малко развитие на въпроса.
След няколко дневно по-агресивно каране, сега лосчето се движи открай до край (от долно до горно положение) свободно.
Явно въпросното черно/бяло клапанче игае огромно роля за зацапването на геометрията. След като старото ми е пропускало в двете посоки, не е могло да се задъра вакуум в резервоарчето и от там лосчето не се е движело както трябва.В следствие се е понатрупало нагар и сажди от градското каране и зацапването е нлице.
Това са само предположения и се надявам да са верни.
Тези дни ще продължа със следенето как се движи лоста на актуатора.
ПС: така и не намерих вакуум-метър да премеря вакума след помпата и на актуатора. Ще сваля тези дни да видя какво ще покаже буустметъра.
Пасат Б5 афн въпрос за вакуум
-
- Автомобил: Passat
- Двигател: AFN
Re: Пасат Б5 афн въпрос за вакуум
Бях писал в една тема преди много време относно вакум помпатата понеже имах проблеми с нея. Вакума който трябва да прави е 0,9 на празен ход, става дума за АФН. Не трябва да има никакви колебания в тази стойност или ако има такива то трябва да са минимални. Ако колебанията са по големи и има спадове и пикове на вакума има нещо което не е както трябва. Манометъра представлява нещо такова 

- svere
- Автомобил: Passat B5 110++
- Контакти:
благодая колега @penko_pulev бях чел твоята тема. Ако не се лъжа беше прогнило сервото в долния край и изпускаше вакуум, вследствие на това е заминала и вакуум помпата ти.
Както бях писал малко по-нагоре мисля че съм си решил проблема. Сега имам перфетно турбо.
Има леко задържане, само когато е студена, явно има понатрупали се саждички :
ПС: благодаря за задните тампони, като пукне пролет ще ги сменям
Както бях писал малко по-нагоре мисля че съм си решил проблема. Сега имам перфетно турбо.
Има леко задържане, само когато е студена, явно има понатрупали се саждички :
ПС: благодаря за задните тампони, като пукне пролет ще ги сменям

-
- Автомобил: Passat
Тея сажди са мръсни гадове да знаеш
Аз точно преди една година когато си рециклирах турбото го закарах да го чистят с ултразвук и на баланс. Върнаха ми го като чисто ново. Колата се кара доста градско но и доста зор вижда не я жаля въобще и винаги когато мога я продухвам. Въпреки това пак трябва да свалям и чистя геометрията от саждите. Не знам как на запад ги карат по 7-8 години без да чистят каквото и да било а ние тука се побъркваме от сажди в колектори и геометрии. Дано тампоните ти вършат работа, че в гаража с тези две трабанчета от които едното е по рафтовете само се чудех къде да ги сложа :)

Върни се в “Дизелови агрегати”