От колко на колко вдигна оборотите?
Мести се главата на помпата напред-назад и това променя мг на празен ход. Но се мести много леко. Ако я разместиш много може да не я запалиш скоро. Направи маркери, ако ще я мърдаш.
Потърси теми и клипове, ще намериш.
Аз не съм убеден, че е това, но би могло да бъде - като се сложат никси мг от главата тресе. При теб може да не са толкова ниски и да е друга причината.
Върни стандартните с вцдс и го направи от главата 3-5 мг, където уцелиш да видиш дали има промяна. Ако се оправи значи е от това. И го нагласи така, че да не тресе.
Golf 4 1.9 TDI ALH Тресе на празен ход
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Golf 4 1.9 TDI ALH Тресе на празен ход
То в момента е на дефалтски на 2.1 си е на 32768,аз и правих настройка на помпата на и според мен е перфектно настроена малко между зелена и синя по към синята така го дават и за ALH.Това ли имаш предвид или нещо друго ?Можеш ли да ми дадеш някой клип какво точно да направя.
-
- Автомобил:
- Двигател:
mshbul написа:https://www.youtube.com/watch?v=TL_7KN4Nbvo
Ясно,именно това е механичният начин за покачване на милиграмите на помпата.Метода на чука.
- samo ra4na na zavoite
- Автомобил:
- Двигател:
Така, първо 2.1 мг са много малко число. Направи ги 3 може и повече на празен ход,топъл мотор и без ел.консуматори.
Разхода с по-високи милиграми не ти се вдига, просто борда започва да показва малко по-коректно (борда е най-коректен на 4 мг има писано по темата).
Тези мотори "дъфчат" и от зацапан ел.блок на помпата. И не на последно място както ти казал майстора може да е от разбит двумасов маховик. Теста ти дали ще спре с натиснат педал на съединителя не е коректен защото разбитият маховик продължава да си се върти заедно с мотора.
Разхода с по-високи милиграми не ти се вдига, просто борда започва да показва малко по-коректно (борда е най-коректен на 4 мг има писано по темата).
Тези мотори "дъфчат" и от зацапан ел.блок на помпата. И не на последно място както ти казал майстора може да е от разбит двумасов маховик. Теста ти дали ще спре с натиснат педал на съединителя не е коректен защото разбитият маховик продължава да си се върти заедно с мотора.
-
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
Не вярвам да са изтрити пистите. Щеше да има придърпване и в движение.
Другото му го писах, но човекът си знае да пипа с компютъра и не вярва, че не всичко се прави там.
Другото му го писах, но човекът си знае да пипа с компютъра и не вярва, че не всичко се прави там.
- samo ra4na na zavoite
- Автомобил:
- Двигател:
Извинявам се, че не поясних, милихрамите ги правиш механично с чука. За мааалка донастройка може и софтуерно.
Колега, кои писти?
mshbul написа:Не вярвам да са изтрити пистите. Щеше да има придърпване и в движение.
Колега, кои писти?

-
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
На помпата, където се върти дозатора. не знам точно как се наричат, но там се износва нещо и не дозира равномерно, защото не отчита вярно положението.
https://www.youtube.com/watch?v=nd50iJIlvkI
https://www.youtube.com/watch?v=nd50iJIlvkI
- samo ra4na na zavoite
- Автомобил:
- Двигател:
Там няма механичен контакт. Посредством електромагнитна индукция се завърта оста която подава гориво. С времето, боклуци и фини стружки пречат на свободното въртене на оста. На клипчето се виждат едни метални пластини които влизат една в друга. Е там задържат стружките.
-
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
Забравил съм го вече. Имах спомен, че е като на механичните дебитомери.
Знам, че на някои помагаше като бутнеш главата, защото празния ход вече се пада на друго място и се стабилизира. Верно се променят милиграмите, но се решава проблема, поне временно.
Сигурно като се замърси задържа и не го позиционира правилно. Обаче си мисля, че ще мени обороти от това, а не да тресе.
Аз имах много интересен случай - менеше оборотите на празен ход. Оказа се, че демпферната шайба на ремъка се е полуразпаднала и при всяко завъртане опира леко. Компът пуска повече нафта, защото оборотите спадат при опирането, обаче като мине мястото нафтата идва повече и леко се вдигат, компът намалява горивото, после пак опре и така на всеки оборот. И това се установи съвсем случайно като се скъса шайбата окончателно и след смяната оборотите се бяха оправили.
Знам, че на някои помагаше като бутнеш главата, защото празния ход вече се пада на друго място и се стабилизира. Верно се променят милиграмите, но се решава проблема, поне временно.
Сигурно като се замърси задържа и не го позиционира правилно. Обаче си мисля, че ще мени обороти от това, а не да тресе.
Аз имах много интересен случай - менеше оборотите на празен ход. Оказа се, че демпферната шайба на ремъка се е полуразпаднала и при всяко завъртане опира леко. Компът пуска повече нафта, защото оборотите спадат при опирането, обаче като мине мястото нафтата идва повече и леко се вдигат, компът намалява горивото, после пак опре и така на всеки оборот. И това се установи съвсем случайно като се скъса шайбата окончателно и след смяната оборотите се бяха оправили.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ясно благодаря колега ще я закрам да я види майстор помпата да каже ще стане ли да се оправи или да търся друга помпа.
-
- Автомобил:
- Двигател:
На мен ми прилича на проблем с някоя дюза, някоя игла май задържа. Може да се пробва с един литър масло, когато в резервоара има 10 литра нафта, но по-добре да се свалят дюзите и да се проверят на стенд, освен това сигурно имат нужда да им се изравни налягането. За този мотор на 210 бара да отварят най-добре работи.
- darknessevil
- Автомобил: Passat B6 DSG 2009
- Двигател: CBBB 170hp
Маховикът може да се тества като опитате да вкарате 3-та скорост без съединител, докато автомобилът е на място и със запален двигател. При опит за вкарване на скорост (3-та) - тресенето спира преди достигане на положение, където започва характерното "хъркане" за смяна на скорости без съединител.
Върни се в “Дизелови агрегати”