трансформаторно масло вместо нафта
- _KOKI_
- Автомобил: vw touran
- Двигател:
- Контакти:
:)
На чистия дизел дето има само едно кабелче за клапана нищо му няма
ама на тея с електрониките може
ама на тея с електрониките може

- _KOKI_
- Автомобил: vw touran
- Двигател:
- Контакти:
:)
Работилото масло има много мизерии
- luboveliki
- Автомобил:
- Двигател:
- dandan
- Автомобил: Passat B5-5
- Двигател: AHA 2003
Единственото което може да се случи е да натрупа нагар по дюзите някъде там вътре по бутала и др. Така че ако на някой му се играе да сваля главата и да чисти, може да опита. Лично аз съм слагал само че в някакво съотношение с нафта- на 10л. нафта 1-2 л.масло. След около година свалих дюзите и ги почистих ама главата не съм свалял да чистя мизерията.
Благодаря на всички колеги за мненията .Явно може да вървят дизелите с него и при цена 1;10 за литър срещу 1;80 за литър
нафта може би си заслужава да се пробва .Такава е била цената му
миналата година .Таз годишната не я знам .Ако не за каране може
да се ползва за съхранение на резервни дюзи или ГНП защото нафтата
е
хигроскопична
и след дъго стоене се появява ръжда .
нафта може би си заслужава да се пробва .Такава е била цената му
миналата година .Таз годишната не я знам .Ако не за каране може
да се ползва за съхранение на резервни дюзи или ГНП защото нафтата
е

- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
gr_kanev написа:luboveliki написа:даже трябва да е по добро от нафтата!!!!
Защо мислиш така ? Само защото е по-скъпо ли ? Едва ли. Иначе Shell щяха да продават не V-Power Diesel (с който Ауди спечели "24 ч. на Льо Ман"), ами трансформаторно масло. А сигурно и други фирми щяха да се сетят.
Да - и болида на Ферари зарежда на бензиностанцията

Доволен бях и от V - power diesel и от Спринт дизел на OMV , но има голямо текучество на алхимици

- urbanwax
- Автомобил:
- Двигател:
Относно трансформаторното масло имаше един пич в Перник дето караше 124-ка Дизел /не помня точна какъв двигател/, лично съм го виждал че налива само трасформаторно масло, а и той самия се похвали че близо 2 години вече карал само с трасформаторно масло.
Излиза му много по евтино защото го купувал на 0.90 или 1 лв.
Излиза му много по евтино защото го купувал на 0.90 или 1 лв.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: трансформаторно масло вместо нафта
Някой карал ли е с трансформаторно масло голф 3 тди и какви са му впечатленията
andy_d2 написа:Някой карал ли е с трансформаторно масло голф 3 тди и какви са му впечатленията
След 3 години ,би трябвало да има доста впечатления.
Мой познат кара от много време и освен по-тихата работа на двигателя друга разлика няма.
По негово мнение почиства по-добре от всяка добавка.
- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
Да не казвам НИКОГА ама няма да си сложа каквото и да било освен дизел от колонка разни транформаторни или био дизел. Според мен това е за хора дето гледат да изкярят от сяко едно нещо и изобщо не смятам, че колата се запазва по тоя начин ******* и се е*ава от тея боклуци.
- The^Maniac
- Автомобил:
- Двигател:
prostakel написа:Да не казвам НИКОГА ама няма да си сложа каквото и да било освен дизел от колонка разни транформаторни или био дизел. Според мен това е за хора дето гледат да изкярят от сяко едно нещо и изобщо не смятам, че колата се запазва по тоя начин ******* и се е*ава от тея боклуци.
Това си е твое лично мнение. Аз карам Голф с АФН мотор с газьол за отопление от две години. Карал съм го и на олио. Ако ми изпадне трансформаторно масло и с такова бих го карал. Голфа е с чип и си е пушка. Никаква разлика от нафтата.
Не че ми е такъв проблем да си сипвам нафта, просто с по-евтиното гориво спестявам пари.
- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
The^Maniac написа:prostakel написа:Да не казвам НИКОГА ама няма да си сложа каквото и да било освен дизел от колонка разни транформаторни или био дизел. Според мен това е за хора дето гледат да изкярят от сяко едно нещо и изобщо не смятам, че колата се запазва по тоя начин ******* и се е*ава от тея боклуци.
Това си е твое лично мнение. Аз карам Голф с АФН мотор с газьол за отопление от две години. Карал съм го и на олио. Ако ми изпадне трансформаторно масло и с такова бих го карал. Голфа е с чип и си е пушка. Никаква разлика от нафтата.
Не че ми е такъв проблем да си сипвам нафта, просто с по-евтиното гориво спестявам пари.
Съвсем те разбирам то е ясно, че го правип за да спестиш пари. В наши времена парите вдижат свет, но според мен колата и се разказва играта от тея неща.
Върни се в “Дизелови агрегати”