Пасат б5 99г 1.9тди 110к.с афн-Пуши синьо и мирише на масло

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
CecoTe
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат б5 99г 1.9тди 110к.с афн-Пуши синьо и мирише на масло

Мнениеот CecoTe » Вто 17 мар 2020 12:21

samo_pechka написа:Т.е. откак е в теб , е така, с разход на масло и т.н.

Първоначално не ми направи впечатление но в последствие разбрах че го гори миналия месец махнах катализатора и крайното гърне с целта да се поотпуши малко катализатора го видях беше заплескан целия от сажди и т.н но мисля да отворя мотора скоро първо ревизия на главата и т.н ако няма резултат ще се гледат сегментите но преди всичко ще видя компресията как е както написа по горе колегата... Какво бихте ме посъветвали

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Вто 17 мар 2020 12:38

Бих пробвал първо с промивка и след това ако не се оправи, отваряне на мотора.
Има два начина за промивката, една е на база детергенти специална промивка и се налива в маслото.
Другата е самоделна с ацетон ,газ /терпентин . Едно към едно ( ацетон/терпентин ) . Прочети тая тема viewtopic.php?f=5&t=475496

Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Мнениеот stefarata » Вто 17 мар 2020 13:13

Аз се чудя точно на този мотор заслужава ли си да му правиш основен ремонт, при положение, че под път и над път има такива за по 400-500 лева, с възможност да се чуят/тестват преди да се купят

CecoTe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CecoTe » Вто 17 мар 2020 13:31

samo_pechka написа:Бих пробвал първо с промивка и след това ако не се оправи, отваряне на мотора.
Има два начина за промивката, една е на база детергенти специална промивка и се налива в маслото.
Другата е самоделна с ацетон ,газ /терпентин . Едно към едно ( ацетон/терпентин ) . Прочети тая тема viewtopic.php?f=5&t=475496

Този вид с детергентите може ли да доведе до нежелани последствия смисъл парче нагар да запуши маслопровод и вреди ли на турбото тази промивка

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Вто 17 мар 2020 13:45

мой познати са ползвали на xenum и не са имали проблеми но според мен виж компресията

CecoTe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CecoTe » Вто 17 мар 2020 13:56

И те ли имаха разход на масло и даде ли положителен ефект използването на този продукт?

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Вто 17 мар 2020 14:38

по скоро превантивно на единия му траката повдигачтите,определено поутихна след промивката

Потребителски аватар
samo_pechka

Мнениеот samo_pechka » Вто 17 мар 2020 14:54

Във посочената тема имаше колега с повишен разход на масло, прочете ли я ? Погледни и как е процедирал , т.е. маслото навън , изравняване на буталата, дозата на цилиндър, раздвижването през час-два и т.н.
Аз също съм правил експерименти ( не на мои коли ) има ефект ако причината е била в нагари по сегментите.
На база детергенти има много добри препарати, лично на мои съм слагал , без да имам чак някаъв проблем и разход на масло. Просто да премахна депозити и т.н. и пак ми беше спаднал разходят на масло. Имах теч от семерингата зад маховика и от литър на 10-12 к.,км слезе на половинка до 600 мл загуби, т.е. абсолютно добро постижение.
На познат с пасат и "зверски" разход на масло , го оттървах от ремонт с двойно премиване, с промивка на база детергенти . Ползвах на Амсойл промивката . Около 16-ина лева ли беше нещо такова.

CecoTe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CecoTe » Вто 17 мар 2020 15:29

samo_pechka написа:Във посочената тема имаше колега с повишен разход на масло, прочете ли я ? Погледни и как е процедирал , т.е. маслото навън , изравняване на буталата, дозата на цилиндър, раздвижването през час-два и т.н.
Аз също съм правил експерименти ( не на мои коли ) има ефект ако причината е била в нагари по сегментите.
На база детергенти има много добри препарати, лично на мои съм слагал , без да имам чак някаъв проблем и разход на масло. Просто да премахна депозити и т.н. и пак ми беше спаднал разходят на масло. Имах теч от семерингата зад маховика и от литър на 10-12 к.,км слезе на половинка до 600 мл загуби, т.е. абсолютно добро постижение.
На познат с пасат и "зверски" разход на масло , го оттървах от ремонт с двойно премиване, с промивка на база детергенти . Ползвах на Амсойл промивката . Около 16-ина лева ли беше нещо такова.

Да прочетох темата с маслото но нямам това свободно време да правя цялата тази процедура защото колата я използвам всеки ден и затова търся от тези н базата на детергенти да пробвам с тях.. И другото е тези на xenum добри ли са имаше една в червено шишенце или хадо или бардал не знам кое да избера

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Мнениеот Водния дух1 » Вто 17 мар 2020 19:09

СМеняй сегменти. Това с компресията-ако са спекли или счупени масл.сегменти-- ,а другите са наред,пак ще си има компресия.

Sasho-1.9TDI-110
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sasho-1.9TDI-110 » Съб 11 апр 2020 14:30

Колега и на мен ми тече масло от изпускателния колектор мотора ми е 1.9 тди 90 аху с рециклирано турбо съм и аз

CecoTe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CecoTe » Вто 14 апр 2020 18:13

Sasho-1.9TDI-110 написа:Колега и на мен ми тече масло от изпускателния колектор мотора ми е 1.9 тди 90 аху с рециклирано турбо съм и аз

Аз смених гарнитурата на капака на клапаните че беше избила масло и мислех че от нея се стича но не проблема продължава с пълна сила гумички ли ще е какво ще е вече не знам турбото е рециклирано извел съм картерните газове нова гарнитура на капака на клапаните ново масло и не спира като я запаля и в момента който завъртя ключа изпушва черен дим и после почва да пуши синкав дим докато не загрее малко или не я покарам като я покарам 1 км примерно почва да си пуши черно като я карам на дълго и като има наклон и я пусна скорост без газ и почва да мирише на масло вътре в купето другото е от маркуча който съм извел картерните газове пак като я карам на дълго и като я изгася и след известно време от него има локвичка масло не голяма също така и от колекторите не знам някой по компетентен нека каже какво може да и е преди да се хвърля в скъпи ремонти двигателя е 1.9тди 110к.с афн

Потребителски аватар
samo_pechka

Мнениеот samo_pechka » Вто 14 апр 2020 19:20

Повишено картерно налягане, оттам затруднено оттичане на маслото от главата в картера . В резултат тиквата се пренапълва с масло повече отколкото трябва да има . На работещ мотор като се развие капачката духа ли яко с пръски?
Отделно гумичките на клапаните са дали фира/опечени /скъсани, предполагам също и водачите .
Прави ли промивка по начина описан в линка?
Въобще промивка, дали по този начин или с препарат на база детергенти правил ли си ?
Другият вариант отива на отваряне на мотор.

Sasho-1.9TDI-110
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sasho-1.9TDI-110 » Вто 14 апр 2020 20:30

Колега при мен на работещ мотор капачката скача да и има пръски.
Клапана ли да сменя

CecoTe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CecoTe » Вто 14 апр 2020 22:04

samo_pechka написа:Повишено картерно налягане, оттам затруднено оттичане на маслото от главата в картера . В резултат тиквата се пренапълва с масло повече отколкото трябва да има . На работещ мотор като се развие капачката духа ли яко с пръски?
Отделно гумичките на клапаните са дали фира/опечени /скъсани, предполагам също и водачите .
Прави ли промивка по начина описан в линка?
Въобще промивка, дали по този начин или с препарат на база детергенти правил ли си ?
Другият вариант отива на отваряне на мотор.

Колега не съм правил промивка защото по рано писахме на лс и ти спомена че може да има нагари по буталата от немърливо поддържане и каза че с няколко смени на маслото може и да се подобрят нещатата и за това не съм правил никакви промивка пък и от друга страна ме е страх като направя промивка дали няма да се отворят хлабини и да стане разхода на масло по голям и другото което е дали няма да се запуши някой маслопровод с парче нагар иначе като отворя капачката при работещ двг пръска масло да и другото което днес забелязах е че от маркуча който е на пцв клапана от блока където е беше оливало масло по капака на клапаните пък е стегнат и скобата не превърта

Върни се в “Дизелови агрегати”