VW GOLF IV 2001г. ASV - Log файлове на дебитомер и турбина
- ka4o_pi4a
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ASV 2002
Re: VW GOLF IV 2001г. ASV - Log файлове на дебитомер и турби
Пътник означава, че е започнал да дава по-ниски стойности от исканите от ECU-то - демек лъже го че в двигателя постъпва по-малко количество въздух все едно е замърсен въздушния филтър. При по-ниски стойности от дебитомера и количеството впръскано гориво е по-малко и колата не върви като хората
След качествн чип съм чел, че вече ЕКУ-то не го следи за смесообразуването дебитомера и се елиминира като евентуален проблем, но не съм сигурен.

-
- Автомобил:
- Двигател:
ka4o_pi4a написа:Колега според мен актуатора не е настроен добре. Забелязал ли си когато си на 5-та и караш нормално 90-120 иподадеш пълна газ какъв разход ти показва по борд ? Питам те защото моя дебитомер и той е пътник.... след смяната му има ли осезаема разлика в ниски, средни, високи обороти ?
За разхода колега не мога да ти кажа, защото смених дебитомера още в България. Иначе при настъпване, със стария дебитомер, колата умираше ако не се лъжа на около 140км/ч. Поне на мене ми се струва, че колата се промени в средните и най-вече във високите.
Лошо, че съм в чужбина. Не знам ако така си я карам без да прекалявам с настъпването дали ще е опасно за турбината.
Другия вариант е да я сваля и да я пратя да я настроят, но дали проблема е от нея? Все си мисля, че няма начин от Реал Турбо да се изложат така, и то със стенда....
Някаде гледах тема на един колега и по спомени ЕКУ-то му се беше напълнило с масло не знам от къде си. Не знам дали при мен има вероятност да се случи нещо такова. трябва да започна от някъде да търся причината. Ще проверя и едно черно-бяло клапанче ама не вярвам да е от него.
- blade84
- Автомобил: Vento
- Двигател: AAZ
Прегледай и вакумите.
- ka4o_pi4a
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ASV 2002
Твоя комп. неможе да се напълни с масло - MAP-a е външен при този мотор. Едва ли пренадува заради това клапанче... Тя настройката на актуатора се прави задължително при смяна, но все пак си мисля, че там е проблема....
Върни се в “Дизелови агрегати”