Погрешно заредено гориво

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Re: Погрешно заредено гориво

Мнениеот my heart iS iCe » Пон 04 мар 2013 20:16

И на мен ми се е случвало да ми сипят нафта, ма добре че беше само за 5 лева, но загрях, чак в гаража, като замириса на гадно, но за мой късмет, имах още 4 литра бензин и колата се пооправи! Всеки греши, но трябва да си плаща за грешките! А в случая на колегата, се изисква мъжка постъпка от този който е сгрешил, а не мълвене, и мрънкане, което в България не се среща, а именно честността и мъжката дума! Всичко е прееби другарче, и на вуте да изгори плевнята а не мен къщата! Такова е пич, остава да се молиш да оправят колата, и да си запазиш работата :banghead

Потребителски аватар
genevaboy2
Автомобил: Volkswagen CC
Двигател: CUVC 2016
Контакти:

Мнениеот genevaboy2 » Чет 23 юни 2016 23:17

Да изтупам малко прахта от темата ... :horror :horror :horror

Днес на работа , бай ми шемет :newsm66 :newsm66 :newsm66 , който ми се води колега, сипал 60 литра бензин V-Power 100 октана от Шел, на дизелова Мерцедес R Class 350 CDI, 2012.

Тръгнал и след 2 км колата изгаснала - репатрака и право у сервис на Мерцедес.

И после ми разправя - "Ми то капачката червена, пистолета за зареждане червен (а той найстина е червен на Шелл за V-Power 100) и взех че сипах мъжката 61 литра .... " !!!

Аз му викам - добре червения цвят често означава внимавай - опасност и за да ти привлече вниманието че пише дизел ... Ама явно не е така за някои хора, и на червената капачка - червения пистолет ... :banghead :banghead :banghead :banghead :banghead :newsm66 :newsm66 :newsm66 :newsm66

Казали са му че ще си поеме половината разходи.

Действието се развива в Швейцария, където в Мерцедес работят за 220 CHF на час ... та ще видиме дали ще го удрусат и колко .... :dummy :dummy :dummy :dummy :dummy

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1800 RP

Мнениеот Spas » Пет 24 юни 2016 10:21

Преди няколко години, отивам с познат да му купим тогава новиО Туаран, на две години, 2,0 дизел, оставих го само за 10 мин. да зареди и ми звънна, че е закъсал. Отивам, пали с 300 зора и гасне. Викнах Ваското1 с оная ми ти диагностика, но до тогава вече бях "надушил" буквално проблема и касовата бележка го доказа :mhihi :mhihi :mhihi

Беше само 20 литра, допълнихме до 65 с нафта и запали. До ден днешен работи, имахме късмет! :mhihi :mhihi :mhihi

novatora
Автомобил: vw passat b5.5
Двигател: AVF 2001
Контакти:

Мнениеот novatora » Пет 24 юни 2016 11:46

На дизел кола като се сипе бензин не е толкоз фатално, но на бензинова сипеш ли дизел и покараш става мазало.

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1800 RP

Мнениеот Spas » Пет 24 юни 2016 12:11

Taка е, знам :th_up

kukata_pasat
Автомобил: АУДИ А4 Б6
Двигател: AVF

Мнениеот kukata_pasat » Пет 24 юни 2016 15:17

novatora написа:На дизел кола като се сипе бензин не е толкоз фатално, но на бензинова сипеш ли дизел и покараш става мазало.

Не е точно така.един приятел с фият брава 1.9 ТД по погрешка му сипаха 15 лв бензин и го беше срам да прави циркове имаше още 40 лв доля за тях нафта.Значи при съотношение три към едно в полза на нафтата от начало нищо не им стана на колата даже се хвалеше ,че вървяла повече,но един месец след случката колата заработи едно тегаво тресеше и след още една седмица счупи биела направо излезе през блока.Един майстор я гледа който разбира нещата и каза,че в следствие от сипания бензин детонациите в горивната камера са станали по силни и така за известно време каране и по силните пневматични удари в предавани от буталото към биелата,биелните лагери се бяха скапали и счупи цял мотор.От този майстор знам,че допустимата концентрация на бензин в нафтата е не повече от едно към десет.

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Мнениеот Водния дух1 » Пет 24 юни 2016 17:26

На бензинова кола като и сипеш нафта-тресе,гасне ,припламва,пак гасне и толкоз-тежки поражения като цяло няма.Обаче на дизелова да и сипеш бензин,ако не се усетиш навреме става мазало-задиране на помпи,пре...не на разпръсквачи и т.н.

Потребителски аватар
ssssl
Автомобил: Волво ЕХ30 428 коня
Двигател: CJXC

Мнениеот ssssl » Пет 24 юни 2016 19:34

Утре ша му сипна малко нафтичка на Голфчето, че ми е много мерак :mhihi ...щот последните 25 г. само дизел карах :icon_lol

Потребителски аватар
genevaboy2
Контакти:

Мнениеот genevaboy2 » Пет 24 юни 2016 20:51

genevaboy2 написа:Да изтупам малко прахта от темата ... :horror :horror :horror

Днес на работа , бай ми шемет :newsm66 :newsm66 :newsm66 , който ми се води колега, сипал 60 литра бензин V-Power 100 октана от Шел, на дизелова Мерцедес R Class 350 CDI, 2012.

Тръгнал и след 2 км колата изгаснала - репатрака и право у сервис на Мерцедес.

И после ми разправя - "Ми то капачката червена, пистолета за зареждане червен (а той найстина е червен на Шелл за V-Power 100) и взех че сипах мъжката 61 литра .... " !!!

Аз му викам - добре червения цвят често означава внимавай - опасност и за да ти привлече вниманието че пише дизел ... Ама явно не е така за някои хора, и на червената капачка - червения пистолет ... :banghead :banghead :banghead :banghead :banghead :newsm66 :newsm66 :newsm66 :newsm66

Казали са му че ще си поеме половината разходи.

Действието се развива в Швейцария, където в Мерцедес работят за 220 CHF на час ... та ще видиме дали ще го удрусат и колко .... :dummy :dummy :dummy :dummy :dummy

Гаража вече днес ни върна колата оправена, даже се учудих че толкова бързо. Майстора казал че при тях, идват средно по 2 -3 коли на седмица за погрешно сипано гориво , та явно вече ми е стандартна процедура ... иначе, сега ще пратят в работата 1400 CHF сметка ...

kgkep
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kgkep » Пет 24 юни 2016 23:38

genevaboy2 написа:иначе, сега ще пратят в работата 1400 CHF сметка ...

Направо си е супер за Швейцария, :mhihi на мен преди 10тина години УНГ ми взе 80 франка за промивка на ухо.

Иначе по темата, гледах в YouTube, че в САЩ в дилърски сервиз на VW е стандартна процедура ако на CR дизел, сипеш бензин, да се смени всичко. Филтри, ел. помпа, ГНП... включително и дюзите. Само резервоара се измивал, а горивопроводите продухват. Няма значение дали всичките тези неща са засегнати и дали колата работи, така го правят по правило. :banghead :eek

Потребителски аватар
genevaboy2
Контакти:

Мнениеот genevaboy2 » Съб 16 юли 2016 19:03

Ей , Много са замаяни хората напоследък ... :no :no :no

Точно днес същия случай като по горе описаият от Spas - на бензиностанцията до нас, едни хорица
сипали 20 кинта бензин на едно Рено Лагуна дизел, 1,9 ДЦИ ... :banghead :banghead :banghead :banghead

Казах им да заредят до горе с дизел, отидох до моята кола да взема BDC-то на Бардал, сипах им 4 капачки, после клатихме колата да се разтвори равномерно. Мъчиха я няколко пъти, така и не успяха да запалят, пък и накрая започна да пада акумулатора ...

Аз си мислех че не са я карали, а те накрая казаха че са я карали малко ...

Така и остана на бензиностанцията колата, тръгнаха си с друга кола ...

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 17 юли 2016 15:51

Със сигурност са я карали иначе щеше да си запали с нафтата по маркучите и филтъра,но да разреждаш 20л бензин с нафта за да гориш после получената смес не е най-умната постъпка :a045

Потребителски аватар
genevaboy2
Контакти:

Мнениеот genevaboy2 » Нед 17 юли 2016 17:21

Това стана ясно , но чак най накрая , когато падна акумулатора , чак тогава си казаха че са я карали.
А преди тва през цялото време, нищо не казаха ...

Как да е, ако се даде ток и се опитат пак да запалят , ще стане ли ? Има 13 литра бензин
на пълен резервуар натфа. (20 са кинтите)

Бензина смесва ли се с нафтата или заради тънкост може да изплува над нафтата ?

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Нед 17 юли 2016 22:41

Смесва се.

stefan_doc

Мнениеот stefan_doc » Пон 18 юли 2016 14:38

Аз лично, винаги повтарям по два пъти какво гориво искам и изчаквам да мушне пистолета... :mhihi

Върни се в “Дизелови агрегати”