Вчера я изкарах извънградско, но ако преди го правеше този проблем - сега ми го правеше на през 2 минути и то само на 5-та скорост. Без да гася двигателя този път я закачих на ваг-а и вижте какво излезна:
-------------------------------------------------------------------------------
Address 02: Auto Trans Labels: 01V-927-156.LBL
Controller: 3B0 927 156 S
Component: AG5 01V 1.9l-PD RdW 1416
Coding: 00103
Shop #: WSC 05311
2 Faults Found:
17125 - Torque Converter Clutch: Stuck OFF / No Power being transferred
P0741 - 35-00 - -
17119 - Gear 5: Incorrect Ratio
P0735 - 35-10 - - - Intermittent
Address 03: ABS Brakes Labels: 8D0-907-389.LBL
Controller: 8D0 907 389 D
Component: ABS/ESP front D56
Coding: 04257
Shop #: WSC 05311
1 Fault Found:
00532 - Supply Voltage B+
07-10 - Signal too Low - Intermittent
КАКВО ДА ПРАВЯ ПОДЯВОЛИТЕ?!
Passat B5,5 2001г. AVF Автомат/типтроник - странен звук
- Disaster84
- Автомобил: Passat 5 3B
- Двигател: AVF
- Контакти:
-
- Автомобил: vw passat b5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
Re: Passat B5,5 2001г. AVF Автомат/типтроник - странен звук
Първата грешка гласи следното- конвентора на съеденителя остана изключен. Няма захранване. Втората грешка- захранващо напрежение B+ твърде ниска честота или слаб сигнал. Тези грешки сигурно са на автомата. На мен ми мясаха от началото на такива. Щом оборотите играят. Ти от къде си?
- Disaster84
- Контакти:
От Хасково съм колега и тука направо си е късмет да намериш кадърен майстор, камоли по автоматиците... направо ръце съм вдигнал от тази кола. До скоро го правеше много рядко, а снощи ме побърка - гася, паля и всичко е наред, до след 2-3 минути... Ако карам на 4-та на тип троник нямам никакъв проблем, но кача ли на 5-та и след малко става екшъна. Чудя се дали не е намаляло нивото на маслото в кутията или де да знам. Трябва да търся някой кадърен майстор, защото преди имах изгоряла помпа дюза и тогава шашкаше тотално кутията и ми правеше постоянно грешка по ск.кутия точно същата грешка. След смяна на дюза всичко се оправи. Чудя се дали от този датчик на ABS -а не се шашка нещо, но се съмнявам. Не е работа да ми отворят кутията и да ми вземат парите, а после проблема да остане.
-
- Контакти:
Трябва да намериш добър сервиз да ти диагностицират точно проблема. Иначе ще се вкараш в лош филм с много пари даване. За Хасково не знам сервизи. Попитай тук в раздела дали някой знае къде да те насочи да отидеш. Проблема ти сега не е механичен а е свързан с тоците. Дали на автомата или по мотора не съм сигурен. Автомата си има мозък вътре. Датчици, кабели и клапанчета бол. Може там да е проблема. Трябва ти човек занимаващ се с тези неща.
- Disaster84
- Контакти:
novatora написа:Трябва да намериш добър сервиз да ти диагностицират точно проблема. Иначе ще се вкараш в лош филм с много пари даване. За Хасково не знам сервизи. Попитай тук в раздела дали някой знае къде да те насочи да отидеш. Проблема ти сега не е механичен а е свързан с тоците. Дали на автомата или по мотора не съм сигурен. Автомата си има мозък вътре. Датчици, кабели и клапанчета бол. Може там да е проблема. Трябва ти човек занимаващ се с тези неща.
В кой раздел да питам колега?
-
- Контакти:
Тук попитай в този. Напиши каква е колата от къде си и някой ако знае да те пренасочи къде да отидеш макар и да не е в хасково. Не се плаши. Проблема ще се оправи и с кеф ще си караш колата. Аз като взех моята също направи проблем автомата. Спуках буталото за задна скорост. Обслужих си кутията( е верно разделих се с 1350 лв) но вече 2 години и 60 000 км се радвам на колата.
- Disaster84
- Контакти:
novatora написа:Тук попитай в този. Напиши каква е колата от къде си и някой ако знае да те пренасочи къде да отидеш макар и да не е в хасково. Не се плаши. Проблема ще се оправи и с кеф ще си караш колата. Аз като взех моята също направи проблем автомата. Спуках буталото за задна скорост. Обслужих си кутията( е верно разделих се с 1350 лв) но вече 2 години и 60 000 км се радвам на колата.
Мерси!
Върни се в “Дизелови агрегати”