Голф 4 1.9 ТДИ проблем 1во палене и турбо...
- bobitur
- Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
- Двигател: 1Z
Re: Голф 4 1.9 ТДИ проблем 1во палене и турбо...
Зависи какви стойности дава датчика. Ако дава минус 39 както е при извадена букса ще заминят свещите след няколко години. Но няма да имаш проблем с паленето. Така че по скоро дава положителни стойности и свещите не работят въобще. Оправи си центровката и датчика и тогава сподели. При минус 10 с една свещ колата палеше на 3-5 завъртане на стартера.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
при мен беше заминал датчика лятото набиваше грешка и играеше температурата,есента като замерих свещите всички бяха изгорели може и да съвпадение
-
- Автомобил:
- Двигател:
vanesto написа:Паленете ти е свързано с центровката на 100%. Виж тази тема, там пише как се наглася:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?f=24&t=309549
А за турбото - махни си катализатора възможно по-скоро, докато не си го счупил още. Защо досега не си го махнал? ЕГР-а го затапи със съчма, ако не си, не е нужно да го махаш. Като махнеш катализатора, я продухай, и виж дали ще забива после. Ако пак забива, ходи при Ники.
С тази центровка ако всичко друго е наред не трябва да има никакви проблеми с паленето. Толкова малко под оптималната ЕКУ успява да си го компенсира, не се знае как е центрован разпределителния вал обаче.
-
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AHF 1.9 TDI
Aa Zinoto тръгваш да ме плашиш :(
Какво трябва да имаш в предвид с това? Все се надявам момчетата които ми правиха 1вото обслужване да са точни тъй като ги има и във форума.
Какво трябва да имаш в предвид с това? Все се надявам момчетата които ми правиха 1вото обслужване да са точни тъй като ги има и във форума.
Върни се в “Дизелови агрегати”