пасат б 5.5 авф смяна масло
- il4oti
- Автомобил: passat b5.5
- Двигател: 1.9 avf 2002
Re: смяна масло пасат б 5.5 авф
ами аз с старата си кола минавах годишно 12-13 000 км , но колега през няколко месеца тук ще ми дойде трудничко :) 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: пасат б 5.5 авф смяна масло
Маслото че няма да фтаса - няма ама си губи смазочните свойства 

- RadoShopa
- Автомобил: Vw Passat
- Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
- Контакти:
Georgi Vutov написа:Маслото че няма да фтаса - няма ама си губи смазочните свойства
Това съм го чувал и добре, дайте конкретно инфо по въпроса......шото ми се струва, че тази приказка е произлязла от кварталните гаражи или пък от производители и вносители.....но дори и да греша и да има някакви подобни изисквания (наистина не съм чел, а го правя често), дали е задължително или просто препоръчително......аз лично пак няма да гледам календарен срок!Минаха доста машини през ръцете ми, лично аз си ги обслужвам и досега всичко е ОК!Да не би да има нещо катализатор/таймер за разваляне на маслото след като чукне 12-те месеца или пък флуиден датчик който разрежда нещата след срока....едва ли

-
- Автомобил: vw passat b5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
Колега ако маслото не почернява лошо. Всяко масло има миещи свойства да смъква нагара на мотора. Ако вадиш масло на 10 000 и е бистро на дизел значи си хапнал дървото. По ранната смяна на васло примерно на 5 000 не си мисли че правиш добре на мотора. Миещите свойства на маслото са към края на живота му. Карай си 10000 или година макс още някой месец и не се притеснявай
RadoShopa написа:Georgi Vutov написа:Маслото че няма да фтаса - няма ама си губи смазочните свойства
Това съм го чувал и добре, дайте конкретно инфо по въпроса......шото ми се струва, че тази приказка е произлязла от кварталните гаражи или пък от производители и вносители.....
Кой освен производителя искаш да ти го каже това?
- il4oti
- Автомобил: passat b5.5
- Двигател: 1.9 avf 2002
добре де,няма смисъл да се караме разбрах това което ме интересуваше,и започнахме да си споделяме кой какво прави и кога го сменя :) поздрави 

- RadoShopa
- Автомобил: Vw Passat
- Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
- Контакти:
DaDiablo написа:RadoShopa написа:Georgi Vutov написа:Маслото че няма да фтаса - няма ама си губи смазочните свойства
Това съм го чувал и добре, дайте конкретно инфо по въпроса......шото ми се струва, че тази приказка е произлязла от кварталните гаражи или пък от производители и вносители.....
Кой освен производителя искаш да ти го каже това?
.....с чиста комерсиална цел.... е това пропуснах да напиша за производителите

Колегите са прави маслото трябва да е 505.01.Аз карам с Castrol Edge Turbo Diesel 5W40 и засега нямам никакви проблеми.Относно смяната мисля че като вземеш колата поне масло и всички филтри е добре да се сменят аз винаги правя така на купена кола просто искам да съм сигурен.

Върни се в “Дизелови агрегати”