Почистихме ЕГР-ра,но да ви кажа няма разлика-може би мн. малка.
За разхода на празен ход по борд комп.студена на час показва 0.9-1
А като загрее топла 0.6-0.7-0.8

1.9 TDI BKC висок разход и не върви
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: 1.9 TDI BKC висок разход и не върви
При загрял мотор без климатроник трябва да показва 0.4-0.5 при пуснат от 0.4 до 0.7 поне при мен си е така.
За разхода при студено и в голям град е нормално да е 9+ и при мен е така, особено за кратки разстояния в задръстване ми е давало даже 11/100 във Варна, разстояние около 5км, за извън градско е около 4.5+/100 при 1900 оборота , 100km/h на 6ста ако съм сам.
За вървенето не знам, да не да си карал преди това, по-мощен автомобил и да ти се струва, че не върви ?
За разхода при студено и в голям град е нормално да е 9+ и при мен е така, особено за кратки разстояния в задръстване ми е давало даже 11/100 във Варна, разстояние около 5км, за извън градско е около 4.5+/100 при 1900 оборота , 100km/h на 6ста ако съм сам.
За вървенето не знам, да не да си карал преди това, по-мощен автомобил и да ти се струва, че не върви ?
За това колко дава разход на празен ход за час има ли значение и другия разход в движение?При мен го мени постоянно о 0,5-0,6-0,7-0,8-0,9...Защо го мени,инормално ли е това?
За питането на колегата Infernal_fire,преди Голфа имах ШКОДА ФАБИА 1,9 ТДИ помпа дюза 101 коня-тази кола буквално откачаше от вървене,и разхода и беше друг и вървенето-не даваше да и пипна газта.Продадох я защото,беше супер дървена отвътре и ми беше малка.
- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
ivan 8606 написа:За това колко дава разход на празен ход за час има ли значение и другия разход в движение?При мен го мени постоянно о 0,5-0,6-0,7-0,8-0,9...Защо го мени,инормално ли е това?
Мени според това загряла ли е колата и колко консуматори имаш включени.
Що не вземеш да пробваш от някой твой познат кутията с вакумите (една Черна кутийка с 6,7маркучета) номерът и е 6Q0906625 сваля се за 5сек. Стават от Сеат, Шкода голф и др. Аз искам да я направя тази манипулация но уви нямам такъв човек.
- manchorov
- Автомобил:
- Двигател:
На мен при запалена и загряла кола на място ми дава винаги 0.5л. на час,без значение дали е вкючен климатика,фаровете и тн.Зимата при първо палене за няколко секунди съм го виждал и на 0.9л.на час,но за няколко секунди пада на 0.7 и до 3-4 минути вече си е на 0.5л. на час.Колата е Голф 5 1.9 БКЦ двигател.Искам да използвам темата и да попитам.Прецакан ли е ЕГР-а ако сълзи масло от една малка дупчица която се намира точно под кръглата "шапка" на клапана.Гледам че от там е сълзяло масло и е изцапан корпуса на ЕГР-а.Свалях въздуховода преди дросела и ЕГР-а,и вътре няма кои знае колко нагар,просто стените си имат тънък слои мръсотия.
Свали го целия и ще видиш от другата страна на колекторите колко гняс е събрал ЕГР(ако не си го чистил никога)
- manchorov
- Автомобил:
- Двигател:
Аз мисля ,че нямам проблем.Но не знам след като сълзи масло от тази дупчица на ЕГР-а дали не му е време за смяна.Не мисля да пробвам затапвания и тем подобни глупости.
- lz2aii
- Автомобил: VW Passat B 5.5
- Двигател: AVB 1.9 TDI 2002
ЕГР не е евтина част (говоря за оригинален) и не знам дали си заслужава да се сменя. Предполагам, че и за това много колеги просто го игнорират (затапват). От патили познати знам, че дори и с нов клапан, след определен пробег (не голям), пак теква. По - интересно е свистенето. Да не би някой маркуч след турбото да пропуска?
julio 21 написа:Що не вземеш да пробваш от някой твой познат кутията с вакумите (една Черна кутийка с 6,7маркучета) номерът и е 6Q0906625 сваля се за 5сек. Стават от Сеат, Шкода голф и др. Аз искам да я направя тази манипулация но уви нямам такъв човек.
И други хора ми казаха за кутийката на вакумите но нямам познат с този мотор,и не мога да намеря по моргите тази част-възможно ли е това свистене да е от там ?
Вземи едно болче и затапи маркучето от горе на ЕГР-а и направи едно кръгче за проба на това свистене. После си върни маркучето на място да не ти набие грешки. Казвам ти го това защото аз като направя така моито стържене изчезва.
П. С. връщаш маркучето как си е било без болчето.
П. С. връщаш маркучето как си е било без болчето.
Върни се в “Дизелови агрегати”