Audi a4 b5 1,9 AJM масло от отдушника на капака на главата

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
basata-user
Автомобил: pasat b5
Двигател: 1.8T AEB
Контакти:

Re: Audi a4 b5 1,9 AJM масло от отдушника на капака на главата

Мнениеот basata-user » Сря 21 ное 2012 21:01

El Ingeniero написа:днес успях да погледна колата отдолу и забелязах че си има теч и то немалак така че и новата гарнитура не държи а беше добре обезмаслено преди да си я монтирам.въпроса е че сега ще се наложи да я лепя както ми казахте с силикон но като сваля капака какво да щракна с фотото за да се види дали разпределителния вал е ок и евентуално лагери или трябва да се разглобява допълнително за да се направи такъв оглед?

колега пак не си чел внимателно :| гарнитура за AJM няма по информация от темите на колегите освен ако не са пуснали скоро :wink: затова си потърси старта оригинална гарнитура ако не си я изхвърлил :)

El Ingeniero
Автомобил: 1.9 116hp AJM
Двигател:

Мнениеот El Ingeniero » Сря 21 ное 2012 22:59

пич преди време като ми протече гарнитурата отидох до ауто+ и ми предложиха една за 15 лв.взех я доста резервиран но другия вариянт беше за 250+ лв и така.след като свалих капака установих че тази която уж е оригиналната е същата като тази която взех за 15лв :) без никаква разлика.едно аверче я гледа и вика ама то няма само гарнитура как са се излъгали да ти продадат само нея и той не я различи от оригиналната.друг е въпроса че по темите някъде прочетах че някой беше купувал оригинална за AJM само гарнитура в представителството на Шкода и те така.въпроса беше и така ще свалям капака да го лепя и без да се разгловяба друго, какво да щракна с фотото да го кача тука да видим как е положението вътре(лагери,валове).

Потребителски аватар
basata-user
Контакти:

Мнениеот basata-user » Сря 21 ное 2012 23:12

ако си прочел предишната тема ще разбереш че продават гарнитура за AJM която всъщност е за по новия мотор помпа дюза и имало 2 зъбчета които пречели да оплътни хубаво и затова се получавал теч :| и моята на аудито тече но още нямам време да я отворя :| прочети още някоя друга тема някъде четох че колега си беше купувал гарнитура за ажм и станала без проблем даже беше писал откъде я е взел :wink:

El Ingeniero
Двигател:

Мнениеот El Ingeniero » Пон 03 дек 2012 20:48

вече не си внушавам!няма значение дали е топло или студено сутрин на първи старт си се чуват клапаните за около 1-2 минути.дали няма общо с темата ми?помагайте че не е добре да се кара така.знам че си трябва майстор но трябват и пари а засега несъм много подготвен и все пак трябва да знам горе долу за какво става на въпрос да не се опитат да ме преметнат.

Потребителски аватар
basata-user
Контакти:

Мнениеот basata-user » Вто 04 дек 2012 20:25

El Ingeniero написа:вече не си внушавам!няма значение дали е топло или студено сутрин на първи старт си се чуват клапаните за около 1-2 минути.дали няма общо с темата ми?помагайте че не е добре да се кара така.знам че си трябва майстор но трябват и пари а засега несъм много подготвен и все пак трябва да знам горе долу за какво става на въпрос да не се опитат да ме преметнат.

клапаните или повдигачите :|

El Ingeniero
Двигател:

Мнениеот El Ingeniero » Вто 04 дек 2012 20:44

звука е нещо като чат чат чат като шевна машина :mrgreen: .ако някой може да каже как да различа клапаните от повдигачите ще е супер.ще се опитам да снимам клип на първия старт да е по ясно

Потребителски аватар
basata-user
Контакти:

Мнениеот basata-user » Сря 05 дек 2012 16:58

ако е клапан ще чука постоянно ако са повдигачи чукат докато не се напълнят с масло смени маслото или си премери налягането на маслената помпата :wink:

El Ingeniero
Двигател:

Мнениеот El Ingeniero » Сря 05 дек 2012 19:00

старото масло беше мобил 5в30 и пак се чуваше тоя шум.чува се само на първи старт за няколко минути(2-3)след това утихва и си работи според мен добре мотора.след това дори и да престои колата 3-4 часа тоя шум го няма.преди време по друг повод се наложи да измеря налягането на помпата и се оказа че си е перфектна.опасно ли е да се кара ако са повдигачи още нялко седмици така докато събера лев и намеря майстора?

Потребителски аватар
basata-user
Контакти:

Мнениеот basata-user » Сря 05 дек 2012 19:48

не мисля че е опасно нека и други колеги да се изкажат :)

Потребителски аватар
aliyatin.com
Автомобил: HONDA CR-V
Двигател: 2008

Мнениеот aliyatin.com » Чет 06 дек 2012 22:26

За мен 2-3мин.са множко.При студен двигател би трябвало да се чуват около10сек.докато се напълнят повдигачите.И събери повечко пари че като отвориш капака може да се наложи да сменяш и вала и повдигачите.Щом ти трака така не е много добре дълго да отлагаш!П.П В с.Ясенково има добър сервиз за дизелови двигатели ако се уговориш може и за един ден да си готов :beer

El Ingeniero
Двигател:

Мнениеот El Ingeniero » Съб 08 дек 2012 18:14

лошото е че парите които евентуално ще ми трябват не са с толеранс от примерно 50лв а и честно казано незнам и какви пари горе долу ще ми трябват...

El Ingeniero
Двигател:

Re: Audi a4 b5 1,9 AJM масло от отдушника на капака на глава

Мнениеот El Ingeniero » Чет 21 фев 2013 19:46

за да спра теча от капака на клапаните залепих гарнитурата с силикон виктор рейнц.наистина силикона е добър и от там няма и помен от теч но почна да избива масло от гарнитурата на главата??дали е случайно или не незнам?преди съвсем леко омасляваше под подгревните свещи но сега гледам че нещата се задълбочават.дали не се дължи на лагери на разпределеителния вал тва?да са износени и да се получава по-голямо налягане в главата?теяот село ясенково ги отписвам по лични причини,друг вариянт трябва да търся.но все пак по опитните да кажат на прав път ли съм?след като са износени лагерите и вала не ляга добре и може би заради това се чуват повдигачите сутрин на студено?

Потребителски аватар
zevsa
Автомобил: VW Passat ALLTRACK
Двигател:

Re: Audi a4 b5 1,9 AJM масло от отдушника на капака на глава

Мнениеот zevsa » Съб 09 мар 2013 1:09

:gruebel

Върни се в “Дизелови агрегати”