаги е пълно с коли, повечето си карат и бусовете /тези дето пътуват по Германия/ при тях. Имах натрупани грешки и Любчо ги изчисти, много е кадърен, мислех си, че само с аларми и маркировки се занимава, но ето, че друго се оказа :) А за тези момчета на канала говорят само хубави неща, ще отида да видя :)

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 22 яну 2007 23:25

А записа ли си какви грешки ти е изчистил?

veni_vw
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот veni_vw » Пон 22 яну 2007 23:30

Не :( А трябваше ли? Любчо каза, че само грешка на дебитомера ми е дало, други грешки нямах, това достатъчно ли е? :?:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 22 яну 2007 23:40

Не беше лошо да запишеш кода на грешката някой колега да ти каже какво точно означава.Ама карай другия път ще е :wink:

klenbuterol
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот klenbuterol » Вто 23 яну 2007 0:47

Тя грешката може да е от съсипан дебитомер или ако е палена и буксата не е била закачена.Най-лесно се разбира дали е съсипан дебитомера с тестовете на ВАГ-КОМ

veni_vw
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот veni_vw » Вто 23 яну 2007 20:21

Вече ме тестваха с програмата, проблема е в дебитомера. Тези дни ще ходя при майсторите и после ще напиша какво ми е било :)

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 23 яну 2007 22:24

285 лв. нов :cry: И аз съм на хала за дебитомера ама по друга причина-на мене ми отчита грешно,но не трупа грешки.

veni_vw
Автомобил:
Двигател:

ураааааааааа

Мнениеот veni_vw » Пет 26 яну 2007 20:47

:D :D :beer вече празнувам :D Днес ми оправиха колата :D Един маркуч на турбото е бил скъсан, оправиха го и всичко се оправи :D Дебитомера ми си е супер, турбото-също :D Благодаря на всички, които ми помогнаха, без вас нямаше да се справя, благодаря :wink: Сега колата "лети" :D

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 26 яну 2007 20:50

Stivi написа:Ако ще правим предположения и аз залагам на нещо около турбото,не е задължително да е свършило но според мен проблема е там! Тъкмо при 2000об. се развърта и ако по някаква причина за момент спре нагнетяването на въздух е нормално да се получи ефекта описан от колегата-черен пушек и придърпване !

Май почти съм познал верния отговор :))

veni_vw
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот veni_vw » Пет 26 яну 2007 20:55

Да, почти :wink: Но минах безболезнено :wink: Хораааааа, проверявайте си маркучите на турбото :lol: Много се изплаших, реших, че колата ми се е скапала :( и ми се ревеше, а сега се смея :D и празнувам :beer

kristian112
Автомобил:
Двигател:

Re: ураааааааааа

Мнениеот kristian112 » Пет 26 яну 2007 20:57

veni_vw написа::D :D :beer вече празнувам :D Днес ми оправиха колата :D Един маркуч на турбото е бил скъсан, оправиха го и всичко се оправи :D Дебитомера ми си е супер, турбото-също :D Благодаря на всички, които ми помогнаха, без вас нямаше да се справя, благодаря :wink: Сега колата "лети" :D

как го оправиха? смяна или го лепят с нещо? колко е това в парично изражение :) ? нека да остане за статистиката и ако на някой се наложи да има информация

veni_vw
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот veni_vw » Пет 26 яну 2007 21:13

Не го смениха с нов, а сложиха парче маркуч и от двете страни го хванаха със скоби, супер елементарно, но трябва да го знаеш, иначе нов струвал доста пари :( На мен ми оправиха и помпата, че менеше оборотите + ремонта на маркуча и ми взеха само 110лв и момчетата доста разбират и се държат много добре, не са подигравчий, като повечето майстори, аз специално съм много доволна от тях :D също и от Любчо :) Вече само при тях ще ходя, даже и за смяна на масло и филтри, на друг няма да дам да ми "ровичка" в колата, защото си я обичам :D Още веднъж, БЛАГОДАРЯ ВИ :yeaha: Радвам се, че се обърнах за помощ към вас и се регистрирах :D Успех на всички :D

Потребителски аватар
itan75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот itan75 » Съб 27 яну 2007 16:18

И aз имах малко претенции за верния отговор,но колегата Rabbit нещо много се разпали и не ми се разсаждаваше нататък :( И на разбирача малко да поясня,че и при напълно блокирала турбина пак ще има режими дето няма да пуши :wink:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Съб 27 яну 2007 17:16

itan75 написа:И aз имах малко претенции за верния отговор,но колегата Rabbit нещо много се разпали и не ми се разсаждаваше нататък :( И на разбирача малко да поясня,че и при напълно блокирала турбина пак ще има режими дето няма да пуши :wink:

Колега не съм искал да те засягам по никав начин :handshake Просто някой ката пише ,че има проблемв на ТДИ се се измъдря някой дето да каже турбина/а тва хората го разбират като разбита турбина=1500 лв./.Ако прочетеш внимателно поста съм написал управление на турбината/излезе точно това/-иначе за измъкнати мъркучи ако се разровиш в търсачката не са един и два случея.

Върни се в “Дизелови агрегати”