Сеат Леон АРЛ е само 130 к.с.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Re: Сеат Леон АРЛ е само 130 к.с.
K написа:Отивай при ифидик, стига си спонсорирал всеки срещнат "майстор".

- mccoy
- Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
- Двигател: N22A2
Aprilia написа:няма как колега геометрията да не отваря и да извади 130 коня, смени майстора по-скоро

Колеги разбрах проблема е неправилно настроен актуатор.Вчера с едно момче се пробвахме да го настроим с бусметар и колата литна но на ниските е пак леко спъната закачихме я с кабел направихме и тест,резултата е преди 2000 оборота има разминаване в исканото налягане след 2000 всичко се оправя.Ако някой има същата турбина свалена и ми прати снимка на актуатора и регулирам гайката по неговата резба мисля,че ще се оправи.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Актуатор се регулира не по резба,а по това какви стойности дава. Ако гледаш на една турбина как е не е задължително и на твоят ада е така за да работи нормално.Това се прави с логове или в сервиз за ремонт на турбини.качват ти я на стенд и го регулират там
Проблем с АРЛ
Здравейте колеги!Имам проблем вече нерешен около година.Колата е сеат леон фр 150 от 04 г. АРЛ мотор помпа дюза.В ниските се бави доста и набира след 2100 оборота турбината е почистена в Варна със сменен клапан на турбината понеже беше запекъл така ми казаха.След смяната колата си вървеше по същия начин,в един сервиз ми настроиха актуатора на турбината с барометър (боост метар)колата тръгна значително на 1,5 бара налягане.Минах през 100 сервиза и навсякъде различни съвети ми дават някои ми викат дюзите може да са ти сменени, други турбината не ти не е наред и вече не знам какво да правя.Пробвах я с едно БМВ компак 2.0 150 коня и ме дърпа значително въпреки че тежи с 100 кг повече от леона и е с 10 нютона по-малко.Ще ви къчя едно ЛОГ-че ако някои може да ми даде съвет ЩЕ СЪМ МУ БЛАГОДАРЕН!
- Прикачени файлове
-
- SEAT.rar
- Добавил съм ЛОГ
- (1.31 KиБ) Свален 64 пъти
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
Направи лог и на 3-и канала . Нека да са 1 , 3 и 11 канал . Искам да видя дебитомера . Все пак пробвай да опънеш малко лоста на актуатора. Късно идва турбото. Като си запалил на празен ход геометрията упира ли ограничителя ? Ако имаш вакумметър изкарай маркуча на актуатора и на празен ход кажи колко вакум имаш ... Ако е под 6 не е много добре . Около 6,5 е добре .
- xploda
- Автомобил: Civic
- Двигател:
Най-добре кажи откъде си да те насочим към правилните хора.
- RoadRunner
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: ASZ 2003
Ако си беше направил труда да погледнеш 5-6 мнения нагоре щеше да разбереш, че е от Варна.
Пич хората ти го казаха няколко пъти. Остави колата при Иво и съм сигурен, че проблема ще бъде решен.
Пич хората ти го казаха няколко пъти. Остави колата при Иво и съм сигурен, че проблема ще бъде решен.
- petiaivanova12
- Автомобил: SEAT ALTEA XL 2.0TDI
- Двигател: BKD 2008
Почисти(смени)дебитомера.
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
petiaivanova12 написа:Почисти(смени)дебитомера.
след като видим стойностите на дебитомера тогава ще го посъветваме тази инвестиция . Нека да не бързаме :)
Върни се в “Дизелови агрегати”