АКо си с гарет т2 и аз имам същия боклук. К14ката на колегата ventotdi има 1 бар малко след 2000 оборота, а аз разтоварен 1 бар имам на 3000 оборота, а за тая печка 3000 си е високи обороти. Как ли не го гънах тва турбо най доброто постижение беше 0.8 на 2500 оборота. Ако е к14 е друга бирата.
Ако пуши черно сигурно ти е пределно ясно че това е някакво гориво което не доизгаря добре в мотора, или симптом като на `навит болт за циклова порция`. Ако болта не сте го пипали виж турбината както ти казаха колегите , защото аз съм си правил колата да пуши много в ниските когато е в лаг, да обогатява излишно но когато турбото започне да надува то пък обогатява с кислород и пушека изчезва. ВИж турбото какво налягане прави. Да не би да тръгва още по късно от моето примерно, или пък да прави много ниско налягане и да не насмогва да вкарва въздух. Ако пропушва бяло виж за закъснение помпата.
Golf 2 GTD разход ???
Re: Golf 2 GTD разход ???
одеве си правих тестове с колата кога почва да пуши най-много и забелязах,че най много почва да искарва черно след 2000 оборота и особено след 2500-2600 като надуе турбото вече почва бая да искарваа в ниските няма никакво чадене турбото не знам какво пише ли някъде да видя,че до последно се занимавах с мотори и от скоро почнах с коли и VW марката точно не ги чаткам кое как е като с бмв :)
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Съмнява ме ,че турбото ти не е наред нещо....замери го, какво налягане бичи и тогаз ще го умуваме .
момчета начи колата разглобих ме дюзите с комшията дизелджия и ги правихме и на 2 и 4 цилиндър пикаеха оправих ме ги сега голфа върви повече (малко) и разхода падна вече в квартала като го карам на ръчка ми дава 6.5 :) градско 5.5 :]
- Weezy
- Автомобил: VW Golf mk2 1987
- Двигател: JP
- Контакти:
Това вече е един долу-горе нормален разход за GTD 

да ама нещо пак започна да качва разхода и това не ми харесва,а и миналата седмица на 202 се пуснах с 1 голф на 1 момче Марио се казва и неговия голф е същия самоче с кулер и до 60-70 бях пред него после той ме мина като спрял и неговия голф като ме вози няма такова замисляне при подаване на гас,а при мен не реагира веднага ами има замисляне дали е от кулера цялата схема,че не върви или този голф си е така защото той казва,че тубото му се включва от 2100 оборота,а на мен в 2600
- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
Явно той е с по-малка турбина от твоята и за това тръгва по-рано.
Не знам с каква е,но сега май ще почвам едно дизелово проектче с това голфче ще сменя доста неща и ако всичко е наред се очакват едни добри 130-140 кончета може да си мислите,че прекалявам, но ако финансите ми стигнат и намера части ще се осъществи всичко ! :)
- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
Тия коне които си ги писал са напълно възможни 

-
- Автомобил: audi a3
- Двигател: asz+brezel
minton_ написа:Не знам с каква е,но сега май ще почвам едно дизелово проектче с това голфче ще сменя доста неща и ако всичко е наред се очакват едни добри 130-140 кончета може да си мислите,че прекалявам, но ако финансите ми стигнат и намера части ще се осъществи всичко ! :)
Имам един приятел с голф 2,вътре в коша се разхожда една помпа-дюза 131кс,колата върви като разпрана,можеш да сложиш дори един АФН в коша си,но за мен тия проекти ако не си ги правиш сам,и ако не разбираш няма файда да се влагат пари..Има си готови коли,който ще излязат на същата цена и ще вървят повече...
- kompresor
- Автомобил: Audi 8D Avant
- Двигател: AEB 1996
- Контакти:
Пресен разход от тия дни
Налях 11л нафта (тубата си е 10-ка ама на етикета видях че била бонус 1 литър нали е от мин. вода
) и изминах 180 км - 120 градско и 60 извънградско. В града тия дни беше топло и паля чакам 1 минута и тръгвам. Извън града съм карал с не повече от 110. Колата тежи 1 тон и има няма 100 кила отгоре. С 15ки на 195 съм и до 100 вървя броня до броня с петцилиндровия бензин NG 2.3 на Ауди. Но колко настройки ми коства това знаем само аз и колегата ventotdi

Налях 11л нафта (тубата си е 10-ка ама на етикета видях че била бонус 1 литър нали е от мин. вода

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
kompresor написа:...Но колко настройки ми коства това знаем само аз и колегата ventotdi

- kompresor
- Автомобил: Audi 8D Avant
- Двигател: AEB 1996
- Контакти:
Днес за пореден път се удивих в тоя двигател 1.6тд, мощност и разход, обаче задължително трябва да имате уреди за налягане на турбината , налягане на маслото и температура на маслото и да ви работи температура на антифриза. Защото при гонки ако няма уреди да се следи може да се прегрее. Иначе с 20 кила нафта 360км смесено.
аз вчера засекох на моя голф с 10 литра нафта искарах 210 километра само градско каране мисля,че този разход е доста добър
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
Мислех да си вземам един Голф 4 ,че ми харесват ама май ще си взема нещо с 1.6 ТД мотор .... то под 5 градско ... падаш !!!
П.С. Не иронизирам ... просто се възхитих на не чувания разход !
П.С. Не иронизирам ... просто се възхитих на не чувания разход !
Върни се в “Дизелови агрегати”