Колеги аз имам пасат б5 1.9тди 90 аху преди 30к км го чипосах ме казаха ми че катализатора е бил добре макар и да ме съмнява на 20год кола.
Та има ли смисъл да го махам и ако го махна че пуши ли малко повече имали усещане в динамиката
1.9TDI 90кс AGR - махане на катализатор?
Re: 1.9TDI 90кс AGR - махане на катализатор?
Ако си върви и не ти прави проблеми колата, не го махай, колата ще си покаже ако е запушен.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега какви са признаците на запушен катализатор
- megatronS
- VW експерт
- Автомобил: Space Shuttle
- Двигател:
Запушен катализатор, прави свръх налягане на изхода. Тотална загуба на мощност, давене, гаснене на двигателя, всичко това може да се проявява на моменти, ако все още е останала някаква пропускливост в него. Не пипайте работещи катализатори, ще ви трябват, а за тези, които са заминали вече по някакво направление, може да си сложите нов такъв, има някъде в БГ се правят доста евтини такива (по спомен мисля,че завод в Пловдив , ако не се бъркам), или поне сложете гърне резонатор за изравняване на налягане. За техническите прегледи от тук натам незнам, как ще минавате с тръби и други подобни изобретения. Мерките ще се затягат много здраво от тук натам, но всеки си има глава на раменете и сам си носи отговорност.
-
- Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
- Двигател:

Върни се в “Дизелови агрегати”