DoH_KuXoT написа:kole7o написа:DoH_KuXoT написа:Изхаби я и сипи качествена нафта и покарай , преди месец търсихме под вола теле с едно Grand Cherokee , диагностика, дюзи, сменихме датчик разпределителен вал, на път бяхме да сменим датчик за налягане в рейла, защото всички грешки се въртях около налягането в рейла, джипа гаснеше и влизаше в сервизен режим, трудно палеше... накрая след 2 дни проби и никакъв резултат човека си каза всичко, сипвал нафта от някъде си, почнал да прави драми джипа , налял 1 литър двутактово масло по съвет на комшия "майстор" , станало още по-зле наливали газ за горене... сменихме горивния филтър, източихме нафтата и наляхме от бензиностанция 10 литра за проба. Всичко се оправи и му дадохме да си има нафта за печката в 3 туби по 20 литра от бозата която беше налял...
Не казвам, че проблема при теб е това, но при положение, че не си сигурен и в качеството на горивото е хубаво да го махнеш като възможен проблем, смени и горивния филтър задължително след като махнеш сегашната нафта и сипеш качествено гориво.
Аз сега смених филтрите, не съм минал още и 100км, трябва ли да го сменя пак? Резервоара е до горе, бая ще имам да карам...
Всички нежелани примеси в горивото отиват във филтъра и там спират своя път. Задръстват филтъра и почват драмите. Източи нафтата от резервоара, сипи 10 литра читаво гориво смени филтъра и ще стане ясно веднага щом новото гориво се превърти. Не е казано да изхвърлиш в канала 60 литра нафта, която може и читава да е. При нас замина за печката , защото ясно се отделиха сериозни количества вода в прозрачната туба, плюс гъсти като мед някакви си примеси. Филтъра беше като захаросан мед отвътре.
Ще я източа тези дни, но аз като я наливам я виждам, че си е жълта бистра без вода, защото е в прозрачни туби, прецеждам я като я наливам и никога не наливам абсолютно всичко, защото водата и боклуците остават на дъното на тубата и се виждат, но все пак ще сменя филтъра и ще пробвам. Въпроса е в това, че карам с такава нафта от около 2 месеца и не съм имал никакви проблеми, проблемите започнаха след смяната на вала, повдигачите и филтрите.

Радвам се че се е оправила колата.Не я оставяй без гориво,гледай като светне лампата да и сипваш веднага.