пасат б 5.5 авф смяна масло

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
il4oti
Автомобил: passat b5.5
Двигател: 1.9 avf 2002

Re: смяна масло пасат б 5.5 авф

Мнениеот il4oti » Нед 26 яну 2014 14:32

ами аз с старата си кола минавах годишно 12-13 000 км , но колега през няколко месеца тук ще ми дойде трудничко :) :11

Georgi Vutov
Автомобил:
Двигател:

Re: пасат б 5.5 авф смяна масло

Мнениеот Georgi Vutov » Нед 26 яну 2014 19:58

Маслото че няма да фтаса - няма ама си губи смазочните свойства :deal

Потребителски аватар
RadoShopa
Автомобил: Vw Passat
Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Нед 26 яну 2014 21:11

Georgi Vutov написа:Маслото че няма да фтаса - няма ама си губи смазочните свойства :deal

Това съм го чувал и добре, дайте конкретно инфо по въпроса......шото ми се струва, че тази приказка е произлязла от кварталните гаражи или пък от производители и вносители.....но дори и да греша и да има някакви подобни изисквания (наистина не съм чел, а го правя често), дали е задължително или просто препоръчително......аз лично пак няма да гледам календарен срок!Минаха доста машини през ръцете ми, лично аз си ги обслужвам и досега всичко е ОК!Да не би да има нещо катализатор/таймер за разваляне на маслото след като чукне 12-те месеца или пък флуиден датчик който разрежда нещата след срока....едва ли :wink ......но както и да е,в предният пост казах-всеки сам си преценя :th_up Мен лично нищо не може да ме убеди, че ако не сменя маслото на годината и съм примерно на 8000 км,а го направя след да речем година и пет месеца и съм вече на 10 000 км., вредя на двигателя по някакъв начин + това в повечето ТДИ-та се долива,един вид се опреснява, макар и малко...!А който е решил да си го сменя преди 12-ия месец.....никой не може да го спре - бърка в джоба, туба + филтър и.... :th_up

novatora
Автомобил: vw passat b5.5
Двигател: AVF 2001
Контакти:

Мнениеот novatora » Пон 27 яну 2014 9:39

Колега ако маслото не почернява лошо. Всяко масло има миещи свойства да смъква нагара на мотора. Ако вадиш масло на 10 000 и е бистро на дизел значи си хапнал дървото. По ранната смяна на васло примерно на 5 000 не си мисли че правиш добре на мотора. Миещите свойства на маслото са към края на живота му. Карай си 10000 или година макс още някой месец и не се притеснявай

Потребителски аватар
DaDiablo
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот DaDiablo » Пон 27 яну 2014 10:19

RadoShopa написа:
Georgi Vutov написа:Маслото че няма да фтаса - няма ама си губи смазочните свойства :deal

Това съм го чувал и добре, дайте конкретно инфо по въпроса......шото ми се струва, че тази приказка е произлязла от кварталните гаражи или пък от производители и вносители.....

Кой освен производителя искаш да ти го каже това?

Потребителски аватар
il4oti
Автомобил: passat b5.5
Двигател: 1.9 avf 2002

Мнениеот il4oti » Пон 27 яну 2014 19:28

добре де,няма смисъл да се караме разбрах това което ме интересуваше,и започнахме да си споделяме кой какво прави и кога го сменя :) поздрави :beer

Потребителски аватар
RadoShopa
Автомобил: Vw Passat
Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Пон 27 яну 2014 20:03

DaDiablo написа:
RadoShopa написа:

Това съм го чувал и добре, дайте конкретно инфо по въпроса......шото ми се струва, че тази приказка е произлязла от кварталните гаражи или пък от производители и вносители.....

Кой освен производителя искаш да ти го каже това?

.....с чиста комерсиална цел.... е това пропуснах да напиша за производителите :smile Както и да е, когато искате-тогава си го сменяйте :th_up Просто не вярвам, прескачайки 2-4 месеца да става нещо фатално, това е :beer

dani85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dani85 » Пон 27 яну 2014 20:15

Колегите са прави маслото трябва да е 505.01.Аз карам с Castrol Edge Turbo Diesel 5W40 и засега нямам никакви проблеми.Относно смяната мисля че като вземеш колата поне масло и всички филтри е добре да се сменят аз винаги правя така на купена кола просто искам да съм сигурен.
:beer

Върни се в “Дизелови агрегати”