Vw Passat B5.5 2004 1.9 tdi Avf Губи масло
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Vw Passat B5.5 2004 1.9 tdi Avf Губи масло
И аз имах преди много години една фиеста дизелова , палеше и при -15 ама гореше по кило масло на 1000 км , износването на буталото и цилиндъра както и сегментите причинява точно подобен харч на масло като двигателя си върви добре и си пали добре .
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател:
Ако говориш за дизел от началото на 90-те просто разликата е огромна,тогава дизел на 300к вече трудно пали плюс това скоростните кутии бяха с други числа на 3000оборота се движиш със 100 и мене много ме съмнява мотор без компресия да пали на -15,ако се поинтересуваш ще разбереш че 1/2 от колите помпа дюза на vw и БМВ комън рейл харчат масло ,понеже съм малко перфекционист искам всичко по колата да ми е наред и искам да разбера къде отива тва масло,но както съм написал мотора от страната на турбото и отдолу на ск кутия е мн омаслено с прясно масло така че първо от там ще тръгна
- Крисчън
- Двигател: AVF
А по земята образуват ли се локвички от масло?
-
- Двигател:
Не,но ако тече само когато колата е в обороти,защото имам стичане на масло по ск кутия,да даже съм виждал и капки по тръбата на ауспуха зад ск кутия
- Крисчън
- Двигател: AVF
Вариант за разхода на масло може да е от гумичките на клапаните, като ако е от тях е препоръчително да се погледне главата и по-конкретно клапаните.
А с какво масло караш и колко пъти го смени, за марката питам?
-
- Двигател:
Веднъж с Тотал 5в30(пие го като вода),втори път с Кастрол Magnatec 5W40 PDF купено от Автокомерс93 на 19 лв литър,не по 13 лв от някой други магазини,момчето от Автокомерс си кара неговото ТДИ ПД със същото и не му го пипа,да,несъм пробвал други марки но малко ме съмнява да е от маслото,имах Г4 тди 90коня и по скъпо от Тотал не бях му слагал даже и с 10w40 бях го карал и повече от 300мл не съм доливал от смяна до смяна,но както разбрах от мн хора Помпа дюзата не е като старото Тди,относно гумичките на клапаните четох мнение на Вентоман че толкова масло от гумички на клапаните не може да изхарчи
Нищо не губиш ако смениш и марката още веднъж. И от марката на маслото може да има много голяма разлика, не казвам че при теб това е проблема
-
- Двигател:
Пасата ми пуши по същия начин https://www.youtube.com/watch?v=zDep5uq5Qsg
За мен това е турбина и по-скоро семеринките на турбото са заминали. Но пък разхода дето си дал в първото мнение е много голям за да е само от турбото.
-
- Двигател:
Благодаря на колегата dostoevski за предложената тема.Относно турбото , със старото турбо което хвърляше толкова масло че от бяха омаслени всички снадки на ауспуховата система,така че според мен разхода преди смяната на турбото е бил огромен сравнен с този
-
- Двигател:
Днес отставихме колата да работи на място за половин час,като през 5-10 мин я вкарвах в 4000 об,като на ауспуха държахме гланциран лист хартия,освен син облак дим друго не установихме,листа си остана чист,(макар че педишния ми Г4 при изфорсиране на място правеше черно петно от сажди на асфалта,но масло не пипаше)след това преместих колата и по асфалта нямаше масло,така че си мисля че и семеринга на колянов вал е здрав,нещата отиват към сваляне на глава.
-
- Двигател:
Главата вече е ремонтирана при Джуди,сменени са водачи на клапани и гумички изминал съм около 1000км и маслото си е на същото положение,маслото вече е за смяна(9-10хиляди) и не го гори,ще покарам още и ще видим
Върни се в “Дизелови агрегати”