Passat B6 2007 common rail Червена лампа на маслото светна

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Re: Пасат Б6 затегнал двигател

Мнениеот neon » Пон 30 ное 2015 14:49

Vlad777 написа:
nedkky написа:Колегата е дал линк към предишната тема.
Има едно основно правило и то е, че като светне червена лампа за маслото колата се гаси моментално и се кара до сервиз на репатрак или на въже и не се пробва дори да се запали. Там се мери налягане на маслото и тогава се решава какво ще се прави. В случая това не си го направил и сигурно доста солено ще излезе...

:a045 Ааааа-не! Не съм съгласен! :mhihi Ако караш на състезание - финал - даваш газ докато спре колата и после сменяваш всичко строшено (къде лагер, къде турбо....) :banghead

nedkky
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat B6 2007 common rail Червена лампа на маслото свет

Мнениеот nedkky » Пон 30 ное 2015 17:42

Tурбината е спасена сега ще търся друг двигател освен ако неможе да се оправи :)

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Пон 30 ное 2015 17:47

Ако е останала без масло тази турбина я занеси на някой който се занимава с турбини да я види за да не правиш и новия мотор.

Потребителски аватар
Piqndurnik
Автомобил: Passat Variant
Двигател: CBAB 2010

Мнениеот Piqndurnik » Вто 01 дек 2015 11:47

Ако искаш да си сигурен, намери читав майстор и ремонтирай двигателя. Ще излезе по-скъпо, но с двигател втора ръка не знаеш на какъв боклук ще попаднеш.

skromnia1970
Автомобил: PASSAT B 6 Variant
Двигател: BMR 11.2006 DSG

Мнениеот skromnia1970 » Вто 01 дек 2015 16:36

Поне да сподели от къде е?
Да го насочим към майстор или ....
А и няма да му навредим,ще му помогнем.Пък и приказката ,,че който сам си го направи и Господ не може да му го оправи,,е доста вярна.Пиша го,като Един минал по тоя трънлив път.Но сега вече всичко е ок и съм си предоволен.
Пък може и да се притеснява да сподели от кой град е човечеца вече.
/при него щом мотора му не ще да запали със сигурност е заминала турбината/
При мен си палеше,не угасна,но турбото след 1400 км след ремонта ,,угасна,,.Майсторът се изказа така;
,,Брат ти си сгънал турбото,,

nedkky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nedkky » Сря 02 дек 2015 11:16

От Ямбол съм и си търся маслена помпа без верига.Насочете ме !

Потребителски аватар
AugustinerFan
Автомобил: Mini Cooper SD
Двигател: 2017

Мнениеот AugustinerFan » Сря 02 дек 2015 12:22

2 пъти ми се случва да ми светне лампа в движение,спирам отварям форума,пиша в търсачката и хоп намирам каквото ми трябва преди да съм предприел някакви мерки.Все едно немец се рови в сервизната книжка,само че аз в :love.vwclub Форумът е като енциклопедия за Фолксваген.Първият път колата беше влязла в авариен режим и си я прибрах на ход,но вторият път от форума разбрах че е по-добре да не се кара,извиках пътна помощ и в сервиза,та така си спестих по-големи неприятности. Та колега,момчетата от форума не са магьосници но ако се беше сетил още на първият път с червената лампа да почетеш или да питаш нямаше да имаш такива неприятности. Успех с ремонта и да знаеш че е полезно да се чете за щяло и нещяло.

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1800 RP

Мнениеот Spas » Сря 02 дек 2015 16:04

nedkky написа:От Ямбол съм и си търся маслена помпа без верига.Насочете ме !

По стария път от Сливен към Айтос, на километър след Айтос в дясно има оргомна морга, там ще има на 95%.

Потребителски аватар
maimo
Автомобил: GOLF 5 GTI
Двигател: AXX-2005

Мнениеот maimo » Чет 03 дек 2015 19:11

колкото и писано да има пак няма кой да прочете, сега тези дето ти смениха маслото да ти намерят двигател :banghead

ivel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivel » Чет 03 дек 2015 19:26

първо майсторите трябва да знаят за слабостите на мотора и по-точно маслената помпа,те обаче искат да си вземат парите за смяна,а пък каквото стане.заслужават да ги превърнеш в маслена помпа такива некадърници

Потребителски аватар
Pagemakerboy
Автомобил: 2025 Audi Q8 50 TDI quattro
Двигател:

Мнениеот Pagemakerboy » Нед 06 дек 2015 2:12

nedkky написа:Здравейте,моля за помощ. Днес както си карах ми светна лампичката за маслото и ми изписа, че няма налягане. Закарах я на сервиз и ми смениха маслото. След това тръгнах около 200м и ми светна пак лампата за маслото, че няма налягане. След това е проверихме за грешки и нямаше грешки и колата както си вървеше угасна и неможе да запали и незнам какво да правя. МОЛЯ,ако някой може да ми помогне да сподели. :) Благодаря предварително.

Тия ТЪПАНАРИ в сервиза да ги НАПИШЕШ ТУК, ЧЕ НИКОЙ от ВАГ ГРУПАТА ДА НЕ СТЪПВА ПОВЕЧЕ ПРИ ТАКИВА!!!

Последна промяна от Pagemakerboy на Пон 07 дек 2015 23:45, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
technopolis
Автомобил: Ford Focus 2019
Двигател:

Мнениеот technopolis » Пон 07 дек 2015 9:57

Голямото лъгане както казва колегата по горе е почнало от автокъщата. То е било новия мотор комън рейл било е сменени консумативи имало е реални километри запазени салони......
От къде я купи колега и на колко "релни" километра беше,че любопитството много нарасна :)

aleksandrina.pavlova
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat B6 2007 common rail Червена лампа на маслото светна

Мнениеот aleksandrina.pavlova » Съб 23 дек 2017 23:10

Здравейте, при мен се появи подобен проблем с лампата ма маслото. Първо светна и иазгасна, после почна да свети постоянно. Закарах колата в сервиз и там ми смениха маслената помпа. Казаха, че имало алуминиеви стружки в картера. Проблема е, че след смяната на маслената помпа, сега пак лампата за маслото присветва. Обикновенно светва 1-2 пъти докато съм в движение, и след това изгасва. Колата е vw passat b6, автомат, 140 к.с. Двигател BMP. Възможно ли е да е датчик някой? Двигателя работи като часовник, няма тракане, температурата си е нормална. Някакви идеи преди да я закарам пак на сервиз.. и най-важното дали мога да я карам така? Благодаря предварително.

Потребителски аватар
goro21
Автомобил: Oktavia 1_9 TDi ALH
Двигател: Polo 9n

Мнениеот goro21 » Пон 25 дек 2017 18:33

би трябвало преди да ти сменят помпата да пробват с датчика първо. ако нее от него биелни или основни лагери(поне при мен се оказа така но имаше чукане за няколко секунди при палене, и светеше на обороти на празен ход като загрее)

batmit
Автомобил: Golf IV
Двигател: AKL 2000

Мнениеот batmit » Пон 25 дек 2017 19:40

Колега, да ти измерят налягането, не я карай така, че ще "роди". Ако свети "Чайника" не се кара. Някои маслени помпи имат клапан, като вдигне високо налягане отваря, но много радко проблема е от там.

Върни се в “Дизелови агрегати”