Golf MK6 2010г. CAYC(1.6 TDI/105 hp) - повишени тихи обороти

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
GMC44
Автомобил: Passat B7 TDI
Двигател: CFFB 2012

Golf MK6 2010г. CAYC(1.6 TDI/105 hp) - повишени тихи обороти

Мнениеот GMC44 » Сря 17 дек 2014 23:45

hooligan_sk написа:В първия пост си описал абсолютно типично и умишлено програмирано поведение за този мотор. В семейството ми имаме автомобил с този агрегат и се държи така от момента в който го изкарах от представителството с пробег 13км.

Ако имаш проблем с нулевите обороти който не е обвързан с използването на климатроника, а е пряко следствие от зареждане на гориво, това не се разбира. :gruebel

Благодаря на всички за изчерпателните отговори.
Прав си, в първият си пост пропуснах да спомена за проблемния дизел. В случая се получи съвпадение - заредих некачествено гориво и това, че самият агрегат е фабрично настроен да работи така по-горе описания начин.
Би ли пояснил, какво имаш предвид (като евентуален проблем с некачествена нафта), цитирам "проблем с нулевите обороти"?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Последна промяна от GMC44 на Чет 18 дек 2014 10:21, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
PzKpfW
Автомобил: Golf 6
Двигател: CAYC
Контакти:

Re: Golf MK6 2010г. CAYC(1.6 TDI/105 hp) - повишени тихи обо

Мнениеот PzKpfW » Сря 17 дек 2014 23:56

ssssl написа:
PzKpfW написа:ако е пуснат вентилатора и парното е включено на положение близо до максималното се включва електрически подгрев на антифриза

От Г5 нагоре няма подгрев на антифриза, а реотани във въздуховодите.

Според ръководството за охлаждаща и отоплителна система на Golf V / Golf Plus / Jetta / Touran 2004, изтеглено от тук: http://vwts.ru/vw_golf6_5k.html има подгревни свещи за антифриза. За Голф-6 и комън рейл двигателите не съм напълно сигурен, но е факт, че когато въпросния подгрев е активен двигателя загрява много по-бързо.

П.П. Колега, прав си. Цитираното от мене ръководство ме е заблудило. Допълнителния електрически отоплител е само за въздуха и стои при радиаторчето на парното. Номера му е 1K0963235F :wink

Върни се в “Дизелови агрегати”