Голф 3 1.9 тди студен няма палене,

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
mshbul
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 3 1.9 тди студен няма палене,

Мнениеот mshbul » Нед 21 дек 2014 19:17

Не са му обяснили. Нали си пазят знанията, иначе няма да ходим при такива като тях, не че аз ходя.

Потребителски аватар
samo ra4na na zavoite
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот samo ra4na na zavoite » Нед 21 дек 2014 19:24

Ами нормално да си пазат хляба. Решението на проблема може да е елементрарен, но майсторлъка е и да го откриеш.

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Нед 21 дек 2014 20:03

...Абе сигурен съм че и те се учат от тоя форум.......амаааа :wink
Попитах, ако колегата е гледал да сподели какво са пипали точно. Ако е видял...видял...ако не...здраве да е :beer

Потребителски аватар
samo ra4na na zavoite
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот samo ra4na na zavoite » Нед 21 дек 2014 22:42

Е то никой не се е родил научен ,но на някои хора просто и се отдава.

Както и да е. Мога да дам пример със стария ми голф 3 отново 1Z. В друга тема съм описал за синьото пушене на студен мотор и за компресията му. 4-ти цилиндър беше на 19 бара стартера въртеше много мудно (втулки) и най-интересното е че имаше много добър студен старт. Просто когато е доста студено под -10 пали веднага но на 3 цилиндъра , 4-тия заработваше след 5-6 секунди ноо докато загрее отзат много синьо бял пушек.
Центровката му беше между средната и горната линия. Милиграми на топъл мотор без ел консуматори 2,6.
Имах някъде клип на -12 ще го потърся.

Това ме навежда на мисълта ,че това което колегата zinoto казва ,че помпата има голямо значение за перфектния старт наистина е така. Стария ми голф е доказателство как с намалена компресия и най-вероятно изрядна помпа-дюзи-подгревни свещи имах перфектен старт.

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Нед 21 дек 2014 23:30

Не ми се отговаря на всеки поотделно, но не виждам какъв ви е проблема с мен.
На никой не съм отказал помощ, било по телефон, било тук. Нямам време да влизам във форума, камоли да чета и да се уча от него. Никога не съм се учил на нещо от този форум - т.е. нищо техническо, но за сметка на това се научих че хората са зависливи и лицемерни.
Навремето когато супер дизел чистеха електромагнита на тди-то за 700 лв а колегите прекодираха на автомат за да пали по-добре, аз строших някоя и друга помпа и САМ без никаква помощ от никой се научих какво се прави. Тогава никой почти още нямаше идея за какво иде реч. И за тази услуга от поне 6-7 години тарифата ми е една 50-60 лв. с гарнитурата. Който е идвал и му е правено може да потвърди.
Също така никога не съм взел пари на някой за да му изчистя грешки, и т.н. Та не виждам кой какво и защо.
Конкретно въпроса ми е към Зиното, drago_tr, mshbul.
Аз не изтъквам да съм толко в час, но си мисля че имам идея за какво става дума и мога да твърдя, че са малко колите на които не съм могъл да открия и отстраня проблема.

Конкретно за 3-ката на колегата - беше прескочил зъб и съответно някой се беше опитал да го компенсира с въртене на помпата, ролката на ангренажа беше със крив щифт /явно майстора при монтажа е решил че няма точно място за него и я е стегнал как дойде/. Презацепих ремъка, нагласих помпата и това беше. И понеже съм алчен питайте го колегата колко пари му взех във Петък към 20 часа когато го правих това.

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Нед 21 дек 2014 23:32

mshbul написа:Не са му обяснили. Нали си пазят знанията, иначе няма да ходим при такива като тях, не че аз ходя.

Нямам клиент на който да не съм обяснил какво правя или мисля да правя с колата му, ако е имал интерес. Има хора които не им пука, казват - Аз не разбирам нищо но искам колата ми да работи, но не е имало някой който да пита и да не съм му обяснил какво, как и защо.

Потребителски аватар
Stoyanov_Vw
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: 1.9 TDI AHF

Мнениеот Stoyanov_Vw » Нед 21 дек 2014 23:58

niksi, браво просто за търпението и спокойствието, с което отговори. Малкото са хората с такова търпение.. Извинете, че съм ОФ просто до сега само четях без да коментирам, но не се сдържах :th_up

ПС: Колега, сори че се намесвам в темата ти просто ми стана интересно за тези електромагнити при тедеитата.. Това има ли го като тема? Къде мога да разбера повече, че и аз паля трудно. :beer

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Пон 22 дек 2014 0:30

На niksi... едно голямо евала че сподели за проблема който е имал колегата и са го решили. :bowdown Просто ми беше интересно, какво е на колата и исках да си потвърдя предположението. Никой с нищо не съм искал да обидя.
:beer
На колегата стоянов...заповядай
http://www.forum-auto.com/pole-technique/mecanique-electronique/sujet381015.htm
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?p=1305318
Ако си по сръчен в ръцете за половин час си готов...но на теб ти не е проблема в почистването на помпата.
Вероятно центровката ти не е добра.

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Пон 22 дек 2014 1:45

samo ra4na na zavoite написа:Ами нормално да си пазат хляба. Решението на проблема може да е елементрарен, но майсторлъка е и да го откриеш.

Понеже подпалих нещо тая вечер да драсна още некой ред.
Хората са много интереснен модел.
Звъни някой, споделя си проблема, казвам му какво е решението, след месец идва същия този в сервиза. Положението омазано вече, като през това време той бил в 2-3 други сервиза /а аз съм му казал къде и какъв му е проблема и как да си го реши.
Аз не крия нищо от никой, в същност има неща който с определени клиенти не бих споделил - това са клиенти от следния тип - "Аз си имам майстор ама той не може да го хване проблема. Кажи ми какво е да му кажа и да ми го оправи. И това е така защото имам няколко правила които гледам да спазвам. Едното е да не се плаща диагностиката при мен, следващото е че за неоправена кола пари не се взимат /или е нещо символично/
ТДИ-то като цяло е доста просто нещо и ти стига един ВАГ-КОМ и един вакуумметър - неща които много колеги все още се стискат да си набавят. Може би над 95% от проблемите и дефектите се хващат с тези 2 помощни средства.
Бих се радвал на компанията на някой от колегите които мислят че съм от хората които крият това което правят. Заповядайте 1, 2, 3 дни на моето работно място, да видите как реално си изкарвам прехраната - 80% е хамалогия - съединители, окачване, спирачки, скъсани болтове, превъртели и изскубани резби на обтяжни ролки и т.н. и т.н.
А това че тук от вашата гледна точка изглежда че е много сладко - чукни помпата, врътни помпата дай са едни пари - аз нямам такава практика. Да когато някой е сменявал ремъци и след това има проблем - казвам му да ходи да му го нагласят където е правена колата, ако реши че не иска - да тогава си плаща.
Скоро имах случай - сменен ремък и разместена центровка, казвам на клиента да ходи при този който я е правил да си му го оправи. След известно време идва пак - уж била вече ок. Е да ама не пак същата работа /а може и да ме е проверявал де да знам/
Та много щях да се радвам да имам времето да чета и да се уча от форума, но за жалост нямам такова време.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 22 дек 2014 9:50

Егати и тъпотиите чета тук !? Ще ти каже майстора какво ти е правил по колата и видиш ли ти вече си половин майстор :stumm Все едно на чувала с гипс като пише как се бърка сместа и вече всеки е шпакловчик :mhihi Аз не искам да се уча как сам да си правя колата а просто да знам че майстора няма да се учи на моята и като си плащам всичко е свършено както трябва ,а не като в някой сервизи-викат готова е и като я изкараш тя по зле от преди това ама иначе финансово си олекнал яко :censored2

lubopa4kata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lubopa4kata » Пон 22 дек 2014 10:46

:th_up много сервизи в бг са така! :thumb_down
Stivi написа:Егати и тъпотиите чета тук !? Ще ти каже майстора какво ти е правил по колата и видиш ли ти вече си половин майстор :stumm Все едно на чувала с гипс като пише как се бърка сместа и вече всеки е шпакловчик :mhihi Аз не искам да се уча как сам да си правя колата а просто да знам че майстора няма да се учи на моята и като си плащам всичко е свършено както трябва ,а не като в някой сервизи-викат готова е и като я изкараш тя по зле от преди това ама иначе финансово си олекнал яко :censored2

Потребителски аватар
samo ra4na na zavoite
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот samo ra4na na zavoite » Пон 22 дек 2014 19:36

°niksi° написа:
samo ra4na na zavoite написа:Ами нормално да си пазат хляба. Решението на проблема може да е елементрарен, но майсторлъка е и да го откриеш.

Понеже подпалих нещо тая вечер да драсна още некой ред.

С това исках да защитя твоята позиция. Ако е прозвучало като упрек ,не съм имал това за цел. Лично аз безкрайно много се радвам на колеги като niksi защото всеки знае,че неговите мнения по даден проблем са адекватни и винаги могат да се вземат под внимание.

mshbul
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mshbul » Пон 22 дек 2014 20:04

Съжалявам, че съм се те обвинил несправедливо!

Не беше насочено към теб, защото даже не обърнах внимание за кого става дума. Писах го по принцип, защото аз това съм забелязал. Може би, защото разбирам повече от средностатистическия гражданин и тогава специалистите усещат опасност другия път да не ида - разбират, че още малко и няма да знаят повече от мен и са твърдо решили да не ми помогнат за това.

Има и изключения. Дано си едно от тях. Нямам честта да те познавам лично. Иначе съм чел само добри отзиви за теб тук.

И това, от което ги е страх стана. Вече знам повече от повечето "майстори"(за роторни тди). Малко са тези като теб, от които има какво да науча.

В интерес на истината в моята област и аз така правя - гледам да не разберат какво правя, че да ме викнат пак и да се вземе някой лев. Аз съм научил с годините толкова неща, някои много трудно и мъчително, никой не ми ги обяснил и систематизирал. Няма да ги споделя даром с никого. Всичко съм научил сам. Ако някой ме беше учил безвъздмездно сигурно и аз щях да уча други хора.

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Пон 22 дек 2014 22:16

mshbul написа:Аз съм научил с годините толкова неща, някои много трудно и мъчително, никой не ми ги обяснил и систематизирал. Няма да ги споделя даром с никого. Всичко съм научил сам. Ако някой ме беше учил безвъздмездно сигурно и аз щях да уча други хора.

Точно казано.

А избягвам да пиша първо защото нямам време и второ - не обичам да давам предположения, гледам да отговарям на въпроси на които знам на 100% отговора и няма вариант да се подведе някой. В повечето случай задаващите въпрос не дават нужната информация и е трудно по това да дадеш смислен отговор.

Върни се в “Дизелови агрегати”