Голф 4 - 110 AHF тресе
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 4 - 110 AHF тресе
сходен проблем при моят голф 4 TDI 110 к. 1998 г. На празен ход при студен двигател, а всъщност и като загрее понякога се появява - претрисане, все едно работи на три цилиндъра. като подам малко газ се оправя, за кратко и пак започва. мина на диагностика, казаха, че не дава грешки, и така не откриха какъв е проблемът. Едни викат съединител, други маховик, трети - ГНП. мнение?
- aliyatin.com
- Автомобил: HONDA CR-V
- Двигател: 2008
Към последния колега.Не искам да те плаша но според мен маховика ти си е тръгнал!Скоро сменях моя-почти същите симптоми!
-
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF
вземи си хубава присадка за изчистване на дюзи!При мен го прави докато загрее и после спира !логиката е спекла дюза която неработи добре в началото на студен двигател!на VAG-a помпата ти в предварение ли е или в закъснение и колко точно са ти милиграмите?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Спекла дюза едва ли, както и добавката забрави да реши проблема, центровката също, виж милиграмите и въобще състоянието на помпата е доста вероятна причина
-
под милиграмите имаш предвид?????? мойта е на 3.8 и не мърдат почети фабрични настройки!!под ГМП имаш предвид конкретен проблем?? много общо се изказваш, дай конкретно мнение!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Много често неравномерна работа особено на студен мотор се дължи на износването на мотора и помпата, помпата по-често е вероятна причина, защото често се случва да прекара лоша нафта или вода. Когато има износване на мотора изискванията към помпата са още по-големи, а както споменах тя напротив обикновено вече няма нужните характеристики. Твоята е на заводските милиграми, но колата не е нова нали, поправи ме ако греша, но най-вероятно не знаеш реалните и километри.
-
тук вече мога да се съглася с теб,защото кокретизираш проблема!но остава висящ въпроса как да се отстрани проблема с тресенето!при мен дори и съвсем леко подаване на газ в рамките на 30-40 оборота и всичко заспива,но това не е решение :)
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
Карам Голф 4 АЛХ мотор и имам същото тресене и си купих плътен маховик и съединител от ВР6 и другата седмица при първа възможност като утикаме всичките коли от сервиза я вкарвам и ще ви пиша дали се е оправило тресенето за да действате и вие 

-
мисля че в тази тема говорим за претрисане като от недобро подаване на горивото на празен ход,а не за блъскане на разбит маховик :)
-
Някой реши ли проблема с тресенето на празен ход???Гледам има 3 теми с този проблем и нито едно решение :)
-
- Автомобил: Golf mk4
- Двигател: AHF 1999
За да престанете за този маховик, ще ви кажа едно. Като си на полу-съединител, под капака се чува сеедно ще се разпадне колата, тогава маховика е за нов (знам го от личен опит).
А за това претрисване немога да кажа нищо защото не съм достатъчно компетентен, и аз се чудя какво ѝ има на моята- на всики 5-19 паляния един път пали на 3 цилиндъра (само студена) така 1-2 мин и после се оправя и нямам никакви проблеми. Ама това на мен не ми харесва и незнам какво е
. А тресенето си е доста сериозно имам чуството, че иска да избяга мотора от купето 
А за това претрисване немога да кажа нищо защото не съм достатъчно компетентен, и аз се чудя какво ѝ има на моята- на всики 5-19 паляния един път пали на 3 цилиндъра (само студена) така 1-2 мин и после се оправя и нямам никакви проблеми. Ама това на мен не ми харесва и незнам какво е

-
- Автомобил:
- Двигател:
главата си слагам ГНП , ГНП ,ГНП !!!!!
абсолютно същия проблем на свободна като бутна и почна да спирам почва да тресе оборотите падат за 1-2 сек и се оправя първо мислих че е от вакуум помпата но след няколко дена яко търсене из нета намерих много аргументиран отговор за ГНП направих и ремонт (тъй като нова щеше да ми излезе доста солено) и проблема вече го няма
абсолютно същия проблем на свободна като бутна и почна да спирам почва да тресе оборотите падат за 1-2 сек и се оправя първо мислих че е от вакуум помпата но след няколко дена яко търсене из нета намерих много аргументиран отговор за ГНП направих и ремонт (тъй като нова щеше да ми излезе доста солено) и проблема вече го няма
- zlatnia7408
- Автомобил: vw 7
- Двигател: TDI 2014
някой намери ли решение на проблема ?
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Кодираш на автомат и претрисането изчезва 

Re: Голф 4 - 110 AHF тресе при спиране на светофар
Здрвейте,
Днес станах собственик на Голф 4 1.9 тди 110 кс. AHF но имам проблем:
При спиране на светофар тресе страшно все едно ще изпадне двигателя. Чеох много мнения маховик, ГНП, чипове, полуоски и много други отговори.
Моля, някои ако може точно да каже какъв е проблема или да ми каже при кого да отида (София) за да отстрани по нормален начин ще съм Ви много благодарен.
Според мен не е нормално да чипирам или да се мине на автоматична.
Колата работи много добре и е на 274000 км Пали добре на топло и студено. Не е маховик категорично.
Предварително Ви благодара за оказаното съдеистеие.
Днес станах собственик на Голф 4 1.9 тди 110 кс. AHF но имам проблем:
При спиране на светофар тресе страшно все едно ще изпадне двигателя. Чеох много мнения маховик, ГНП, чипове, полуоски и много други отговори.
Моля, някои ако може точно да каже какъв е проблема или да ми каже при кого да отида (София) за да отстрани по нормален начин ще съм Ви много благодарен.
Според мен не е нормално да чипирам или да се мине на автоматична.
Колата работи много добре и е на 274000 км Пали добре на топло и студено. Не е маховик категорично.
Предварително Ви благодара за оказаното съдеистеие.
Върни се в “Дизелови агрегати”