Здравейте,
Има малко нова информация във връзка с моя проблем с трудното включване на скоростите.
Само да кажа, че вече си имам "чисто нова" кола. Мек педал, скорости които влизат все едно не работи двигателя и е удоволствие да се кара.
Значи как се реши проблема:
1. Започнах с видимото - леко сълзящата горна помпа. Смених я но промяна нямаше и на косъм. Все същото ниско отделяне, все същото хъркане. Обезвъждушавахме отгоре, отдолу от всякъде.
2. Свалихме долната помпа за да проверим дали не е заминала. Беше суха като барут. Направи ми впечатление че като бръкнах с пръст в друпката в която влиза лостчето на помпата това което напипах се клатеше доста сериозно във всички посоки. Опитахме да удължим изкуствено рамото на долната помпа с наваряване на допълнително метал. Резултат 0. Все тая си остана.
3. Накрая и решението - отворихме съединителя. Феродовия диск беше почти износен, но имаше още накъде. Притискателя беше наред - без ръб и без счупени пружини и т.н. Единствено лагера беше много зле.
Сменихме всичко без демфера тъй като той си беше съвсем наред.
Накрая след като всичко беше върнато по места ..... Чудо!! Всичко беше друго педала мек, отделя на средата, скоростите се включват без изобщо запъване камо ли хъркане.
Надявам се някой който има подобни проблеми да се възползва от премеждията ми.

Трудно включване на скорости - топъл двигател. Решено!
- stenliivanov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Върни се в “Дизелови агрегати”