Някои части е по-добре да се вземат втора ръка оригинални , отколкото нови със съмнително качество. А да дадеш 1300лв за чисто нова турбина на 12 годишна кола , според мен е глупаво. Същото важи и за маховика и доста други части :)
Доста тъп пример даваш с маслото :D

Голф 4 афн и PD Разлика в обслужване
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Re: Голф 4 афн и PD Разлика в обслужване
Kalin72 написа:Да смениш проблемия си маховик или турбо с такова втора употреба - а не рециклирано!, е все едно да смениш маслото си филтрите си с употребявани :)
Колега...не така...изпадат и много читави оригинални части втора употреба, в някой случай дори и много по здрави от тези, които ги продават за нови в магазините.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами ако пазарувате от магазини, продаващи измислени части, да, съгласен съм, че втора употреба ужким оригинални части може и да са по-качествени :)
Аз предпочитам да съм сигурен в колата си, снабдявайки я с нови, ОЕМ части, все пак колата ми върши работа, и завися от това дали се движи или не.
Аз предпочитам да съм сигурен в колата си, снабдявайки я с нови, ОЕМ части, все пак колата ми върши работа, и завися от това дали се движи или не.
- malin.angelov
- Автомобил: vw passat
- Двигател: BMP 07
Е то колега и нашите коли за това ги използваме 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Едно е да сложиш броня, фар, или врата втора употреба- Кади-то е с такава, но за жизнено важни части по двигател и трансмисия не правя компромиси.
- aliyatin.com
- Автомобил: HONDA CR-V
- Двигател: 2008
Съгласен съм с Калин 72.Маховика има живот 10- 15г зависи как е карана колата и щеш нещеш честа се пада на нас ние потребителите на коли втора употреба да сменяме тези скъпи части.Хората на запад затова и ги продават!Пример с моята кола-в момента е на 13г и смених демферен маховик комплект за 1600лв.Втора ръка колко ще е по нова колата от моята 2-3г?И колко време ще ме изкара?2-3гмерси не ми се стои по сервизите само и да играем упражнение смъкване и дигане ск.кутии!Колкото до други по малки части съм съгласен.Пример-сменях платка с микро ключета на предна дясна врата от голф за 50лв.Сменях и О-пръстени на дюзи.Следва турбото- дано не идва скоро! 

Oт кога живота на маховика се измерва в години
. Комплект съедините + маховик на ЛУК с отстъпка струва към 1000лв. , незнам от къде си го купувал за 1600лв. Здрав маховик втора ръка ще те изкара минимум 50хил.км. , най-вероятно много повече :) Едва ли 8 пъти ще ти се наложи да го смениш. Лошо няма чисто нов от магазина , но за кола ,която струва 4000лв , няма никакъв смисъл. Хората навън при това положение продават колата , а уж ние сме по хитри от тях 

- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=24&t=342357&hilit=AHF+%D0%BC%D0%B0%D1%85%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BA
За какви 1600лв/1000лв говорите не знам. Хората са го измислили - обикновен маховик от Голф3 от морга за 70-80лв, и нов съединител от Голф 3 1Z, ABF или VR6 и цялата работа ти излиза по-малко от 500лв. Какъв е смисъла от нов демферен маховик? Моя още не се е обадил, ама ако трябва да го сменям това ще направя.
За какви 1600лв/1000лв говорите не знам. Хората са го измислили - обикновен маховик от Голф3 от морга за 70-80лв, и нов съединител от Голф 3 1Z, ABF или VR6 и цялата работа ти излиза по-малко от 500лв. Какъв е смисъла от нов демферен маховик? Моя още не се е обадил, ама ако трябва да го сменям това ще направя.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами за турбо втора употреба ако се види, че няма луфт може ли нещо друго да му има?
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Да дадеш пари за турбо втора употреба е глупост страшна Ако нямаш пари за ново по добре си рециклирай твоето
-
- Автомобил:
- Двигател:
vanesto написа:http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=24&t=342357&hilit=AHF+%D0%BC%D0%B0%D1%85%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BA
При ПД и всички съвременни двигатели проблемите започват, след като се смени двойномасовия с едномасов маховик. Явно много малко хора милеят за колите си, щом са готови да ги "побългарят" заради измамна икономия на средства.
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Ами ето значи още едно предимство на AHF пред PD, нали затова е темата. А за турбото втора употреба - рециклирането тук във Варна струва 400лв. Колко ще ти вземат в моргата - 300лв?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Е така е, ама то и каруцата с коня е по-евтина като поддръжка от AFN, примерно ;)
Рециклирано турбо (в България) често изкарва по-малко , отколкото запазено , неотваряно. Служебната ми А6-ца с рециклирано изкара 60-70хил.км. Сега е с втора ръка - 110хил колата си върви перфектно.
Едномасов маховик на ПД -
Едномасов маховик на ПД -

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Има само една дума - късмет