VW GOLF IV 2001г. ASV - Log файлове на дебитомер и турбина

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
ka4o_pi4a
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ASV 2002

Re: VW GOLF IV 2001г. ASV - Log файлове на дебитомер и турби

Мнениеот ka4o_pi4a » Пон 25 мар 2013 20:12

Пътник означава, че е започнал да дава по-ниски стойности от исканите от ECU-то - демек лъже го че в двигателя постъпва по-малко количество въздух все едно е замърсен въздушния филтър. При по-ниски стойности от дебитомера и количеството впръскано гориво е по-малко и колата не върви като хората :mhihi След качествн чип съм чел, че вече ЕКУ-то не го следи за смесообразуването дебитомера и се елиминира като евентуален проблем, но не съм сигурен.

_Ranger_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот _Ranger_ » Пон 25 мар 2013 22:32

ka4o_pi4a написа:Колега според мен актуатора не е настроен добре. Забелязал ли си когато си на 5-та и караш нормално 90-120 иподадеш пълна газ какъв разход ти показва по борд ? Питам те защото моя дебитомер и той е пътник.... след смяната му има ли осезаема разлика в ниски, средни, високи обороти ?

За разхода колега не мога да ти кажа, защото смених дебитомера още в България. Иначе при настъпване, със стария дебитомер, колата умираше ако не се лъжа на около 140км/ч. Поне на мене ми се струва, че колата се промени в средните и най-вече във високите.
Лошо, че съм в чужбина. Не знам ако така си я карам без да прекалявам с настъпването дали ще е опасно за турбината.
Другия вариант е да я сваля и да я пратя да я настроят, но дали проблема е от нея? Все си мисля, че няма начин от Реал Турбо да се изложат така, и то със стенда....
Някаде гледах тема на един колега и по спомени ЕКУ-то му се беше напълнило с масло не знам от къде си. Не знам дали при мен има вероятност да се случи нещо такова. трябва да започна от някъде да търся причината. Ще проверя и едно черно-бяло клапанче ама не вярвам да е от него.

Потребителски аватар
blade84
Автомобил: Vento
Двигател: AAZ

Мнениеот blade84 » Пон 25 мар 2013 23:09

Прегледай и вакумите.

Потребителски аватар
ka4o_pi4a
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ASV 2002

Мнениеот ka4o_pi4a » Пон 25 мар 2013 23:11

Твоя комп. неможе да се напълни с масло - MAP-a е външен при този мотор. Едва ли пренадува заради това клапанче... Тя настройката на актуатора се прави задължително при смяна, но все пак си мисля, че там е проблема....

Върни се в “Дизелови агрегати”