samo_pechka написа:Във посочената тема имаше колега с повишен разход на масло, прочете ли я ? Погледни и как е процедирал , т.е. маслото навън , изравняване на буталата, дозата на цилиндър, раздвижването през час-два и т.н.
Аз също съм правил експерименти ( не на мои коли ) има ефект ако причината е била в нагари по сегментите.
На база детергенти има много добри препарати, лично на мои съм слагал , без да имам чак някаъв проблем и разход на масло. Просто да премахна депозити и т.н. и пак ми беше спаднал разходят на масло. Имах теч от семерингата зад маховика и от литър на 10-12 к.,км слезе на половинка до 600 мл загуби, т.е. абсолютно добро постижение.
На познат с пасат и "зверски" разход на масло , го оттървах от ремонт с двойно премиване, с промивка на база детергенти . Ползвах на Амсойл промивката . Около 16-ина лева ли беше нещо такова.
Да прочетох темата с маслото но нямам това свободно време да правя цялата тази процедура защото колата я използвам всеки ден и затова търся от тези н базата на детергенти да пробвам с тях.. И другото е тези на xenum добри ли са имаше една в червено шишенце или хадо или бардал не знам кое да избера