1Z пренадуване
- Escap3
- Автомобил: 280hp TDI
- Двигател: 1Z
Re: Пренадуване 1Z
И по табло съм почти сигурен че сток 110кс не може да вдигне повече от 195кмч, освен ако не е в наклон. Та да минем по темата има ли оправия проблема с повдигачите?
- borko_ruse
- Автомобил:
- Двигател:
Adrian-AAA написа: и като е студен ако му дам повече газ (над 3000об.) забива муцуната и почва да пуши и работи като на 2-3 цилиндъра и след 5-10 секунди се оправя.
С какво масло го караш? Като е студен мотора има вероятност да му иде гъсто маслото, хидравличните повдигачи се пренапълват и клапаните остават без хлабина. Опитай с по-рядко масло. Измери с нормален манометър на мястото на датчика за масло в главата какво налягане прави студен/топъл. Възможно е маслената помпа да ти прави по-голямо налягане.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
В смисъл ..дет' се "удървят" ли ? Слагаш масло 5W40 и проблема ти е на 99 % е решен, а в останалия 1% - каране по-леко докат' е студен
Сега да не ми излезе някой с мнение ,че колата му е стара и такова масло не слага ( вискозитет ) , ами аз на едната ( стар кош AAZ) съм с пълна синтетика на Репсол и си ми гори в рамките ( то май повече ми го "фърля" през едно место на капака на главата де ама
) и нямам грам проблем с колата 

- Escap3
Хммм ако зная че ще се реши проблема му купувам 5на40
- Adrian-AAA
- Автомобил: Golf 2 and 3
- Двигател: AAA and AFN
borko_ruse написа:Adrian-AAA написа: и като е студен ако му дам повече газ (над 3000об.) забива муцуната и почва да пуши и работи като на 2-3 цилиндъра и след 5-10 секунди се оправя.
С какво масло го караш? Като е студен мотора има вероятност да му иде гъсто маслото, хидравличните повдигачи се пренапълват и клапаните остават без хлабина. Опитай с по-рядко масло. Измери с нормален манометър на мястото на датчика за масло в главата какво налягане прави студен/топъл. Възможно е маслената помпа да ти прави по-голямо налягане.
С 5W30 съм.
Аз нямам грижи с това,но ми го е правил няколко пъти,аз си карам студена колата спокойно и си я чакам да загрее маслото поне 50 градуса и тогава се отпускам.
- iavor89
- Автомобил: Golf AFN
- Двигател:
Re: 1Z пренадуване
Точно така, при добър термостат ми загрява на 50 градуса точно за 2 километра. От фланеца със свещите ми работи само 1, ако сменя и другите ще е по бързо. Не давайте рязко газ 1-2 километра и проблема няма да го има 

- Escap3
Моята на 50градуса не се оправя
иска си 90 а и тогава понякога пак се е*е

- iavor89
- Автомобил: Golf AFN
- Двигател:
пробвай с хубаво масло 5в40 

- bakalovag
- Автомобил: Skoda Oktavia
- Двигател: 1.9 TDI AHL
Колега със смяна на маслото няма да се оправят повдигачите-вярвай пробвал съм. И в дизел форума съм питал и там ми казаха, че няма да се оправи със смяната на маслото, но пробвах и останах без промяна. Така, че тракат ли си искат смяна, а аз лично сега карам така и леко ми при тракват като загрее.
- vw-gt
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
bakalovag написа:Колега със смяна на маслото няма да се оправят повдигачите-вярвай пробвал съм. И в дизел форума съм питал и там ми казаха, че няма да се оправи със смяната на маслото, но пробвах и останах без промяна. Така, че тракат ли си искат смяна, а аз лично сега карам така и леко ми при тракват като загрее.
колега извинявай но тук става въпрос за друго, а не заради това, че тракат повдигачите, може и те да оказват влияние до някаква степен на проблема но нямам точен отговор. При мен също има този проблем, когато не е загряла като я настъпя от изведнъж, колата направо забива и почва да претрисва около 10сек и работи неравномерно и отзад стават едни пушилки, но най често ми се случва когато пусна Power boxa.
Върни се в “Дизелови агрегати”