maimo написа:според мен си я стегни и си я карай,но от каде ги намирате тези масла просто не знам да ги слагате в тези двигатели боклуци.
Martin_Zdravkovski написа:Не знам какво е това масло WOLF, ЛИЧНО МОЕ МНЕНИЕ Е, че не трябва да слагаш такова. След ремонта ти репоръчвам да сложиш Motul или Castrol, след това си вземи добавки специално за повдигачи. С тези две неща би трябвало да си запазиш двигателя за по-дълго време. И колегите са прави няма смисъл да я продаваш заради ремонт от 1000лв. ако колата няма други забележки си я стегни и си я карай

Масло , което не е проверено не е задължително да е лошо.
До колегата с проблема: Лично аз бих сменил маслото с друго - проверено за да изключа варианта кофти масло, и да избегна възможен излишен ремонт от 1к лева. Можеш да си събереш старото масло и да го използваш при следващата смяна. В най-лошия случай ще имаш масло за една смяна напред и ще ти се оскъпи ремонта сега но пък парите няма да са загубени ако проблема не е в маслото. В най-добрия случай ще е от маслото и ще знаем да не слагаме такова. Това че е сложено в бош сервиз абсолютно нищо не значи пи положение че няма име стоящо зад маслото(кастрол,тотал,мотул и др.) Възножността пък да е менте също спада поради липсата на такова име :) Може просто да си е скапано. Ако пък е в маслото ще си спестил една хилядарка и ще почерпиш. Според мен не бързай с отварянето на мотора...