VW Passat B5 1.9 116 hp понамирисва ми на нафта

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
kinazzoberkk
Автомобил:
Двигател:

Re: Понамирисва ми на нафта VW 1.9 diezel 116 hp

Мнениеот kinazzoberkk » Съб 01 окт 2016 19:29

Отново исках да попитам колегите: по-добре е , хубава втора употреба тандем помпа , или сменени гАрнитури уплътнения и т.н на старата. И има ли някакво значение дали е е от автомАтик vw pqsar 116 ph 2000г. да се сложи на ръчка същия двигател и годинА.....

phantom_
Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
Двигател: avf+m47

Мнениеот phantom_ » Нед 02 окт 2016 17:49

По добре си смени гарнитурите и уплътненията защото втората употреба не се знае колко ще искара и въобще дали ще излезе читава :th_up

mutabg
Автомобил: VW Golf 4 TDI 116HP
Двигател: без номер 2001

Мнениеот mutabg » Нед 02 окт 2016 21:41

Да, благодаря. Линковете намерих от търсачката и доста материал има четене. Но мисля, че и при мен нещата, като за начало ще се въртят около тандем-помпата. Днес при леко докосване в долната й част на фланеца имаше зацапване с нафта по пръстите. А също и нещо друго се наблюдава - напречно разцепване наполовина на една малка тръбичка над двигателя (за картерни газове мисля, защото има няколко леки маслени пръски около пробива - поправете ме ако греша), която отива към дебелелият въздуховод, идващ от въздушния филтър. Благодаря за съвета с ангренажният комплект. Икономията е майка на мизерията, но цялото обслужване ми е непосилно от една заплата.

Върни се в “Дизелови агрегати”