Bora 1.9 TDI 115 4motion трудно палене след престой - решено
Re: Bora 1.9 TDI 115 4motion трудно палене след престой
Поръчах и реглажни болтове- 44лв комплекта от Порше казаха че са ги намерили мойте хора от магазина. Намерил съм и динамометричен ключ и този път мисля да си направя всичкокакто е по каталог и дебели книги. Апропо снощи колата отново си запали от 1/4 оборот и запалиха всичките цилиндри едновременно, а не както до преди няколко дни преди ремонта на 2 или на три, много и се кефя. Мисля и че когато си направя реглажа на дюзите както трябва ще ми свали и разхода, че след последното ходене при "майстора" ми вдигна разхода с около 2 л на 100км и отзад започна да мирише на сурова нафта.
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Гайките на реглажните болтове ги стягаш на 30 нм.
Реглажа ти е на 180°.
Като сложиш новите "бобчета" ;) мазни им по малко грес на върха /там където ще ги натиска реглажния болт/
Болтовете на стойките на кобилиците - 20 нм + 90°.
На държачите на дюзите /то сега няма да ти се налага да ги сваляш/, но са 12 нм + 180° + 90°
Не е лошо като ще ровиш да си откачиш буксите на дюзите и да пристиснеш вътре малко пиновете да правят добър контакт.
Реглажа ти е на 180°.
Като сложиш новите "бобчета" ;) мазни им по малко грес на върха /там където ще ги натиска реглажния болт/
На държачите на дюзите /то сега няма да ти се налага да ги сваляш/, но са 12 нм + 180° + 90°
Не е лошо като ще ровиш да си откачиш буксите на дюзите и да пристиснеш вътре малко пиновете да правят добър контакт.
Всичко е ясно, само кога идва момента за спиране да навърташ реглажните болтове и да върнеш половин оборот назад не ми е много ясен, а и никъде не е даден с точни усилия на завъртане и малко ме притеснява сали ще го улуча.
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Е малко въпрос на усет е тук.
- PabloEscobar
- Автомобил: BMW E91
- Двигател: M57D30O2
°niksi° написа:Гайките на реглажните болтове ги стягаш на 30 нм.
Реглажа ти е на 180°.
Това важи ли за АФН? Или е само за ПД мотори?
И сега последно въпросче- дюзите когато навърташ реглажния болт затягат първо един път леко и след това ако продължиш още малко затягат по силно, тъй като казвате че е въпрос на усет кога връшам след първото леко съпротивление или след като спрат да могат да се въртят реглажните билтове (естествено не си пробвам силите върху тях)?
Добрее, уж ги регулирах, дано да съм се справил стойностите са 0.49 -0.19 0.07 -0.31 това как е като стойности и как да разбера дали добре съм ги регулирал дюзите по какъв показател?
- dispatch
- Автомобил: Passat В6 HighLine 2010
- Двигател: CBBB DSG6 02Е
Имам два въпроса:
1. Как е паленето сега?
2. След регулирането на ПД-елементите, има ли някаква промяна в звука на мотора?
1. Как е паленето сега?
2. След регулирането на ПД-елементите, има ли някаква промяна в звука на мотора?
Хммм паленето, само да кажа че такова палене не съм имал от близо година, след 3 дни престой на колата без палене, запали от един едно завъртане на стартера и то перфектно с постоянни обороти и стабилна работа, за шума на двигателя не мога да ви кажа защото все още е в работно състояние тоест с и е малко по-шумна, играя си в момента с реглажните болтове за да видя къде е оптималната работа на двигателя и ще пиша подробна процедура ра регулирането им.
Днес я тествах колата по маршрута Перник-София и обратно, даде среден разход по компютър 7.5 л/100, освен това ми изчезна забиването на около 2000-2500 оборота, което го имаше преди това. Още малко тестове и ще ви кажа цялата процедура по ремонта и съответно крайният резултат и изводите, които си направих от целия филм.
Днес я тествах колата по маршрута Перник-София и обратно, даде среден разход по компютър 7.5 л/100, освен това ми изчезна забиването на около 2000-2500 оборота, което го имаше преди това. Още малко тестове и ще ви кажа цялата процедура по ремонта и съответно крайният резултат и изводите, които си направих от целия филм.
- FELIPE
- Автомобил: VW Bora 2002
- Двигател: ASZ
7,5 среден разход по комп на дълго,не е ли много,аз на дълго съм на 5,2-5,3,в момента дългото засичане(показание 2 на борда) за около 800 км само градско е на 7,6 среден разход,иначе и аз наскоро правих два последователни пъти същото упражнение(не аз де-майстор,о-пръстени +реглаж) и съм си направил съответните изводи и ми е много интересно дали съвпадат с твоите.
Ако и твойта Bora е 4х4 значи всичко е нормално щото маршрута Перник-София почти през цялото време си е градско каране. За мен колата за момента се държи перфектно. Няма как да искам повече от нея.
Добрее, хайде да ви кажа крайните резултати от приключението ми с дюзите:
1. Вече втора седмица перфектно палене от половин оборот, независимо колко време е седяла колата.
2. Стана малко по-тиха (може и така да ми се струва).
3. С около 1 L/100 по-малък разход.
4. Изчезна забиването на около 2000-2500 оборота.
5. Според мен стана по-пъргава колата.
Много съм доволен от разултата.
И сега да ви кажа за мен - моята професия е IT специалист, нямах нито инструменти нито опит, но се справих що годе добре, ремонта ми отне много ценно време и всичкото това защото няма сервизи или майстори, които да се отнасят към колите ни все едно че са техни лични- с внимание и отговорно. Имах парите имах и желанието да платя на някой свестен човек да оправи нещата за нула време, но виждате какво се получава, когато няма на кого да се довериш. Лошото е че не само с ремонтите на колите, а и на по-отговорни места положението в България е такова. Безработицата и липсата на поминък накара много хора да си купят по едно гедоре за 150 лв и да стане майстор на коли или каквото и да е там.
Смятам темата за приключена, много си обичам колата.
1. Вече втора седмица перфектно палене от половин оборот, независимо колко време е седяла колата.
2. Стана малко по-тиха (може и така да ми се струва).
3. С около 1 L/100 по-малък разход.
4. Изчезна забиването на около 2000-2500 оборота.
5. Според мен стана по-пъргава колата.
Много съм доволен от разултата.
И сега да ви кажа за мен - моята професия е IT специалист, нямах нито инструменти нито опит, но се справих що годе добре, ремонта ми отне много ценно време и всичкото това защото няма сервизи или майстори, които да се отнасят към колите ни все едно че са техни лични- с внимание и отговорно. Имах парите имах и желанието да платя на някой свестен човек да оправи нещата за нула време, но виждате какво се получава, когато няма на кого да се довериш. Лошото е че не само с ремонтите на колите, а и на по-отговорни места положението в България е такова. Безработицата и липсата на поминък накара много хора да си купят по едно гедоре за 150 лв и да стане майстор на коли или каквото и да е там.
Смятам темата за приключена, много си обичам колата.
- lz2aii
- Автомобил: VW Passat B 5.5
- Двигател: AVB 1.9 TDI 2002
Re: Bora 1.9 TDI 115 4motion трудно палене след престой - ре
В началото на темата беше изписал няколко проблема, но в едно от последните си мнения си написал, че вече не пали на 2 или 3 цилиндъра. Разбирам, че това е бил един от проблемите ти. Само да те попитам, когато палеше на 2 или три цилиндъра изпушваше ли ти от ауспуха неизгоряла нафта, за колко време и за колко време взривяваха всички цилиндри?
Re: Bora 1.9 TDI 115 4motion трудно палене след престой - ре
Да изпушваше при запалването и времето за което почваха да работят всички цилиндри беше около 2-3 секунди, но и след като почнеха да работят всички заедно компютъра едвам смогваше да подържа оборотите що годе равномерни, а сега направо се заковават.
Само никой от колегите не ми отговори нормални ли са ми стойностите на дюзите. Ама няма значение нали колата си върви и пали добре. А направо я бях за изхвърлял по едно време.
Само никой от колегите не ми отговори нормални ли са ми стойностите на дюзите. Ама няма значение нали колата си върви и пали добре. А направо я бях за изхвърлял по едно време.
Върни се в “Дизелови агрегати”