голф 2, 1,6тд, 91 година въпроси относно оферта за основен ремонт на двигател

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Re: въпроси , относно оферта за основен ремонт на двигател-голф 2 , 1,6тд, 91година

Мнениеот Bai Sando » Вто 11 окт 2016 21:42

Е нали не смята да я продава тая кола...ако е от някоя австрийка,номера ще е толкова ръждясал,че едва ли ще се чете изобщо.
Пък и кой ли ще се занимава да му гледа 2-ката с какъв мотор е,дизел ли е ,дизел е :mhihi

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Re: въпроси , относно оферта за основен ремонт на двигател-голф 2 , 1,6тд, 91година

Мнениеот golf_td » Вто 11 окт 2016 21:51

Може би имаш право донякъде - че е рисковано , рисковано е , но при смяна на двигател за толкова малко пари , колкото казваш - с гаранция при това ... трудна работа , ако намериш такава оферта , прати линк. Стоковото си е стоково , доволен съм от точно този дизел, идеален е , пъргав , по баири катери с лекота , икономичен , малък данък - не ми се занимава с щуротии , узаконявания и т.н. - по-скоро разчитам да намеря читав майстор , който не гледа да лапне парите - една кола да мине , друга да дойде и само пара пара пара... въпроса е да вземе присърце проблема , уточних , че не бързам със срокове , защото и това е важно , имам приятел в сервиз (но се занимват с друг вид ремонти) - та той ми каза , че от 10 клиента 9 бързат. Така че факта , че няма да му давам зор - е една идея в плюс за по-качествено свършена работа. А тези дето се присмиват - да се присмиват, комерсиалното мислене е наистина такова - хвърляш / продаваш старо и се качваш на малко по-ново. Аз обаче предпочитам да карам именно този голф. А отношението на майстора също е много важно , ако е от тези дето казват "абе много работа имам , не мога да ти обърна внимание , това са сложни и скъпи ремонти, тази кола не струва толкова, колкото ремонта , доливай си и си карай колкото изкара и на доизживяване" - такива хора не могат да ми свършат работа! Този човек като я видя го грабна просто и каза че с удоволствие би се захванал ( освен парите , човек е добре да има и хъс и мерак за работа ) , та видя го голфа , доста се учуди на състоянието му при факта , че дори не е гаражен , самия той каза че си заслужава да се направи ремонт , той е имал голф мк 1 и също има някакъв сантимент и т.н. каза , че колата след няколко години влиза в категория "ретро" , изобщо погледна нещата под друг ъгъл, което беше и главната причина да се хвана именно за тази оферта. Повечето майстори гледат да оправят някой дребен проблем по скъпа кола , за да вземат максимално повече пари за максимално кратко време , това ми е пределно ясно на мен. Но не би трябвало да е така - например отивам при бояджия да ми боядиса москвич - дали е москвич или мерцедес - труда му е един и същ , нали така ?

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Вто 11 окт 2016 21:52

При ПТП ще го гледат под лупа.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Вто 11 окт 2016 22:05

golf_td написа:Стоковото си е стоково

И кое ще е стоковото в този двигател, като го напълниш с ментета?
Трябва ти ръкописен договор за покупко-продажба на двигател, заедно с ксерокопие на талона на бракуваната кола. И ти издават друг талон, бързо и просто.
Аз мога да си изкърпя моя голф, като пари няма да ми струва почти нищо, но загубеното ми време ще струва приблизително колкото твоя ремонт. И в крайна сметка голфа ще излезе златен. За тези пари можеш да си купиш цял неръждясал голф с читав двигател, а твоя да си го прибереш в гаража за музеен експонат.
В крайна сметка парите са си твои, майсторите и те хляб трябва да ядат. Явно вече си решил да се вкараш в драматичния филм.
Късмет :th_up

Liminat
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Liminat » Сря 12 окт 2016 6:43

golf_td написа:Въпросите ми към вас и тези , които са правили подобни неща са общо взето следните : 1.Никъде не видях да фигурират основни , биелни лагери - не се ли сменят и те? 2.Нужно ли е да се измери компресията преди (а и след ) ремонта ?

Не се занимавай с празни неща, ще надхвърлиш хилядарката с много. Като толкова си тачиш колата, потърси и здрав мотор. За мен отварян мотор е свършил мотор. Ако смяна гумички на клапаните не подобри нещата, отсвирвай идеята за ремонт на този мотор. Куп неща ги няма в тая оферта, кукичка е, на която да се хванеш и тя тръгва оттам нататък. Антифриз, масла, филтри не ги виждам, а и ще направиш това всичкото и няма да смениш поне ремък?
А и при смяна мотор няма да минеш метър, даже мотора да ти е за без пари :)
Търсиш цял работещ двигател, никакви "остава си твоята глава" и подобни, махаш, монтираш и толкова.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 12 окт 2016 7:54

Liminat написа: потърси и здрав мотор.

Само ми кажи къде, мамаму, ги крият тези здрави мотори от Голф2, че от 10 години търся да си купя 2-3 бройки! :no
Liminat написа:За мен отварян мотор е свършил мотор.

Това предпочитам да не го коментирам!

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Сря 12 окт 2016 10:32

radotom написа: търся да си купя 2-3 бройки! :no

Ако действително търсеше, щеше да да си ми писал поне няколко пъти, последната ми обява още си стои в Коша. viewtopic.php?f=30&t=449747&hilit=%D0%B4%D0%B2%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB
Единият двигател така и не се продаде. Двигателят от първия ми голф, който също не успях да продам, все още си ми стои.
Ако си намеря неръждясал голф, като на Бай Сандо, пак ще продавам здрав двигател. Да те потърся ли тогава :question

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Сря 12 окт 2016 11:31

Минал съм по този път/счупих бутало/ и моя опит от правене на мотор е-повече никога!Купувам друг,слагам и карам.Бях планувал да мина с под 1000лв,но на финала цифрата беше 1700.Щото изскачат милион дребни неща,отделно я да сменим и съединитела комплект,така и така е разглобен,я туй,я онуй.....Та мериш си компресията,ако я има-сменяш едни гумички и караш.Ако ли не-друг мотор,мериш,слагаш и караш.Все още се намират,отделно 1,6 чист дизел също.Ще смениш 2 пъти твоя мотор за същите пари,че може и 3.
Но преди да си навийш на пръста каквото и да е,направи си замерванията и после мисли.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 12 окт 2016 12:13

ktamen написа:
Единият двигател така и не се продаде. Двигателят от първия ми голф, който също не успях да продам, все още си ми стои.
Ако си намеря неръждясал голф, като на Бай Сандо, пак ще продавам здрав двигател. Да те потърся ли тогава :question

PN-чето стои ли още?

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Сря 12 окт 2016 13:14

Не знам кво е останало от него. Помня, че продадох едно капаче на ангренажа за 30лв. Купувача вече беше купувал от мен и беше много свестен. 10 пъти му казах, че му режа главата щото не ми се разкомплектоваше, ама той все пак го взе. Така или иначе квото остана (купе, двигател, скорости и дреболии) го подарих на push. Не знам дали не го е изхвърлил.
Какво ти трябва?
Иначе двигателят не съм го карал, но добре познавам предишния собственик и му имам пълно доверие и той ми гарантира, че двигателят е перфектен.
Ето едно клипче, на което се вижда голфа, малко преди да попадне при мен.

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Сря 12 окт 2016 16:39

Все ми се струва , че ако попадне на читав майстор ще стане както трябва , но явно наистина има риск. Ако имаше такъв двигател като моя на малко километри (което не винаги е гаранция , но да кажем, че поне няма да е толкова износен ) , който да се монтира , да се даде някаква гаранция - ок , но и да има са рядкост, освен това на некоректни продавачи също има риск да се попадне. На първо време мога наистина да направя както ме съветва един от колегите по-горе - да си измеря компресията и налягането на маслото и след това да се прецени . Някои казват да сменя само гумички на клапани като по-евтин и лек вариант , това също е идея - ако не след това да се действа по-сериозно евентуално , но този разход при последното проверяване е много зле - за 414 км нивото спадна от максимума на минимума ... Веднъж се случи така още преди 2,3 години един познат караше зад мен около километър - отивахме на едно и също място и като спряхме ми вика оправи си двигателя , че който е зад тебе ще се задуши , голям пушек , голяма смрад вика

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Сря 12 окт 2016 17:26

Сваляш главата, зачистваш нагара в горната част на цилиндрите и ако има ръб, хич не се захващай с този мотор. Ще иска шлайф.

И да уточним - сега, като работи, наред ли е температурата? Надува ли маркучите?

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Сря 12 окт 2016 17:37

Наред е вече температурата, всичко е окей по охладителната система - няма загуба на антифриз, температурата си стои в средата на уреда на таблото като загрее - тоест както трябва е. Сменени са и големия воден радиатор , и малкото радиаторче на парното, сложен е нов антифриз, парното е върха, мога да карам по къс ръкав вече .Като цяло няма някакъв видим проблем , двигателя си работи равномерно , няма някакво остро тракане или нещо подобно, пали много лесно от четвърт както се казва , единствено че загубата на масло е доста голяма , топлия старт е невъзможен без да се дръпне обогатителя и синкаво-белия пушек - това са симптомите

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Сря 12 окт 2016 18:01

https://www.olx.bg/ad/golf-2-1-6td-1992 ... c0afdc0ead

Това намерих - ако километрите са реални е добре ,само 180 000 , но и в такава гимнастика има риск нали ?

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Сря 12 окт 2016 19:03

Километрите нямат никакво значение, важно е как е поддържана и как е карана.
Обади се и питай дали колата още се движи. Ако се движи, си вземи едно другарче и в София да я пробвате. Ако продавача иска повече от 150 - 200лв търси друг двигател.
А най-добре, ако имаш познат в София, да иде да я види да не биеш път напразно.

Върни се в “Дизелови агрегати”